Jomppaväska

Senast på jomppa hade kusinen så fin väska med barbapapa på, så då gjorde jag ett försök att göra en egen åt Ronja. Den är inte så stor, men den rymmer nog tossor och dricka!
 
 
 
Jag hade genomskinlig vaxdux i skåpet färdigt som jag kunde använda mig av, och Kitty är gjord av filtbitar som jag också hade sedan tidigare.
 
 

tröja med bläckfisk

Detta är mitt senaste projekt:
 
 
Nere applicerade jag en bläckfisk med delvis utstående armar:
 
 
Mönstret till tröjan är ur en tidning som heter Ottobre design, och bläckfisken är min egen design!
Inspirationen till utstickande figur fick jag från dessa kläder. Tycker man blir så glad av dem då de är färgglada och med pigga figurer på!
 
 
 

Brandfilt

Vår brandfilt har tidigare var traditionell röd och legat undangömd i en kökslåda. Men nu skall det bli ändring på det, för titta så fin den blev med nya "fodralet":
 
 
Den fungerar precis som originalfodralet och är fäst med tarra nere. Om vi någon gång skulle behöva använda den så är det bara att rycka i de svarta banden.
 
 
 
Med denna fick jag öva applikation av stjärnan, broderi av texten, vanlig sömnad av själva fodralet och förstås sy fast tarrabanden! Bra träning!
 
Även upphängningen var en nyhet för mig. Förra veckan var jag till lidl och köpte detta set:
 
 
Det kostade totalt fem euro och var bra just till upphängning. Det jag skulle önska var att man kunde få olika storlekar på upphängningsringarna, men man kan väl inte få allt för en femma!
 
 
 
 

 
 
 
 

Påsar med text

Eftersom man kan brodera med min nya maskin så var jag tvungen att testa sy något där jag kunde använda den funktionen. Jag gjorde därför två påsar av en tygbit jag hade i lådan. Bra att få lite ordning i nya hörnan.
 
I påsarna förvarar jag olika band och spetsar, som ni även kan se på texten!
 
 
 

Syhörna

Efter julen åkte vi och köpte en försenad julklapp till mig, så nu har jag en ny symaskin. Den har många funktioner att testa så nu håller jag på och syr lite småsaker och samtidigt lär mig använda maskinen.
 
I mellandagarna ordnade vi också här hemma så jag har en egen syhörna. Där jag hållit till tidigare började det bli lite trångt, och då vi hade en hel bänk som står oanvänd så passade det bra att jag flyttade sygrejerna dit. Bänken var tidigare högre upp, men nu har Patrik flyttat den till arbetsvänlig höjd.
 
Innan vi började renovera i huset såg samma hörna ut såhär:
 
 
Känns inte så mysigt när man ser på bilden!
 
Här sitter jag nu:
 
 
En stor fördel med denna arbetsbänk är att jag kan ha fram båda mina maskiner, vilket jag ofta har om jag syr kläder i trikå.
 
 
Det gamla syskådet var min farmors, och en del av förvaringen hänger nog med än!
 
 
 
 
 
 

Födelsedagskort

Jag sökte lite tips på nätet på födelsedagskort förra veckan innan jag skulle tillverka ett eget. Då hittade jag en modell som kallades "double slider card". Jag kollade lite youtube-klipp och gjorde sen ett eget.
 
Såhär såg det färdiga kortet ut:
 
 
När man drar i röda bandet så kommer papper ut både uppe och nere på kortet.
 
 
Jag var mycket nöjd med kortet, men tyvärr höll inte konstruktionen! Det gick bra ända tills födelsedagsbarnet skulle dra i bandet, då fungerade det inte längre, så det var ju verkligen synd!
 
Jag hade silkespapper innuti som skulle "glida" bra, men det är ju inte så hållbart, så det var där det gick sönder. Nästa gång skall jag testa med smörpapper inne i kortet och se om det lyckas bättre :)
 
 

Julpost

Tomten (läs mamma) har också varit mycket flitig att brodera inför denna jul, för i ena paketet fanns detta:
 
 
Trevligt att ta fram denna varje jul, och dessutom behövdes den eftersom våra julkort låg utspridda på köksbordet innan.
 
En hel del julkort med smånissar på fick också pryda kylskåpet :)

Nytt år...

...och nya möjligheter!

Det har varit en lång och skön julledighet med mycket gott att äta:Därför passar det extra bra med lite alternativa sötsaker:Tomten gav mig en bok med virkade kakor, så då infann sig inspirationen att virka lite gott! Kul var det också, så det blir nog mera bakverk. Tack för den tomten ;) Här hittar ni boken!

God fortsättning på 2013!
 

RSS 2.0