Nygammalt

Åkte en sväng till ett loppis idag och hittade en trikåklänning med pigga rosa bollar på. Den blev min för två euro! När jag kom hem så hade jag inte ens en tanke på att prova den utan satte saxen i den och gjorde en vårmössa till Ronja. Fjolårets hade blivit för liten så då gjorde jag en ny som borde matcha vårjackan dessutom.

Såhär blev resultatet:

 

Jag är fortfarande fundersam om jag skall skriva namnet eller något annat trevligt på den eller om jag skall lämna den såhär. Ifjol textade jag busunge, men då var den ju helfärgad så den behövde lite extra detaljer.

 

 


Vårvädret

Trots att snön täckt marken nu i flera omgångar är det nog skönt med utevistelse. Speciellt vattenpölarna är intressanta, men kläderna är desto jobbigare att hålla i skick. Här om dagen sprag Ronja med full fart och snubblade precis vid vattenpölen och landade på mag i den :) Skojigt tyckt hon, och klottigt tyckte mamma!

 

 

"Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder" hör jag mig själv säga :)

 

 


Kvasten är redo...

... och idag bär det iväg på en liten utfärd. Lilla påskhäxan har övningsflugit här hemma nu några dagar och är redo för avfärd :)Kvasten har Ronjas gammelmorfar tillverkat.

 

 

Vi ses på blåkulla! Glad påsk!

 

 


Påskris ute och inne

Har pyntat lite smått inför den kommande helgen och i riset inne fick jag hänga i "höna pöna" som jag gjorde för några år sedan. Även Ronjas första påskägg hänger där, samt två mindre ägg som hon fick till denna påsk. Det mindre hönan på bordet är också Ronjas första höna!


Ronja går förbi och tittar upp på riset och säger "kukkuluu", alltså kukkelikuu :)

Och på trappan fick mjölkannan agera blomkruka som vanligt.

RSS 2.0