Första fästingen

I tisdags tog jag bort årets första fästing från Maja. Ta fram anteckningsblocket och skriv ner gott folk :) En ny variant av intresseklubben antecknar...

Snart är det dax för min andra fästingvaccin-spruta och tydligen var det i rättan tid vi tog det första, så vi hinner bli vaccinerade innan säsongen riktigt kör igång!

image189

Bus på gång!

Trötter

Idag känns det som det varit en lång dag. Har varit på innebandyturnering med eleverna hela dagen och efteråt hade jag huvudvärk så det stod härliga till. Jag hann bara ta igen mig en timme efter turneringen så var det dax att åka och träna fotbollsflickorna. Väl på plats så gick det nog bra men jag var en ganska slö tränare idag! Efter träningen provade vi ut nya träningsdräkter. Ganska snygga vill jag påstå, märket var som vanligt Puma. Jag har konstaterat att hela min träningskollektion börjar bestå av puma-kläder, vilket till stor del har att göra med fotbollskläderna eftersom Kraft har ett avtal med puma och därför måste alla kläder ha det märket. Men inte mig emot för jag gillar verkligen de flesta av deras kläder.

Nu har jag duschat varmt och länge och känner mig trött.

I morgon skall jag både på fysioterapi och på vattengymnastik. Skall bli skönt som vanligt att avsluta veckan med ett bad. Dessutom kan jag för en gångs skull säga att det känns riktigt bra i knät. Det har varit bra flera dagar i sträck! Får just se då hur det känns i morgon kväll...

image188
Påskbild

Här är en påskbild av mig i Strängnäs :)

image187

Kvaliteten av bilden är som den är eftersom den är tagen med telefonen. Men ni ser ju nog vilka fina häxor som är på väg till blåkulla!

Hemma igen

Nu är vi hemma igen efter vår Sverigetrip. Som vanligt blir man alltid jättetrött av att resa så idag blir det nog inte så mycket gjort känns det som. Vi har haft en jättebra resa och vi har ätit så vi rullat varje dag. Varje dag har vi hunnit med en hel del shopping och på fredagen var vi också ut och gå en sväng. Efter promenaden så orkade vi äta lite till av den goda maten som vi fick :)

På båten var det fullt med rysser speciellt på hemvägen och när man är allmänt trött så är detta ett stort störningsmoment. Deras beteende stör mig även om jag inte störde mig på någon speciell händelse. Punkt!

Eftersom vi var på shopping varje dag blev det en hel del handlat också. Bland annat nya gardiner som alltid är roligt att byta när man går mot ljusare tider. Jag hittade flera riktigt billiga gardiner så då passade jag på och handlade. Även några billiga och bra scrapbooking-böcker hittade jag, så när inspirationen kommer är det bara att sätta igång och pyssla!

Här är en bild på en blus som jag köpte. Den svarta så var tyvärr slut så jag fick nöja mig med en mörk gråblå.

image184

Dessa byxor köpte jag också. Som ni ser kan man ha dem både långa och korta.
image185 image186

Hur var er påsk?


Doftar gott

Nu är jag mätt och belåten. Har just gjort en Findus Wok Chicken curry, så nu klarar jag mig bra tills nästa dukning som är om bara några timmar :) Sen ikväll blir det väl något gott på båten.

Har varit till Vivan och hämtat produkten jag köpte för två veckor sen från partylite. Eftersom jag var på väg i duschen var jag ivrig att få testa min nya duschtvål. Med doft av choklad och goji bär, mmm! Det är flaskan till vänster på bilden. Så nu doftar hela jag jättegott!

image181


Väskan är packad till viss del. Jag väntar på att P skall höra av sig så jag vet vad han vill ha med i väskan. Han kommer från Norrvalla idag och kommer bara hinna byta väska när han kommer. Sen skall vi via V och B och äta lite och sen bär det iväg. I Finby skall vi göra ett litet stopp för där skall jag hämta pappas GPS så vi har någon underhållning i bilen! Åtminstone är den bra när den varnar för fartkamerorna.

Slutligen skall jag önska er alla en skön påsk med denna söta bild!

image182

Bajbaj!
image183/Ciz

Påsklov

Nu har jag påsklov och lovets första cholkladägg är redan i magen :)

Ikväll är en sådan kväll då jag inte orkar göra någonting. När jag väl kom hem lade jag mig på soffan och där är jag ännu. Jag mår inte riktigt bra, känner mig trött i kropp och knopp. Knät värker också. Nää, nu får det vara slut på klagovisan.

Idag har jag växlat pengar och nu ser jag riktigt fram emot att åka på resa. Som vanligt när man skall ut en sväng är det alltid svårast att packa. Vad behöver jag? Vilken jacka skall jag ta? och framför allt vilka skor? Just nu tror jag att det får vara tills i mårgon, då skall jag fixa allt!

Bilen är nytvättad, så en skvätt bensin i den till så är den också redo för en sverige-tur.

Stilla veckan

Denna vecka kallas stilla veckan om ni inte redan visste det. Det är ju påskveckan och här kommer några bilder från av några påskgrejer som jag har pyntat med.Den sista är inte direkt påskrelaterad men den passar ändå in som en vårbild.

Igår hade jag mitt ljusparty och det gick riktigt bra. Det enda jag behövde göra var ju att koka kaffe så det var inte speciellt svårt :) Påskgrejerna på den första bilden fick jag föresten av några av besökarna på ljuspartyt.

Även i skolan har vi betonat påsken en del och i slöjden har vi virkat ägghattar. De som är på bilden har jag virkat men alla trådar är inte fästa ännu och även blommor saknas på de flesta! Men äggen blir söta ändå kan jag lova!Idag har vi varit i parra och har haft underbart väder. Allt gick superbra och alla trivdes och hade roligt! Nu är det dax för duschen!

Ljus- och burkparty

Började dagen med att vara i övermark kyrka. Det gick riktigt bra och det var ganska lättsamt program med barnen som uppträdde och sjöng. Efteråt fick vi kaffe i församlingshemmet. Det känns nog som en ganska lättförtjänt ledig skärtorsdag :)

Nu har jag varit på tupperware till grannen. Hon som berättade tyckte jag var lite tråkig men å andra sidan så handlade ju allting om burkar och sånt också så hur roligt kan det nu bli på en skala. Jag hittade i alla fall en kakform som jag köpte. Bra att sätta kladdkakorna i när jag bakat! Såhär ser den ut:

image174

I mårgon kväll är det jag som skall ha party i min tur. Denna gång är det ljusparty som gäller. P far till Norrvalla i mårgon på morgonen så han behöver inte ens smita undan när det kommer en massa kvinnfolk hit :) Där skall han vara fram till torsdagen och då får vi påskledigt.

Snart slut...

...på denna skolvecka. En liten fredag kvar så är det veckoslut igen. Sen var det ju kyrkdax på söndagen men det skall nog gå bra då man vet att torsdagen är desto ledigare :) Hela nästa vecka är lite "special". Måndagen är helt vanlig men på tisdag är det tänkt att vi ska till Parra och skida. Hur vädret är och om det överhuvudtaget finns snö återstår att se. Onsdag är det simning som gäller på eftermiddagen så det kommer också att gå snabbt som ögat! Torsdagen och fredagen är ju lediga och då bär det av på resan.

Ikväll skall jag på planfördelningsmöte igen. Denna gång skall vi slåss om tider på sandplanen. Det brukar inte vara något större problem eftersom två lag oftast kan träna samtidigt och då finns det alltså fler tider.

I mårgon är det vattengymnastik i vanlig ordning och det är nog en skön avslutning på skolveckan. Bra både för min usla kondition och även passlig träning åt knät. Som pricken på i:et är man ju upptvättad inför helgen :)

På kvällen skall jag vara värsta hejarklacken och stå med kortkort och pompom i Hallis och heja på P :) Det är 24-timmars rinkbandyturnering natten lång så var skall sleven vara om inte mitt i grytan! Hehe

image173


Aktiv

Ganska bra beslut att inte åka på föreläsningen eftersom jag har varit väldigt aktiv ikväll. Jag har dammsugit som jag planerade och dessutom har jag bonat köksgolvet. Eftersom plastmattan är så gammal och ful så gör det mycket om man piffar upp det lite mellan varven. Eftersom den är så mörk också så ser det bättre ut om den glänser lite som den gör nu!

Nu har energin tagit slut och jag vet inte med vilka krafter jag skall komma mig ner på golvet till träningsmattan och börjar träna. Största problemet är nog att det är så fruktansvärt tråååkigt. Jag skulle vilja jaga en läderboll istället och göra mååål. Punkt slut!

Beslutsångest

Fick höra att det skulle vara någon bra föreläsning i stadshuset ikväll så jag nappade på och tänkte åka. Sen när jag kom hem så surfade jag lite på Urban Nyström, som föreläsaren heter, och konstaterade att jag nog inte var så intresserad. Jag fick lite intrycket av att det var ganska mycket riktat till föräldrar till ungdomar och hur de skall göra så att barnen håller sig från droger och alkohol... Känns inte så aktuellt för mig även om jag som lärare skulle kunna ha nytta av det.

Hur som helst så har jag bestämt mig för att inte åka! Istället kanske dammsugaren tittar fram en sväng, men jag skall fråga den först ifall den har lust att komma fram en runda :D

Dagens middag blir en soppa, enkelt och gott!

Nybäddat

Har konstaterat att tiden går så otroligt fort. Med aktiviteter med jämna mellanrum så går dagarna med väldig fart. Och nu är det snart påsk och sverigeresa i siktet!

Idag har jag varit på den vanliga tisdagsträningen och plötsligen var klockan tio. Har även varit flitig och tränat mina svaga muskler. Mitt högra lår är 2,5 cm tjockare än det vänstra, dvs. det vänstra låret är mycket svagare än vad jag inser. En hel del övningar har nu bevisat för mig att det är ytterst få muskler kvar... Bara att träna mera!

Dagens dilemma: Varför orkar man så sällan bädda nytt i sängen?? Den härliga känslan av att få krypa ner i en nybäddad säng är ju hur skön som helst. Ändå orkar åtminstone inte jag byta lakan så ofta som jag skulle vilja! Ikväll har jag hur som helst bäddat nytt så inatt skall jag sova som en prinsessa :)

image172
Lägger in en färsk bild av Maja, mig och P i den nybäddade sängen ;)

Nej nu får det vara slutsvamlat! Tillbaks till tv:n och Dr House.

minus 15 euro

Efter vinsterna från casinolotten gick jag med glada steg till R-kiosken och köpte hela tre nya lotter och en senapstub för vinstpengarna. Tur var det i alla fall att jag köpte senapstuben för annars skulle jag inte ha något kvar nu eftersom jag inte vann en enda cent på någon av lotterna. Nåja, förlorade inget direkt!

Idag fick jag veta att jag är ledig skärtorsdag! Vilken överraskning! Det hade tydligen varit bestämt sedan i höstas men ingen hade ju kommit ihåg att meddela den stackars vikarien :) Det negativa med det hela är att den lediga dagen naturligtvis skall jobbas in. Så på söndag så skall jag vara i övermark kyrka klockan tio, det ni!

Fast klockan är över 22.00 skall jag träna några övningar innan jag kryper till sängs så småningom!

Sweet dreams!

Slaskigt

Det skulle vara så skönt att kunna gå på isen en fin vinterdag och känna hur solens strålar värmer kinderna. Men nu slaskar det bara. Vilken bedrövlig vinter det har varit i år, helt uselt!Igår var vi till T och J och hade riktigt roligt. Vi spelade allas favoritspel cranium och åt en massa kex och ost. Det var utsökt :) Även melodifestivalen hann vi följa med. Bra att Carola fick stiga åt sidan!

Cranium var verkligen en bra investering och även om det var ett ganska dyrt spel så tror jag bestämt att vi tjänat in det. Det passar åt alla och är hur roligt som helst!

Idag skall morsan kocka åt oss så snart skall vi bege oss till Finby. Är vi riktigt på hugget kanske vi far på hockey också... vi får se!

Triss i vinst

Sköna lördan är här och jag har för första gången i år varit ut på en skidtur. En kort sådan men rolig! Knät kändes helt okej när jag skidade den lilla biten så eventuellt skulle jag klara av en lite längre tur. Om man tittar ut så verkar det åtminstone kunna bli skidföre framöver för nu snöar det!

Jag var via R-kiosken och köpte en Casino-lott innan jag åkte hem och ser man på. Det blev vinst! Och inte bara en vinst utan tre. Jag vann på alla tre spelen på en och samma lott, vilken tur alltså. Vinstsumman var ju förståss inte så hög på något av spelen men totalt blev det 15 euro!

image169


Mina nya örhängen har redan gått sönder. Jag har haft dem ca en vecka så jag gick naturligtvis tillbaks med dem så det kommer nog att ordna sig. Antingen skulle de fixa det eller så skulle jag få nya! Det är så typiskt med dagens alla slit och släng varor att det går sönder innan man ens hunnit använda det.

Nu skall jag fira vinsterna med kaffe och choklad! (Hade jag inte vunnit skulle jag tröstat mig med kaffe och choklad) :)

Flitig

Har runnat på nu sen jag kom hem så nu är en massa småsaker fixade.

Jag har:
  • eldat
  • kokat
  • diskat
  • tvättat
  • torktumlat
  • betalat räkningar
  • ätit
  • läst tidningar

Många bäckar små! Snart bär det av på träning ti skolback, det är cirkelträning och innebandy som gäller ikväll.

Igår blev det hux flux att åka på sportmatch till vasa! Skojigt att va på match men det var en dålig match att se på!

Hejtå!

Fint väder

Vilket härligt väder man ser när man tittar ut! Solen skiner och det är lite vitt i träden! Dessutom har vi ju så mycket snö nu att nästan marken är täckt :)

Skall just bege mig iväg till skolan. Jag har sovmorgon på onsdagar men jag steg ändå upp vanlig tid. Så nu sitter jag och dricker morgonkaffe och funderar över den kommande dagen.

Ikväll skall jag till A-L och färga håret mörkare under och P skall på kokkurs. Annars är det inget annat på programmet fram till Lost, som börjar 22.00. Jag börjar verkligen vara in i mina vanliga rutiner nu efter all sjukledighet. Nu finns det inte längre någon kvällspigg tjej i vårt hus utan både katten och jag somnar i god tid på soffan varje kväll :)

Det var allt från morgonens brainstorming!

Back to school

Nu är man in i vanliga rutinerna igen och nog känns det skönt det också! Man behöver i alla fall inte fundera vad man skall göra för det går likasom bara av sig själv, fullt upp hela tiden! Idag har vi tränat till stafettkarnevalen efter skolan. Nu är det två år sen jag varit på karneval senast så det skall bli kul att göra en comeback! Innan dessa två uppehållsår har jag varit tretton (eventuellt fjorton) år i sträck på karneval.

Det är inte ens fullt tre veckor i skolan nu tills vi får ledigt pånytt, alltså påsklov. Då skall jag till sverige så det skall bli skojigt!

Nu har torktumlaren fått en premiärtur också... vad kan man säga.... den torkade nog i alla fall kläderna :) Så den gjorde nog det den skulle! Sockorna blev inte helt torra när det andra kläderna var färdiga men så brukar det väl ofta vara. Men ååh så mjuka kläderna var!

Nu skall jag springa genom duschen innan det blir dax för partylite nier svieron :)

image168

Blommor till födelsedagsbarnet Cia!

Vitvaror

Nu har sambon åkt iväg till umeå med de andra killarna så jag är ensam hemma hela helgen. I morgon kväll är han hemma igen förutsatt att RG-line fungerar som den ska...

Nu eldar jag som bäst så att kvällens gäster inte skall frysa ihjäl här. Och snart skall jag åka upp och se på "stans bästa damhockeylag". Jag har hela vintern tänkt att jag skulle åka och se en match men det har inte blivit av. Idag är det sista chansen så man får väl säga bättre sent än aldrig :)

Ikväll blir det först pizza- och pastabuffé på Logen och sen bär det av hit för "efterfesten":) Roligt att ha något att se fram emot!

Igår investerade vi i lite vitvaror. Vi köpte både ny diskmaskin och så köpte vi en torktumlare. Diskmaskinen har redan varit igång och efter den första disken är jag nog nöjd. Torktumlaren har jag inte hunnit testa ännu men den skall nog testas under veckoslutet. Diskmaskinen är nog en av de bästa sakerna som vi har här i huset, hur underbart som helst att inte behöva stå och diska för hand. I like!

Over and out!

RSS 2.0