100

Detta är mitt hundrade inlägg sen jag började blogga! Summa sumarum är det nog ganska intressant med denhär bloggvärlden och alla inlägg, men ibland skriver man nog ganska tråkigt... "Idag har det inte hänt så mycket... bla...bla". Men vad kan jag hjälpa att mitt liv e lite tråkigt ibland. Man måste väl ha lite tråkigt mellan varven för att kunna uppskatta det roliga!

Igår natt drömde jag något ganska skojigt! Det var nämligen min bror och mamma som satt i gillestugan och stickade! Båda stickade varsin socka och tydligen hade Marcus just lärt sig och tyckte det var jätteroligt :) Fast han just hade lärt sig så stickade han så snabbt så snabbt att han hade hunnit sticka mer än mamma fast hon började mycket tidigare med sockan. Vi berömde honom då han stickade så snabbt och han svarade bara glatt, "Ja, varför har jag inte börjat sticka tidigare"

image153


Ciao!!

Semester

Idag och i mårn kan man säga att jag har semester. Eller två lediga dagar helt enkelt. På torsdag och fredag skall jag vara bildkonstlärare i högstadiet och sen kör jag i gång på allvar på måndag :)

Idag har det varit en lugn dag med lite ärenden och mest kaffepaus. På eftermiddagen var jag på fysioterapi och tränade lite och sen var jag på fotbollsträning. Jag hade starkt funderat på att städa idag men andan föll aldrig på så jag får bara hoppas på bättre tur tills i mårn ;)

Ikväll skall jag bänka mig och se på jeopardy! Det är nog ett priima program tycker jag. Jag gillar alla frågeprogram och dessutom är det bra då det är "nytt" program varje dag, alltså att det inte gör något att man missar det!

Igår bokade vi också biljetter till Närpes-revyn. Enligt tidningarna verkar de lyckats bra med årets revy så vi får se då vad vi tycker. Hur som helst tycker jag att ungdomarna brukar vara duktiga på att spela så säkert blir det roligt!

Hoppas ni också haft en fin tisdag!


image151
S som i slött

Idag har det inte hänt någonting alls. Vi har inte gjort något och kommer knappast att göra något. Enda som kan ske är att jag skall träna lite lätt!

Igår var vi på byajulfest och det var helt skojigt. Klockan hann bli mycket innan vi kom oss hem och i övrigt var festen som den brukar. Jag fick en "välkommen till rangsby"-tavla av byarådet så det var ju trevligt att bli uppvaktad. Alla nyinflyttade i Rangsby fick en tavla.

I mårn blir det vikariet igen, även denna gång i Kåtnäs.

Det var väl allt för denna gång!

Fredag hela veckan

Nu har vi fått alla studieveckor för vår gradu och även vitsord för den :) När jag skickade efter ett utdrag över studieveckorna för att kolla att allt var i sin ordning fick jag en chock! Jag hade 159 studieveckor och skall ju alltså ha 160... Jag blev klart stressad och hann till och med se framför mig hur jag desperat börjar köra till vasa i vår för att skrapa ihop en vecka någonstans. Eftersom jag visste att jag borde ha alla studieveckor färdiga började jag gå igenom alla kurser för att hitta problemet. Slutligen kom jag, tillsammans med J, fram till att datorn hade räknat ihop veckorna fel. Det fanns alltså alla kurser där men de var fel ihopräknade! För säkerhets skull ringde jag till skolan idag för att kolla att allt var klart och då jag fick klartecken därifrån skickade jag in en ansökan om att få ta ut min examen. Så nu är snart allting på väg på posten.

Idag har jag varit i Kåtnäs också två lektioner och rotat i materialskåpen :) Nästa vecka är jag än så länge ledig måndag-onsdag men på torsdag och fredag skall jag vara bildkonstlärare i högstadiet!

Efter vattengymnastiken ikväll skall jag åka raka vägen hem för min söta sambo skall fixa käket! Tortillas står på kvällens meny och jag tror bestämt att vi får lite rödvin till :)

Trevligt veckoslut!


Snöstorm

Vad gör man när vädret är som det är och man inte ens vågar sticka ut nästippen genom dörren? Jo, man ser på tv! Och vad finns på tv efter all moderninsering och digitalisering? Jo, ingenting! Alla vettiga program hackar och har ingen eller dålig sändning på grund av ovädret och digitaliseringen. Bjas också! Tilläggas kan att sveriges trean faktiskt syns bra och där visar de förståss något ring-in-och-vinn-på-vårt-omöjliga-ord-program! Därför är det datorn som gäller.

Funderar på att göra en ny cd-skiva åt mina fotistjejer som vi kan träna hårt till ikväll men jag vet inte om jag orkar. Det är lite mycket jobb kring en sån uppgift. Jag brukar nämligen klippa och klistra låtarna så att de är 40 sekunder snabb musik och 20 sekunder långsamt. Perfekt när man skall cirkelträna!

Idag har jag varit och kollat in eleverna och slöjdsalen i övermark. Ytterligare några pusselbitar föll på plats och det skall bli sååå skojigt att börja jobba. Ideérna är många och humöret är på topp! Jag vet att jag tjatar om jobbet men tilläggas kan att om man inte vill läsa så finns det ett rött kryss uppe i högra hörnet som man kan klicka på! :)

Vi ses, blåmes!

Vikariat, slöjd och fotbollsmöte

Idag har jag som sagt varit i Kåtnäs och "värmt upp" lite inför starten på nya jobbet. Även om jag inte hade de ämnen som jag sen kommer att ha var det roligt att träffa alla elever och bekanta mig lite med det hela. Fick chansen att prata lite med hon jag skall vikariera för också, speciellt i slöjd vill jag gärna veta vad allt de redan gjort.

Nu har hjärnan satt igång och börjat fundera på allt vad man kan göra i slöjden med eleverna och nu just känns det som att idéerna är många. Det är ju bra men då gäller det också att börja verkställa det ena och det andra, skaffa material så det räcker och veta vad allt som finns att tillgå på skolan. Jag tror det är bäst att bara "pyssla på" första veckan så kan man köra igång något större projekt efteråt då allt börjar klarna.

Nu sitter jag i Finby och väntar på att klockan skall bli sju så jag får fara på möte till Logen. Tråkigt fotbollsmöte som jag känner mig tvingad att gå på. Men åtminstone brukar vi få kaffe där :)

Som det ser ut nu så skall jag åka en sväng till övermark i mårn och se hur slöjden fungerar där. Än så länge har jag ingen annat jobb tills i mårn men kvällen e ju ung!

Bajbaj!

Livet leker

Nu har jag kommit ner på jorden tillbaks efter gårdagens lyft och det känns fortfarande skojigt! Tuusen tack för kommentarerna :) Roligt att så många gratulerade!

Idag har jag vikarierat igen och samma visa i mårn, men då på annat ställe! Jag skall nämligen va i Kåtnäs, som jag alltså skall vara hela våren. Skall bli skojigt att träffa kollegiet och eleverna lite och komma in i deras rutiner även om jag skall vikariera en annan lärare i mårn. Då kan jag också prata med hon som jag skall ta över efter så jag får lite klarhet i allt vad som skall göras.

Vikariatet är från 4.2-31.5 och är en timlärartjänst. Jag kommer att vara mest i Kåtnäs men även en och en halv dag per vecka i Övermark. Mycket slöjd står på min läseordning, vilket jag tycker skall bli både roligt och utmanande. Övriga ämnen är bland annat matte, fysik/kemi, gymnastik och bildkonst. Perfekt!

Nu skall jag slappa på soffan lite. Har varit och sprungit lite i vattnet efter fotbollsträningen och nu är jag trött både i kroppen och ögonen!

Söta drömmar till er!

glada miner

Jeee! Jag har fått jobb!!

Hade anmält mitt intresse för ett mammavikariat och fick idag veta att jag fått det. Känns så härligt att få lite rutiner in i vardagen och tryggt att veta var man skall befinna sig varje dag även om det bara är vårterminen, men vackert så :)

Skall vikariera nu i vanlig ordning fram till den 4 februari för då börjar mammavikariatet! I mårn skall jag vara på samma ställe som idag så det skall också bli skojit!

Känns som allt annat inte var så viktigt att skriva nu just så nu skall jag tralla vidare kvällen lång!

image150


Jag kan av någon konstig anledning inte få ner mungiporna från öronen :)

Skön söndag

Har legat länge idag och laddat alla batterier så nu är jag pigg och kry att möta den vackra dagen. Eller rättare sagt den blåsiga och regniga dagen. Känner mig riktigt bra i form efter gårdagens träning också.

Fick just veta att jag får jobba imårn också, spysjukan som går i byn så då får jag hoppa in.

Dagens program är att jag skall klippa min långhåriga sambo. Har blivit uppskjutet nu i flera etapper så nu skall vi äntligen ta tag i det. Även om det är uuurtråkigt!

Sen skall jag till skolan till klockan sex med hättorna, vi har träff ikväll så det skall bli intressant att se vad som bjuds på för program!

Nu skall jag gräva i skåpet och se om jag hittar nåt att stilla hungern med :)

Lugn lördag

I går var det full rulle från morgon till kväll men idag har det varit desto lugnare. Religionstimmarna gick över förväntan bra och det var riktigt skojigt att vara i högstadiet om man bara har lite överseende med ungdomarna.

Böle revyn tyckte jag var helt okej men bättre har jag definitivt sett. Vissa nummer kunde varit längre och jag tyckte även att det saknades någon riktig höjdpunkt men i det stora hela var den helt sevärd. Jag skall även åka på Närpes revyn bara de kommer igång :)

Idag har vi möblerat om i vardagsrummet och när allt var klart så tyckte vi att det var bättre som vi hade det innan. Så då var det bara att flytta tillbaks allting igen och vår ommöblering syns alltså inte någonstans. Så kan det gå ibland. Sen satte vi oss ner i det "vanliga" vardagsrummet och såg på simpsonsfilmen... Helt bra film!

För över en timme sen så skjutsade jag mamma och Pappa till Logen på julfest och även Patrik är där ikväll. Men han är på bastukväll. Kvar lämnade jag ensam med katterna och nu har jag just kört en motionsrunda på crosstrainern som Mamma köpte i torsdags i vasa. Det var roligare än motionscykeln och kändes också bättre åt knät.

image149
Nu är det duschen, soffan och skjuts som gäller resten av kvällen ;)


Grattis

Grattis J på din födelsedag :)

image148


Hoppas du haft en fin dag!

Nya bågar

Nu är jag hemma efter dagens bravader.

Det blev två par nya glasögon som ser ut som på bilderna nedan:
image146


image147

(orka itt rediger na så ja to a direkt från näte)
Det nedre paret är jag inte så jättesäker på att de faktiskt såg ut sådär men det visar väl sig med tiden. Båda ögonen hade blivit lite sämre så jag kunde nog göra nya glasögon. Dessutom är de gamla tre år så de börjar va slitna!

I mårn skall jag vara högstadievikarie, inte nog med det... Ämnet är nämligen religion!! Jag skall alltså undervisa sex timmar utan att ha en endaste aning om någonting. Det ska bli spännande :) Jag försökte på fint vis förklara för läraren jag vikarierar att det inte direkt är mitt ämne så att stackarn inte får en chock när han kommer tillbaka!

Nu ska jag duscha bort kvällens cirkelträningssvett och sen ska jag läsa lite på Japans nationalreligion, nämligen shintoismen... Det ni!

Efter skolan skall det bli skönt med vattengymnastik och som slut på dagen skall jag på böle revy :)

Ha det gött!

Slött

Idag är en slöö dag! Sitter mest och gör nada! Låg länge och väl och lyssnade på blåsten och regnet utanför fönstret innan jag slutligen sparkade mig själv ur sängen. Nu sitter jag vid datorn och tv:n och funderar över mitt nästa drag...

Igår skulle jag vara aktiv och gå och simma efter fotbollsträningen, men knät sa åt mig at åka hem istället och tur var det. Åkte via Mormor och Morfar och i och med det besöket fick jag köpa 6,5 kg älgkött. Så gott så gott! I höstas när det var aktuellt att köpa kött hade vi endast en pikkuliiten frys men nu med den nya boxen hade vi gott om plats.

I mårn blir det en vasadag. Skall delvis åka via skolan en sväng men orsaken till vasabesöket är att jag skall åka till optikern. Tycker jag börjat se lite sämrepå sistone och så har jag nog tröttnat lite på mina gamla glasögon. Jag har siktet inställt på att kunna köpa två par glasögon till priset av ett, så får se då vad jag kommer hem med! Om jag alls kommer hem med något.

image145

Detta par tycker jag är ganska snyggt!


Julen på väg ut

Nu har julen gradvis börjar försvinna hos oss och idag var det tänkt att jag skulle storstäda hela huset. Men igår kväll ringde telefonen och plötsligen fick jag vara vikarie i två dagar istället. Så dammet får lungt ligga som ett orört lager och vänta på en ny dag. Passar bra för min del :)

Har alltså varit i Pjelax idag och skall dit imorgon igen. Så nu skall jag sätta igång och fundera ut något program tills i morgon. Vi skall ha dagstidning som tema på modersmål så det borde inte vara så stora problem.

I helgen har vi hjälpt till med att flytta ut butiken. Eller jag gjorde nog inte så mycket men jag var i alla fall där som moraliskt stöd :) Men P hjälpte till i alla fall! Sen var vi en sväng på hockey också igår kväll. Halvbra match som slutade i förlust!

Nu tror jag bestämt jag skall vara lite aktiv med det ena och det andra här i huset. Dessutom borde jag träna ordentligt ikväll för det har nog blivit lite slarv nu de senaste dagarna!

Lillon i inlägget nedan har föresten blivit lillen nu :)

image144

Såhär kände jag mig i morse!

Lillon

Två halvbra bilder på mammas lillon :)

image142


image143

Kladdkaka och lillkisse

Idag var en kort skoldag så nu är det öppet program framöver igen.. Men redan idag fast jag bara varit tre dagar så kändes det skojigt då man lite kommit in i det. Jag tycker det är alltid roligare då man själv vet vad som sagts senaste lektion så att man kan spinna vidare på det. Självklart!

När skoldagen var slut så åkte mamma å jag och hämtade hem en liten kisse som skall bo i finby :) Så då gick hela eftermiddagen åt att titta på krabaten och småle :) Stora katten tog det riktigt bra, hon verkade också tycka det var skojigt att bara sitta och se på lillan!

Jag har gjort kladdkaka idag med betoning på kladd. Den var verkligt kladdig men underbart god :) Vispgrädde på och kaffe till så var man verkligen i himmelriket. Tänkt så mycket så lite kan göra!

Klockan fyra var jag på årets första vattengymnastik. Det gick över förväntan och kändes riktigt braför kropp och själ. Jag kunde göra så gott som alla övningar utan att det gjorde speciellt ont. Men nu är nog isen på...

Efter simningen var vi och hjälpte till med affärsflytten och nu när sena kvällen är här så tycker jag verkligen att jag gjort mig förtjänt av en öl. En kall och god öl!

Skål!

Datorpyssel

Här är en bild som jag gjorde förra veckan då jag var ivrig med att fixa i photoshop :)
image141


Har tillbaks min dator nu också! Fixad och i skick!

Regnskog och savann

Dagens vikariat har gått riktigt bra och det var kul att komma ut en sväng i skolvärlden igen. Har bara varit fyra lektioner idag och det räckte gott och väl för knät. Kvällens träning gick därför inte alls som planerat utan det gjorde mest ont :/

Har varit med sexor idag och jag måste nog säga att även om det var roligt så föredrar jag yngre elever. Alla årskurser har sin charm men jag konstaterade nog att jag passar bättre med lägre klasser. Gymnastik och matematik tycker jag är roligt med äldre elever och det beror nog delvis på att det är de ämnen jag kan bäst. Känns som att ämneskunskapen inte riktigt räcker till när man kommer högre upp.

Ikväll har jag läst mig in på regnskogen och savannen som jag skall undervisa om i mårgon. Det är ett ganska bra exempel på en sak som jag kan lite om men det räcker inte till så att jag kan undervisa det utan att läsa in mig mera på området. Men nu efter lite internetuppdatering så är jag nog redo inför mårgondagens lektion.

I mårn kväll är det fotisträning igen men då är programmet cirkelträning. Tror bestämt jag skall vara med så gott det går i cirkeln :)

Gonatt gott folk!

Fotbollssäsong

Idag inleds fotbollssäsongen igen. Jullovet är över och julskinkan skall bort. För de som kan träna alltså. Min julskinka sitter nog kvar en tid ännu :) (De flickor jag tränar så syns det nog ingen julskinka på föresten, så då är det bara jag kvar)

Jag försökte öka på min träning förra veckan med lite intensivare övningar och mera konditionsträning. Detta ledde till en ordentlig värk i hela vänstra benet så nu har jag återgått till tråkiga statiska övningar. Sträck och böj... jeee va skoj!

Om 45 minuter börjar årets första träning för "mina flickor". Har funderat lite från och till om jag skall hoppa av eller om jag skall träna dem ytterligare ett år, och resultatet blev ju förståss att jag fortsätter. Jag tvivlar starkt på att jag själv kommer att spela någon fotboll i sommar och då behöver jag nog träna ett lag för att stilla min fotbollsiver! Ibland känns det nog motigt att en krapulasöndag släpa sig iväg och träna laget men då finns det mycket positivt som väger upp istället.

I mårn blir första dagen på länge som jag faktiskt måste stiga upp då väckarklockan ringer. Varje morgon har jag haft klockan ställt så att  jag inte skall sova bort mina dagar. Men då klockan ringt så har jag lärt mig att det är bara att trycka av den och vända sig på andra sidan :) Men i mårn börjar jag 8.30 (jag vet att det är jättetidigt) och då är det bara att stiga upp i tid så jag hinner.

image138

Snutta och Bamse

Ny vecka

Ny vecka och denna vecka skall jag i alla fall jobba onsdag-fredag. Skall bli skojigt att komma ut i skolvärlden en sväng igen och lära ungarna ett och annat.

Idag har varit en utföra-ärenden-dag. Jag har varit både hit och dit och det resulterade i att jag nu är utan dator. Den hade några små krångliga fel som jag tyckte borde åtgärdas. På grund av det så får layouten vara slutför för tillfället också. Blev ganska nöjd :)

Idag har jag också ringt och anmält mitt intresse inför ett vikariat i vår... Så nu är det bara att hoppas på medvind för seglet är redan hissat. Håll tummarna gott folk!

Nu är det kaffe, gardinfunderingar och eventuella möbleringsfunderingar som kvarstår för kvällen... Lugna puckar med andra ord! Vi har nämligen inhandlat ett nytt köksbord och ska kanske möblera om lite i samband med det. Men tyvärr ser det lite svårt ut så jag tvivlar starkt på att det blir någon ändring.

Baj baj bejbi!

Under konstruktion

Jobbar på att få en lite bättre layout men orken tog slut mitt i!

Återkommer sen för nu e det dax för da vinci-koden på film :)

Pasta carbonara

Pasta carbonara har jag tillrett ikväll och det blir definitivt nån mer gång!

Fick receptet av Cia för en "längre" tid sedan och nu har jag äntligen tillrett det. Det blev riktigt gott och var verkligt lätt att göra. Jag var ganska frikostig med vitlöken så jag hoppas vi inte får några gäster ikväll... för deras skull alltså :)

image133

Nice price goodbajs!

Mysfrukost

Idag har jag fått en skön start på dagen. Jag sov som vanligt ganska länge och sen blev det frukost framför tvn. Kokade vatten och drack grönt te och till det så åt jag yoghurt med cornflakes i. Gott!

På tv hade de en kvinna som kunde prata och få kontakt med döda och det andliga. Det var en talkshow. Jag tyckte det var ganska intressant även om jag inte vet hur mycket jag skall tro på. MEN, jag tror nog på det! På att det finns en andlig värld alltså, och att det finns de som kan få kontakt med döda.

Tur att det är ljust nu annars skulle jag nog bli mörkrädd av allt spöksnack :S

Nu ska jag fixa frillan lite innan jag åker till Handrike och rear bort prylarna :) Ska bli skojit att jobba lite och känna att jag gjort någon nytta denna vecka!

image131
Ur Nalle Puhs blåa bok

En dag som alla andra

Idag har jag inte haft något alls att göra på hela dagen men när kvällen kom har jag i alla fall hittat lite tidsfördriv.

Halv fem stövlade jag in på simhallen och idag hade jag till och med mej mitt nya simbälte. Sprang 30 minuter i vattnet men då tog det stopp. En massa jävla folk hade tydligen också bestämt sig för att simma idag och mitt knä är nog i en formsvacka nu just. E taar illt tå ja ska jier naa!

Sen har jag varit på planfördelningsmöte idag också. Jag for ju förra torsdan till näsby endast för mötets skull och vad får man höra när man väl är framme?? Jo! Att mötet är inställt! Jag hatar verkligen när informationen inte når hela vägen fram. Det som är positiv efter dagens möte är att jag i alla fall fick de tider som jag ville ha :)

Nu ska jag dega, dricka kaffe, photoshoppa och invänta medium!

Maja busar i djungeln

Här är resultatet av min andra bild som jag dekorerat i photoshop :)

image129

Kanske Jenny blir inspirerad?? ;)

Årets...

...kanon och kalkon

Kalkon
1. Knäskadan och allt vad det innebär
2. Farmors bortgång
3. Sommar vädret

Kanon
1. Flytten till Långvik
2. Skolan helt klar
3. Min sköna (ofrivilliga) semester

Med punkt 3 på kanonlistan kan man dra två fina ordspråk:
♥ Inget ont som inte för något gott med sig ♥ För mycket och för litet skämmer allt ♥

Rosor på kinden

Japp, nu har man inlett det nya året då man skall motionera och äta hälsosamt och hela köret. Som alla år! Skämt å sido känns det faktiskt kul att kunna motionera mera nu just. Har just motionscyklat och tränat knät med alla möjliga övningar. Det som är bra är att eftersom knät blivit bättre har jag fler övningar att variera mellan och då blir det automatiskt roligare. Blev lite slarv dessutom på sistone på grund av nyårsfirandet så jag kände mig vertkligt tvingad att träna...

Idag har Mamma och jag också anmält oss till vattengymnastik så varje fredag skall jag börja gå på det. Sen är planen att jag skall besöka simhallen ytterligare en gång i veckan och springa av mig lite.

Nyårsfesten var kanon! så skojig! God mat, roliga lekar och trevligt folk! Jag är nöjd :)

Nu börjar jag vara verkligt trött på att vara ledig... Rastlös är rätta ordet. Har inget speciellt som jag kan göra heller och jag orkar inte pyssla dagarna långa. Jag hoppas innerligt att det dyker nåt jobb upp nu i januari så jag får någon rutin i mitt liv.

Ikväll har jag jobbat en hel del i photoshop och jag blev riktigt nöjd med resultatet. Den ena av bilden jag jobbade med var P med på och han vill inte vara på bloggen så den behåller jag för mig själv :) Men det kommer mera!

Har föresten fått feber också... Bilfeber... Ingen lätt sort att bli av med... nästan bara en sak som hjälper :)
Men jag måste nog hitta ett jobb först

Trevlig kväll!

RSS 2.0