Gammalt blir nytt

Mitt linne hade en fläck på sig som inte gick bort, så istället för att bli ett "målarplagg" så fick det bli en mössa av det.

Innan:
Efter att jag klippt, sytt och målat ser det ut såhär:

Simma simma

Idag är vi uppe med tuppen och skall iväg på vår fösta babysim med hela familjen. Simväskan är packad och tjejens nya simdräkt är med.

Tomten hade hört att hon kunde behöva en så han kom med denna fina sak:

Det blir en lång dag med avslutning på byns grötfest. Återstår att se om den minsta orkar med allt detta, annars får vi ta till plan B.


Nyhetens behag

Åtminstone ännu, såhär en månad efter julen, så sitter nyhetens behag i sig!

Vi fick nämligen en dammsugare till julklapp, och fast det är det tråkigaste som finns att dammsuga så har det varit riktigt roligt att ta fram den nya apparaten!

Snabbt går det, eftersom den redan står fram, att bara köra en runda på de mest kritiska ställena. Speciellt trappan verkar vara råttornas samlingsplats. Och i den vita trappan syns det direkt!

 

Tror denna kommer väl till nytta också då den lilla börjar knaga i sig knäckebröd och sånt!

Fönsterlampor

Nu när det fortfarande är ganska mörkt på kvällarna är det mysigt med alla fönsterlampor som lyser. Jag hade lite svårt att ta ner julstjärnorna ur vardagsrumsfönstren eftersom jag tyckte så mycket om dem. Dessutom hade jag inte hittat några nya lampor att lägga dit.

Men på "billiga hallen" fick jag syn på dessa lampskärmar för en billig peng så det fick bli en lösning innan jag hittar några bättre lampor.
Jag använde sladden och lampan som julstjärnan hängde på och lade bara dit skärmen istället. Det krävdes lite omändring av metalltråden innuti skärmen men det var inte så svårt att fixa.

 Rosa rummet

Som i så många andra flickrum är det rosa som gäller, så även här. Finns så mycket sött i rosa så det bara blev så :) Nu är det ju ingen som "bor" här ännu så det är ganska stelt, men jag gissar att det nog hinner bli stökigt och massa grejer här ännu när hon börjar stöka på själv.

 

Arvegods:

Denna lampa hade jag i mitt rum när jag var liten så den får fortsätta hänga med. Det är en rosa lampa inne i den så det är så mysigt sken när det är mörkt.

 

Tapeterna är vita med rosa prickar och när farmor var till sverige hittade hon så passliga gardiner som är rosa med vita prickar :)

Lampan i taket beställde jag hem kring jul och även den gick i samma färger.

 

Innan var detta rum vårt sovrum, här är en bild hur det såg ut för några år sedan:

(tagen ur en lite annan vinkel)

 


Pimp my matstol

Innan jul "grävde" jag fram en gammal matstol hos mina föräldrar så att Ronja kan sitta i den när vi kommer dit. Stolen är 36 (!!!) år gammal och har använts av flera av mina kusiner och av mig och min bror.

Originalt hade den bruna lädersitsar, men det har för ca 20 år sedan blivit förnyat med en ljus, blommig vaxduk.

Nu, 20 år senare, var det igen dags för en förändring. Jag köpte en tygvaxdux, som är lätt att torka av men inte så hal heller.

Först brun läder, sedan vaxduken och nu orange:

 

Jag sydde ihop den först och det sista stiftade jag fast:

 

 

 

Nu ser stolen ut såhär:

 

Mycket fräsig!


Nästa projekt

Nu är pingvinen klar men den blev mindre lyckad så det blir ingen bild. Jag använde lite för stor virknål, så jag tycker att de vita ögonen blev för "glesa". Den ser ojämn ut... Nåja, kanske jag lärde mig något. (Men storleken på virknålen tycker jag är en hel vetenskap, så det kan nog bli fel fler gånger.)

Nu skall jag starta projekt nya converse. Problemet är bara att jag måste improvisera för att få dem en modell större i storlek. Dessutom tänkte jag ändra lite så att de blir bättre passform kring vristen. Detta tror jag inte är något större problem att fixa, men problemet är att göra två likadana! Jag måste nog försöka skriva upp hur jag gör så kanske jag får dem lika, eller så virkar jag två parallellt med varandra...

Hittade snäppet snyggare också när jag googlade, men de har jag inget mönster till.

Genom försök och misstag kanske jag får något liknande gjort!

Och denna gång i rosa naturligtvis :)


trappräcket

Såhär såg trappräcket ut innan:Och såhär ser det ut när snickaren i huset varit igång:

Nu gäller det bara att snickra ihop en massa grindar också innan någon liten börjar röra sig för mycket...

Hemgjort

Jag hade ju lite dilemma när jag sökte den "rätta" hatthyllan för en tid sen. Och resultatet blev denna:

 

Jag surfade och gjorde ett bildkollage av fina hatthyllor som jag hittade. Bilderna gav jag åt min pappa och detta blev resultatet. Snygg, passlig storlek och helt unik! Tack ska du ha!

Sen gjorde han en matchande skohylla också, som ni kan se en glimt av här!

 

 


mera kök

Här sitter vi och äter "till vardags".

 

Att ha diskmaskinen upphöjd är super!

 

 


Inspirerad

I sommar när jag vilade i solstolen så virkade jag bl.a. dessa baby-converse. Då jag väl var på gång så började jag virka denna förvirrade pingvinen:

Men jag hann inte så långt så blev det full fart i köksrenoveringen, som var viktigare att ta itu med, och plötsligt hade vi en liten Ronja här också som var mycket intressantare än pingvinen :)

Men nu är jag inspirerad igen. Det behövs så lite för att det skall börja klia i mina pysselfingrar och denna gång var det en julklapp som fick igång mig igen.

Denna bok fick jag av mamma till julklapp:

 

 

Nu skall jag snabbt virka klart pingvinen så att jag kan börja på med nya figurer ur boken. Förutom figurerna så tänkte jag försöka göra ett par converse-skor i rosa också, och i en storlek större än de jag gjorde innan. Återstår att se om insprationen räcker så långt som jag tänkt :)

 


RSS 2.0