Skylt vid vägen

Eftersom vi bor i en kurva och har vägen rakt genom vår tomt har vi nu (äntligen) fått upp skyltar för att påminna bilisterna om att inte köra så fort.

 

 

Texten har jag hittat på och sen har vi beställt texten av en lokal firma. Efter en vecka kan jag konstatera att det nog har hjälpt att ha upp skyltar, för många har kört mycket sakta!

 

 


Blomland

Vi har haft grävaren här på gården och snyggat till lite, och i ena diket hittade vi tre kilstenar, som vi gjorde ett blomland av.

 

Resultatet ser ni här:

 

 

 

 

Lite svårt att bedöma hur jag skulle placera växterna, men de borde ju växa till sig med åren så det fyller ut landet lite bättre. Mellan växterna har vi rött flis som förhoppningsvis skall förhindra ogräset samtidigt som det ser trevligt ut!

 

Färgerna är inte riktigt rättvisa på bilden eftersom det var ganska mörkt när jag fotograferade.

Docksäng

Julen 1985 hade min farfar snickrat ihop en docksäng åt mig, och den var mycket stadig och välgjord. Min farfar var mycket noggrann och hade tålamod så det räckte till flera.

Såhär ser sängen ut efter ca 27 år på nacken:

 

 

Nu har jag putsat upp den och lagt ett nytt lager med vit färg på den så den ser ut såhär:

 

 

Nu sover dockan sött i Ronjas rum, och om ni undrar över de snygga sängkläderna så kan jag meddela att även de har varit mina och fyndades i barndomshemmet!

 

 


Kudde

Ett gammalt korsstygnsbroderi har legat halvfärdigt i kistan i snart tio år, men nu har min mamma gjort den klar och sen har jag sytt det till en färdig kudde.

 

Passar bra att luta sig mot tycker Ronja!

 


Ugglor

Ronjas farmor ringde och hade hittat ett trevligt uggletyg, som hon sen tog hem åt mig av. Det fanns i både rosa nyanser och i gröna nyanser. Av det gröna sydde jag en hängselklänning åt Ronja.

Såhär blev det: 

Mycket trevligt tyg, så nu funderar jag vad jag skall sy av det rosa... Eventuellt blir det en långärmad tunika. Det verkar ju fortsätta med regnväder, så då passar dessa projekt mycket bra :)


utefix

Vi försöker ta vara på sommaren och har fixat en del smått och gott utomhus, men inget jag varit aktiv att skriva om.

Men en liten glimt kommer här från terassen, som fått grus runt sig, samt stenplattor framför trappsteget. Plattorna syns knappt alls på bilderna tyvärr...

 

 

 

Här njuter vi om solen råkar titta fram, vilket är mera sällan!Sen är också lekstugan långt på väg...

RSS 2.0