Julledigt

Här tar vi det lugnt och äter och vilar om vartannat :) Släkt och vänner umgås vi ju också med som vanligt under julen! Hoppas ni också har en härlig julledighet!

Skulle vara perfekt att ta sig ut i skidspåret också nu när det är så vitt och fint ute. Det är bara svårt att komma sig till :) Tomten på bilden fick jag för flera jular sedan och jag tycker den ser verkligen ut att njuta ute i skidpåret där jag fotograferade honom!

 

 


Julkalender

Denna julkalender har vi ivrigt öppnat i klassen varje dag. Väneleverna i åk 5-6 tillverkade en gemensam julkalender åt ettorna. Enkelt och uppskattat!

 

 

Monstren ovanför har inget med julkalendern att göra!

 


Julkort

Tillverkade julkort till klassens alla elever som jag delade ut sista skoldagen. Jag är väldigt dålig på julkortsutdelning annars så ingen annan får julkort av mig, kanske när jag blir stor skall jag börja skicka :)

Pepparkaksgubbarna är urklippta i filttyg och sedan har jag gjort knappar och ögon med vit textilfärg. Resten är av papper. När jag delade ut korten så utbrast en elev och sa: "Ha du gjort dem helt sjääälv?" Han lät så överraskad så jag tyckte att bara det var värt mödan :)

 

 


Nu är den klar

Tomten har varit klar i flera veckor redan och nu hänger den så fint på väggen. Det var som vanligt mycket mera jobb än jag hade trott men ingenting som var omöjligt :) Så här ser den ut på plats:Hjärtekorgar

Nu i juletider så tycker jag det är så roligt med allt pyssel som man kan göra med eleverna. Med lite julmusik i bakgrunden i klassrummet så blir det extra trevlig atmosfär i rummet :)

I fjol gjorde jag hjärtekorgar av olika modeller med de äldre eleverna. Dessa är några exempel som jag gjorde i samma veva:

Lite nyare variant istället för den klassiska rutade.

 

I källaren har vi kopplat in golvvärmen nu så det är riktigt varmt och skönt på golvet, allt verkar fungera bra. Men tyvärr har jag själv känt mig lite halvkrasslig så P har jobbat ensam de senaste dagarna. Det känns som en förkylning är på väg men förhoppningsvis bryter den inte ut nu när jag vilat och tagit det lugnt.

Eftersom jag ju inte kunde vara helt sysslolös så påbörjade jag ett projekt med månaderna. Jag tänker laminera månaderna och lägga dem på anslagstavlan i skolan bredvid veckodagarna som jag gjorde för någon tid sedan. Efter nyår tänkte jag "nöta in" månaderna med eleverna.

 

Och om inga månader fastnar i minnet så har vi i alla fall fina färger på väggen :)

Storleken är nästan 60 cm i diameter.

 


Julstök

Det känns på alla sätt och vis att det är december nu och jag tycker det är synd att självständighetsdagen är på en söndag i år för en extra ledig dag skulle verkligen suttit bra. Men nu är det som det är och det är ju inte så länge kvar tills vi får jullov.

Några julgardiner har kommit på plats men ännu är det nog en hel del julstök kvar i hemmet. I skolan däremot börjar vi ha det riktigt mysigt i klassen med lillajulsgran, adventskalender och annat fint julpyssel som barnen gjort.

Jag har bestämt mig att inte tillverka någon granrisbock i år trots att den skulle passa jättebra på nya brokvisten. Jag tycker den blir mera som ett stressmoment så då får den stå över i år. Men en krans skall jag nog tillverka och jag tänkte försöka mig på en krans av lingonris i år. Dessutom skall mamma, mormor och grannen få en krans i samma veva, allt i vanlig ordning :)

Nu skall jag bege mig till skogs och se om jag hittar någon passlig julgran.
/Ciz

RSS 2.0