Småslöjd

Som så många andra saker i vårt hus så har vi inte hittat "det rätta" i någon affär, så det har blivit att tillverka det själv. Här kommer ytterligare ett sånt exempel.

Det finns färdiga stolphattar i butiken, men antingen var de fel storlek, fel färg eller inte impregnerat, så då blev det för P att fixa egna.

Såhär blev resultatet:

 


Källarfönster

För tre år sedan såg våra källarfönster helt slitna ut. (Eller rättare sagt så var de ju helt slitna, det såg inte bara ut så).

Denna blid tog jag då:

 

Då piffade jag upp dem med lite färg och de blev som nya (tyckte jag då...):

 

Hela raden såg ut såhär:

 

I dagens läge är det en terrass framför, nya fönster istället för de gamla och nya foderbräder runt dem!

Vilken skillnad:

 

(Fönstret längst till vänster var dolt bakom en buske förr)

 

 


Vackert väder

Vilket vackert väder vi har! Jag har till och med doppat mig denna sommar :)

I övrigt känns det lite som bråda dagar nu med dagisinskolning och en hel del saker som jag vill ha avprickat från min "to-do-list" innan jag börjar jobba.
Fast jag har en del att stå i så blev jag riktigt ivrig att testa sy en långärmad tunika åt Ronja. Och kanske matchande byxor till dessutom. Så idag i Vasa besökte jag tygaffären för att se om de hade något trevligt tyg... Det fanns nog några, men de var rätt dyra så jag köpte inget. Istället köpte jag färdig tunika och leggings för BILLIGARE peng än tygen. Det är ju nog lite dumt att det skall bli billigare att köpa nytt än att tillverka själv. Men hur som helst är jag nöjd med köpet och ivern att sy gick över för denna gång :)
Men lite börjar det nog klia i fingrarna när man ser dessa fina tyger! Samtliga är från denna butik.

Källarrum

Ett rum som jag inte visat er förut är vårt källarsovrum. När källaren var klar och vi skulle börja renovera på övre våningen så hade vi vårt sovrum i detta rum. Det bästa var att hela varma sommaren så hade vi det så svalt och skönt i källaren och kunde sova riktigt gott :)

Innan renoveringen skulle jag inte velat stänga ögonlocken i detta rum!

 

Men efteråt blev det så mycket bättre!

 

Nu är rummet förvaring och allt i allo och skulle definitivt behöva lite hyllor och förvaringsutrymme.

Min största fundering är hur man skall förvara mattor på ett fiffigt sätt. Nu ligger de i en hög på golvet och alltid är ju mattan man skall ha längst under... Hur förvarar ni era mattor?


Nytt i fönstret?

Jag fick en idé och tänkte fixa egna fönsterlampor till vardagsrummet, eftersom jag inte hittat några jag gillat (inom rimligt pris) och eftersom de lila skärmarna inte passar till allting.

När jag väl hade papperssnören och ballonger hemskaffat så infann sig inte inspirationen, och då blir det ju inte av!

 

Denna bild kommer härifrån, och hon har gjort en jättestor lampskärm. Min tanke var att göra tre små som skall passa i fönstret.

Det största bekymret är nog att jag lite tvivlar på att det blir bra, och då är det tråkigt att sätta jobb på det :/

MEN OM det skulle bli bra så tror jag att jag skulle gilla dem!

 


Räcket

Blir lite glest mellan inläggen nu i sommartider, men det är jag inte ensam om har jag märkt :)

Vi fixar och donar med lite smått och gott, men inget av värde i bildväg. Jag besparar er bilder på en nyklippt gräsmatta, brädhögar som jag flyttat och grus som jag skyfflat :)

Men en liten skymt av räcket skall jag bjuda på i alla fall!

 

Räcket saknar handledare ännu på grund av materialbrist, så en helhetsbild får bli en annan gång.

 

(Katten går inte långa vägar nu, utan vill gärna vara bredvid oss mest hela tiden)

 


Pizza

Som medlem i buzzador fick jag erbjudande att testa på Dr. Oetkers stenungsbakade pizzor. På lokala affären hade de två sorter att välja på, så det blev salami och mozzarella.

 

Speciellt den med mozzarella var jättegod och verkligen värt ett köp! Den med salami smakade inte så mycket, så det blev en liten besvikelse.

 

Kärt återseende

Vår Maja har varit borta i över tre veckor, och tack vare goda grannar så har hon nu kommit hem tillbaka! Jag hade nog gett upp hoppet men tydligen hade hon gått så långt så hon inte hittade hem.

Här är en bild när hon var en kattunge! Så söt!

 


Ledigt

Senaste vecka åkte vi hela familjen till vårt västra grannland och bara njöt av att vara ledig. När vi är hemma blir det oftast att jobba och färdigställa huset, så för att få pusta ut lite bestämde vi oss för att åka bort.

Här följer lite bilder från solsidan, som vi bodde på :)
(Det är inte den "rätta" solsidan, men sol hade vi i alla fall) Fint väder hade vi hela veckan och det var så skönt att vandra en tur med vagnen på detta fina ställe. Att dessutom få sätta sig till dukat bord flera gånger varje dag är verkligen lyxigt! Tack M-B och E för allt!


RSS 2.0