Skola och sola

Min dag har bestått av sola och skola idag :) I skolan var det städning som gällde. Vi städade hela slöjdsalen och nu borde allt vara i skick till nästa höst. Jag slutade redan ett idag så jag hann med lite ett som annat när jag kom hem idag också. Det var så fint väder så tidningen läste jag ute i solstolen.

I tisdags var vi till björneborg på skolutfärd och det var en riktigt lyckad dag. Vi besökte räfsö och kollade där på vindmöllor, sen bar det av till yyteris fina strand där vi plockade snäckor och sprang i sanden. Efter strandbesöket åkte vi till skrivarholmen där barnen stortrivdes på lekparken och vi fick njuta av en kaffekopp.

Under dagen besökte vi även Jusélius mausoleum som ni ser en bild på här nedanför.

image207


Den trevliga dagen avslutades med lite shopping. Alla panka och nöjda när vi sedan åkte hem :)

Nu skall jag pyssla ihop ett fintkort som kusinvitamin skall få i morgon på sin examensdag.

fjärde plats

Hemma igen efter en trevlig helg på stafettkarnevalen i Helsingfors. Det blev två långa dagar och som tur var hade vi vädret på vår sida. Kåtnäs första lag i 5*80 meter mixed gjorde jättebra ifrån sig och knep slutligen en fjärdeplats bland totalt 158 lag. Det var verkligen roligt även om det känns lite surt att vi inte kom tredje :/ ... aldrig är man då nöjd :)

Inkommande vecka blir det mycket specielprogram eftersom det är sista skolveckan. På tisdag skall vi på skolutflykt till björneborg och onsdag-fredag slutar barnen redan 12.45. Sen är det mycket städning på gång så att det är fint i skolan när vi kommer tillbaka i höst.

Nu tror skall jag försöka få upp flåset lite innan det blir dags för bastubad!

ministafettkarneval

Ikväll har jag varit på ministafettkarneval och tro det eller ej men det var inte så fasligt kallt på mosedal. Eftersom jag har en del erfarenhet från det stället hade jag ju förstås mycket kläder på mig men jag hade klarat mig bra med mindre. Konstit ställe detdär! Hur som helst gick det jättebra för mina elever, så på fredag hoppas jag att det går lika bra när det riktigt gäller. På fredag och lördag befinner jag mig på stadion i helsingfors. Skall bli roligt att åter igen åka på stafettkarneval efter att ha haft två års paus!

Igår hade vi seriematchpremiär med mina fotbollsflickor och redan i morgon har vi vår nästa match. Vi inledde med en vinst på bortaplanen så får se hur det går i morgon då.

Angående tygbiten som jag svamlade om så har det nog blivit en klänning av den. Jag blev riktigt nöjd med resultatet dessutom.

Idag fick jag samtal angående sommarjobb så nu är det fixat också. Skall vara på dagis åtminstone fem veckor i sommar och resten av tiden skall jag njuta av ledigheten och ladda upp inför höstens utmaningar :)

Home alone

Igår var jag på fotbollsmatch och kollade på damlaget. Inget i matchen fungerade riktigt bra för krafttjejerna och när 20 minuter var spelade av andra halvlek så låg de under med 2-0. Jag tyckte det var ganska kallt och ville även hinna se hockeymatchen på tv. Därför steg jag upp och när jag just skulle gå av läktaren så gjorde kraft sitt första mål... blev intresserad att stanna längre och funderade från och till men beslöt mig ändå för att åka hem. Väl hemma kom man in i en fin hockeystämning som skapades i vårt vardagsrum som var fylld med hockeyfans. Tyvärr gick det inget vidare för lejonen så för min del fick jag bara se dålig idrott igår. Det jag ville komma fram till var alltså att fotbollsdamerna slutligen vann 3-2 efter M satte in en straff och därför är jag lite "irriterad" att jag inte såg den klart!

Nu skall jag sätta saxen i en grå tygbit som ligger och väntar på mig i skåpet. En klänning skall det bli! Om den blir bra och om den alls blir använd så får tiden utvisa!

Sen blir det förståss hockeydax! Hoppas hoppas att finnarna klår svenskarna!!

De e mycke nu!

Har varit många långa dagar denna vecka och det blir inte så mycket uppdaterat här på bloggen. Känns inte riktigt som säsong att sitta framför datorn nu heller utan det finns så mycket annat att göra.

Ikväll är det sport som gäller. Dagen kommer i huvudsak att bestå av tre olika sporter, nämligen friidrott, fotboll och ishockey. Jag har tränat mina elever inför stafettkarnevalen idag efter skolan och ikväll skall jag och se på damlagets hemmapremiär. Derbymatch mot Petalax. Slutligen skall jag hinna hem och se på lite hockey-vm också. Kommer att bli lite tajt i tidsschemat där men förhoppningsvis blir det bra!

Känns lite synd att inte kunna vara med nu när fotbollssäsongen drar igång. Fint grönt gräs som lyser på gräsmattan och bara skriker efter en boll och en spelare :) Tur att jag har mina flickor att träna och hålla igång med. Jag har på sistone varit med och tränat själv i sådana övningar som inte är så krävande, men det är nog lååångt kvar tills jag själv skulle kunna spela en match OM det överhuvudtaget kommer att gå.

Nu skall jag göra lite lasagne tills min vrålhungriga sambo kommer hem från jobbet!

image206

Marimekko-tema

Idag har vi firat alla mammor och därmed ätit både tårta och smörgåstårta. Alla fick ett egenhändigt gjort kort med en marimekkoblomma på.

image204


Ikväll tänkte jag åka på fotbollsmatch men eftersom jag inte fick något sällskap med mig så skippade jag det. Istället har jag planterat några violer som jag fick igår och burit bort staketet som stått på gården.

När jag kom in så gjorde jag decopage på klädnypskorgen som jag har fått. Eftersom den kommer att vara ute en hel del så tyckte jag att den behövde lite lack. Eftersom jag inte hade något "vanligt" lack hemma så passade jag på att dekorera den med lite marimekkoblommor så nu får den lov att hållas fin med decopagelack!

Så här blev den:
image205


Ha en fortsatt trevlig dag alla mammor!

Premiär

Ikväll var det premiärklippning av gräsmattan. På baksidan var gräset så långt att det nästan kvävde klipparen så det behövde verkligen klippas. När har man klippt gräset redan 9 maj förr något år?? Känns verkligen tidigt!

Nu är jag jättetrött. Har varit slö hela eftermiddagen och orkade inte ens åka på säsongens sista vattengymnastik. Femton minuter innan jag skulle vara där så ångrade jag mig och tyckte jag kunde motionera med gräsklipparen istället och förena motionen med lite nytta!

Nu skall jag gå och lägga mig så jag orkar jobba i morgon också! Vi skall nämligen till skogs och fixa ved åt oss.

Men förresten! Vilket otroligt härligt väder vi har! Så skööönt så!

Måndag

Har just ätit köttbullar och makaroner. Så nu är vi redo att åka ner till Fagerö och städa lite inför säsongen. Jag vet inte riktigt vad allt som skall göras men säker hittar man någon uppgift!

Pappa skall behöva få ett besök av saxen också... De skall kanske komma över ikväll morsan och han så kan jag klippa honom. Dessutom har mamma några blommor på övervintring hos mig och nu har de fått bladlöss. Jag tror jag har fått livet av dem med fairy-vatten men mamma skall även duscha med dundermedlet super-10. Det hjälper mot allt :)

På onsdag får jag fint besök från mina kära klasskamrater. Om de har tur så skall jag baka lite annars får de nöja sig med en skorpa ;)

Vart rinner tiden iväg föresten??
image203

Hejtå!

Aktiv

Hela helgen har det varit full aktivitet. Men ändå inte för mycket . Datorn lockar bara mindre och mindre nu när vädret blir vackrare och vackrare :)

Fredagen var som sagt ledig dag för min del och då fick jag mycket gjort här hemma. Pysslade på och städade och grejade. På eftermiddagen var jag till sommaröhallen och vasa. Handlade bordstabletter som jag spanade in redan på mässan. På mässan fanns det inte så många att välja bland så därför var jag direkt till butiken denna gång.

Igår var det fotbollsturnering i Ilmajoki som gällde. Strålande solsken och en fin dag i fotbollens tecken. Perfekt turnering sådär inför säsongen, flickorna gjorde framsteg varje match så nu är vi snart redo för årets första seriematch...

Jag kom hem klockan 18 från turneringen och lite före 19 var man på fagerö redo för start-up party. Där blev alla funktionärer bjudna på en utsökt kycklinglasagne. Kvällen var sådär passligt trevlig, roligt att träffa gänget.

Idag har vi varit ute en stor del av dagen och jag har bland annat rengjort grillen och planterat lite violer. Även utemöblerna har blivit avdammade och framställda.

Första maj

Igår blev det klart att jag får fortsätta jobba i Kåtnäs i höst så det känns bra! Det negativa med just det jobbet är att jag kan vara utan jobb vid julen och att jag hur som helst blir utan sommarpengar till nästa sommar. Det positiva däremot är att jag trivs jättebra i den skolan och att jag är innne i rutinerna där och att jag känner eleverna.

Förfesten igår var en av de bättre på länge. Mycket skratt och skoj blev det och det var också skönt att kunna sitta ute. På Hallis var det nog helt okej, ganska mycket folk var det. En del som jag inte träffat på länge fick jag prata med igår så det är ju trevligt!

Idag är det lugna puckar. Varmt ute men solen lyser med sin frånvaro. Har en kladdkaka i ugnen så snart skall kaffet bryggas :)

RSS 2.0