På bättringsvägen

Förkylningen känns ännu i form av irriterande hosta och snorig näsa. Men jag är pigg som en mört ändå så det har gått riktigt bra att vara i jobbet. Två andra i lärarkollegiet har varit hemma idag så det är nog flera som drabbats.

Kvällen har i huvudsak bestått av två saker, nämligen att rätta prov och en promenad. Hade både fysik- och matteprov att rätta men nu är det gjort så resten av kvällen skall jag ta det lugnt. Promenaden gick lättare än jag trott med tanke på förkylningen, men jag tror det underlättade nog med trevligt sällskap av grannfrun :)

Snorig

Nu har jag gått och blivit snorig och har ond hals. Jag tycker ändå att jag klarat mig väldigt länge, så jag var ganska inställd på att snart bli förkyld. Huvudet är tungt och näsan röd precis som det brukar vara vid en förkylning. Nu får jag bara hoppas att jag inte får någon feber och att det inte håller i sig så jättelänge.

Nu sitter jag i Finby och v'äntar på att klockan skall närma sig 18. Det är nämligen öppet hus på skolan ikväll så jag tänkte åka dit och "visa upp mig"  ifall någon har missat mig :) Tyckte jag kunde spara en bilresa och vänta här en stund istället.

Skulle också haft vattengymnastik ikväll men det måste jag nog avstå från i detta tillstånd, Tråkigt!


T som i....

  • Trött, efter vattengymnastik och bastu så är jag alltid jättetrött
  • Tortillas, kvällens goda maträtt gjord av min kära fästman, så det var bara för mig att sätta mig och äta när jag kom hem
  • Tango, eller rättare sagt Let´s dance. Perfekt fredagsunderhållning.
  • Tidig väckning i morgon, åtmnstone tidigt för att vara en lördag, eftersom det är fortbildning i vasa
  • Torktumlare och tv är det som har ljud för sig i huset just nu
  • Två timmar skidning idag igen, men även denna gång allt för lite snö
  • Tack för idag, slut för idag!


Tjingeling!

Vart for snön?

Tänkte att jag skulle passa på att skida med eleverna när det ändå kom lite snö på tisdagen. På onsdagen bestämde vi att vi skidar idag, torsdag, men innan vi ens hann damma av skidorna så var snön försvunnen. Det är nog verkligen dåligt när man inte kan varken skida eller skrinna när vintrarna blivit såhär dåliga. Som tur var hittade vi en snöfläck på 10*10 meter där vi lekte lite med skidorna på, så man kan säga att vi nästan skidat!

Har flera helger inbokade nu framöver och alla har en sak gemensamt, nämligen platsen. Allting jag skall på är i vasa. Jag börjar denna helg med fortbildning hela lördagen. Vi har även biljetter till den slutsålda stå up-kvällen med André Wikström och Björn Gustavsson, så det blir en annan vasa-helg.


Se upp i backen, annars får ni hål i nacken!

Ledig kväll

Har varit något program flera kvällar nu och det kommer att fortsätta efter denhär lediga kvällen. I måndags så började djupvattengymnastiken igen och det var en rivstart på veckan. Före julen var jag på buggkurs istället för simhallen när de båda kurserna krockade och det kändes nog i kroppen att jag haft för långt uppehåll. Men skönt var det i alla fall.

I morgon är det fest med lärarna i stan och innan festen skall jag på vattengymnastik igen. Jag har endast varit på en liknande fest förr och den var jätterolig, så jag hoppas och tror det blir lika bra i morgon. Hoppas bara jag inte blir så trött som jag brukar när jag varit och simmat :) Snyggt om man somnar vid bordet, hehe!

I helgen städade jag delvis ut julen och i tisdags städade jag resten. Det är alltid lika roligt när det blir lite ljusare och lite mera vårigt i huset även om julbelysningen också är väldigt mysig.
Dagens rebus

På detta skall jag ikväll:Vad knepigt alltså! :)

Nytt år, nya idéer

Roligt att vara tillbaks i jobbet och dessutom har jag massor med idéer nu på allt skojigt man kan göra med eleverna. Speciellt bildkonsten tycker jag inte timmarna räcke till med allt jag skulle vilja göra. Jag borde minnas dethär när våren kommer ifall inspirationen inte är lika stor då :)

Har lite smått börjat plocka bort julen också men granen får nog vänta ännu för den är så fin där den står. Jag tror till och med den får vara inne till tisdag och vänta kanske Knut kommer och sopar den ut!

Ikväll fick jag också veta att jag har vattengymnastik i morgon. Det var ju trevligt att få veta i alla fall en dag innan så kan man ju ha med simdräkten och allt... Vet inte om informationen bara gått mig förbi eller vad som hänt men nu vet jag ju i alla fall. Efteråt åker jag väl ner till disco och hjälper till att duka inför grötfesten som är på lördag.

 Bilden är några veckor gammal och tagen bakom huset.

Jullovets sista dag

Fortfarande väldigt skönt att vara ledig men jag tycker nog det känns bra att åka tillbaks till jobbet i morgon också. Jag tycker jag får väldigt lite uträttat när jag är såhär långledig. Man blir LAT helt enkelt. Så därför skall det bli bra att börja i morgon och komma igång med vardagen igen. Det är förstås skönt att man får mjukstarta med tre arbetsdagar och sen ledigt igen :)

Har verkligen inte gjort mycket under jullovet men nu är mina batterier fulladdade igen. Det som känns surt är att börja planera lektioner redan ikväll...

I morgon kväll blir det dessutom innebandy på kvällen, så när natten kommer är jag antagligen nöjd att sova!


Bilden är tagen för någon vecka sen!

RSS 2.0