De e mycke nu!

Har hunnit ett varv till Näsby och handlat både det ena och det andra. Fram till och med det gick allt som planerat men nu känns det nog som vi ligger lite efter tidsschemat. Väl hemma skulle P byta ut en slang på diskmaskinen, vilket visade sig vara knepigare än väntat... dessutom hade maskinen läckt så det blev att torka och skura. På grund av allt stök i köket kunde jag aldrig börja på med nån lunch så när den väl stod på bordet var vi ganska hungriga.

Nu skall vi fixa lite "så ska det låta-program" inför kvällen och även duschen skall få sig ett besök :)

image128

Igår fixade jag en stoooor gott nytt år skylt som vi kan hänga på väggen i discot!

Julklappar

Här kommer några av julklapparna som jag/vi fick!  • Kökslampa
  • Julängel gjort av Mormor
  • Bock
  • Hobbylåda med maaaassa godsaker
  • Roligt pussel
  • Tomte gjord av Morfar (står i hallen ännu så den inte blåser bort)
  • Jomppamatta
  • Vattenkaraff
Jag hade nog tydligen varit rikitgt snäll :)

Nu har jag nog varit ivrig. Skall fixa lite mat nu å sen bär det av till ishallen. P skall spela rinkbandy medan jag åker till Finby å klipper pappa och dricker kaffe.

Nattduksbord

Jag förstår att alla väntat ivrigt på uppdatering från detta inlägg :) Så här kommer bilder från Patriks Kalle Anka nattduksbord. Skojigt att måla och lätt att slipa och måla om när vi tröttnat på motivet!


Tomtefynd

På mellandagsrean hittade jag dessa söta tomtar som jag bara måsta ha! Tre stycken i ett paket och endast 2,15 per paket. Tyckte dom skulle göra sig bra i vardagsrummet, perfekt mot gardinerna :)

image115

Här är skorna som jag också fyndade på rean. Mamma betalade dem som en försenad julklapp!

image116

Å nuu snöööar det! *Hoppar jämfota*

Fredagsmissar

Miss 1: Glad i hågen satte jag mej i bilen i morse och skulle åka till stan på några ärenden. Bland annat skulle jag byta batteri i mitt ena armbandsur som jag inte kommit mej för på väääldigt länge. Klockan har alltså varit orörd ungefär ett halvt år trots att jag tycker om den. På parkeringen på Nygårds tog jag fram klockan och vad såg man då... Jo, den gick! Inget annat fel där inte förutom att den var ställd på sommartid. Har tydligen bytt batteri i den i något svagt ögonblick och glömt bort det lika snabbt igen!

Miss 2: Kära tomten kom med ett flytbälte åt mej till julen och idag skulle det testas tillsammans med min nyinköpta simdräkt. Glad i hågen för andra gången idag stod jag i farstun i Finby och kostaterade att jag tydligen glömt att ta med mitt nya bälte. Så typiskt, bältet var i hallen i Långvik. Simhallen hade nog bälten att låna så simturen gick ändå bra. Min första simtur efter operationen.

Miss 3: Väl hemma i Långvik redde jag ur en hylla där jag skulle placera en massa skolmappar som jag tänkte jag kan ha nytta av ifall jag skall ut på något vikariat. När hyllan var tom och jag skulle ställa in mapparna konstaterade jag att hyllan var för låg så mapparna inte rymdes på höjden... Blev inte alls så bra ordning som jag tänkt!

Missarna är i kronologisk ordning :)

image113 image114Precis såhär ser min nya simdräkt ut!

Mellandagsrea

Julen har varit skön och framför allt lugn! Tomten kom med många fina paket och jag är riktigt nöjd, idag levererade han de sista från mellandagsrean :)

Mamma och jag har varit på shopping i Vasa hela dan och jag har nu fått nya vinterskor som jag behövde. Vanliga klumpiga länkare som är bra att ha när det fryser till. På tal om fryser till fick jag till julklapp ett par stickade sockor som var gjorda av alpackor, alltså av håret. Har haft på dem senaste två dagarna och har haft jättevarmt om fötterna... Sköönt!

Juldagen firades först med en julmiddag och sedan blev det popcorn och pusselbyggning framför tv:n. Nu har jag byggt klart 1000-bitars pusslet som jag fick av tomten.

Nu skall jag just rusa iväg och slåss om tider i simhallssalen. Brukar alltid vara bråkigt om vem som får vilka tider... bäst att vässa armbågarna!

image112
Detta är alltså en alpacka!

Hej tå!

Blåsig julafton

Nu har just alla klappar blivit inslagna, förutom nån hemlig klapp som P prasslar med i köket :) Nu bär det snart av till Finby där jag skall äta gott och så mycket jag orkar. Man brukar ju inte behöva gå hungrig i juletider!

Efter Finby bär det av till V och B och sen skall jag somna sött i Långvik.

image111

Skön jul till er alla!

Dan före dopparedan

Idag var jag uppe relativt tidigt och knåpade ihop julkorgar. Nu har jag totalt gjort åtta stycken! Fyra idag och fyra tidigare en dag. Sen har jag varit till alvina med en julkorg åt gammelmormor och så har jag klätt granen hos Saga. Alla glada och nöjda!

Ikväll skall vi inleda vår äta-bort-helg med att åka till V och B på mat. Och för motionens och alkoholens skull skall vi cykla. Det blir min andra cykelfärd sen operationen och den första var till postlådan vid strandvägen och tillbaka. Det var igår och jag blev helt slut :)

De tre övre korgarna är inte riktigt klara på bilden för mossan tog slut mitt i!

image109


image110

Ciz kom tydligen med på ett suddigt hörn också :)

Nu ska jag gå och paketera mera!

Dan före dan före dopparedan!

Men var är julkänslorna?? Alla paketen är klara, inte inslagna men ändå så gott som klara. Jag har pysslat på hela december och i förrgår tog vi in och klädde julgranen! Jag antar lite att snöns frånvaro har lite påverkat mej också! Jag får hoppas på att det blir som Per Gessle sjunger... "Så kommer alla känslorna på en och samma gång"...

Såhär ser vår julgran ut och vår nya julgransmatta.

image107

image108

Julgransmattan har Mormor broderat och det är egentligen en julklapp... E vort in furijuular :)

Onsdag och torsdag jobbade jag på handrike och på torsdagen var allt i affären 40-60 % rabatt. Huvudet blev nog lite trött av alla siffror och av allt folk!

Igår var jag på återbesök till läkaren och fick svar på mina frågor. Bland annat funderade jag om det kommer att pipa på flygplan och sånt då jag har två skruvar i knät. Men eftersom skruvarna är av titan så pipar det inte :) Annars är det bara att träna på, allt såg bra ut. Jag får inte idrotta med något som riskerar hastig vridning åt knät ännu, så ingen rolig idrott med andra ord före sex månader har gått!

Baj baj!

Tomteverkstad

Igår var jag och hjälpte mormor och morfar inför julstädningen och då plötsligen så såg jag att på deras wc-dörr så fanns en spik men den saknade skylt! Detta resulterade i att jag idag målat en wc-skylt!

image106

Bilden blev inte så bra men jag är mera nöjd med slutresultatet av skylten :) Färgerna är mycket klarare i verkligheten.

Hur som helst så brukar de uppskatta hemgjorda julklappar och är inte så kräsna!

Har också varit till k:stad idag och handlat en julklapp åt mamma som jag visste skulle finnas där. Passade också på att se mig runt i nån butik, vilket ledde till att jag köpte en tygbit. Nu måste jag tillbaks i verkstan, sen skall jag även hinna träna lite.

Adios amigos!

Vi komma, vi komma från peppakakeland...

Såhär blev resultatet av alla pepparkakegubbar och gummor som jag pysslat och sytt!

image104

De e mycke nu!

Jag har haft noll energi med datorn senaste veckan, vilket också syns på bloggen!

Onsdag och torsdag var jag till vasa så nu är avhandlingen inbunden, klar och inlämnad! Även skrivprovet är avklarat! Jajjamen! Så nu ska jag börja jobba... Var vet ingen ännu men det brukar nog ordna sig!

I fredags hade vi begravning så dit for hela den dagen. Fin begravning men naturligtvis väldigt sorlig! Fem släktingar från Sverige var hem och fem finska släktingar var på plats så det var ju skojigt att träffa dem! Men finskan var minst sagt ringrostig, om den nu överhuvudtaget funnits nån gång! Sorgligt hur dåligt man pratar landets huvudspråk :/

Huset är julstädat och allt annat förutom julklapparna är klart! Så därför skall vi ta en extra vasasväng idag. Mamm å Papp skulle ändå dit så vi snyltar oss med där!

image102


Som sjukskriven kan man pyssla med bilder på datorn :) Nu har jag pysslat med allt som man kan tänkas pyssla med och har inget kvar att göra. Så nu har jag börjat med ett 1000-bitars pussel!

Har börjat träna benet nu förresten... Ska börja motionscykla ikväll har jag tänkt :) Måste ju börja träna inför all julskinka.

Eftersom jag bara såg en enda lucia i torsdags så har jag gjort Maja som lucia också!

image103
Söt lucia visst? :)


Andra advent

Har just knåpat med lamporna som skall va i bocken och nu är de äntligen på plats. Allt ville tydligen jävlas... Lamporna lyste inte, sen hölls de inte på bocken och slutligen var det problem med uttaget och alla sladdar! Så nu har vi en snygg sladdhärva på vår trappa!

Finns det nån som lyckats med att alla ljus lyser när man tar fram dem till julen? Inte jag i alla fall! Alltid är det nån som skall justeras innan alla lyser!

Idag har vi inhandlat årets första julklapp, endast resten kvar!

image101

Trevlig andra advent!

Kul föresten att jag inte har "kommentarer (0)" på varje inlägg nu! :)

Hjärtegardiner

Nu har jag satt upp hjärtegardinerna som jag tidigare pratade om. De hänger så fint i hallen i lilla fönstret! Synd bara att de vrider på sig.

image99

image100

Vad tycks?

Dagens saldo

Dagens saldo blev två bockar och två kransar. På måndag skall  en bocke till bli gjord och antagligen även några kransar. Förutsatt att vädret tillåter mera risplockning, det lockaar inte att gå ut i regnet och plocka! Lite stickigt material att jobba med men kul ändå!

Såhär ser årets bock ut på vår trappa:

image97

image98

Närmare jul skall den också få lampor på sig så den lyser upp tillvaron!

Nakupelle

I mårn ska ja far ti Norrnäs å då ska bocken få lite kläder så han inte e nakupelle hela vintern ;)

image95


image96


Idag har jag tillrätt en stek för första gången i mitt liv och det blev ett utsökt resultat :)

Over and out!

Grattis Finland

90-år! Speciellt en dag på denna tänker jag på farfar och alla andra som var med och kämpade för Finland och såg till att vi blev ett självständigt land. Bra jobbat!

Har just varit till Finby med egen bil. Gick helt okej att köra, men jag kan inte påstå att det var direkt skönt åt knät :/ I alla fall har jag målat nattduksbordet så nu är bilden så gott som klar men själva grundfärgen skall målas ytterligare en gång. Sen ska den lackas också.

Ikväll skall jag sitta bänkad och se om jag ser Emina på balen. Skojit när det e nån man känner som skall dit :)

image94


Det går framåt...

...på alla sätt och vis :)

Gradun e nu på bokbinderiet och den får vi hämta nästa vecka. Så nu e det färdigt med ändringar och funderingar. Så skönt, så skönt!

Jag GÅR :) Naturligtvis inte helt utan problem men jag ser tydliga framsteg varje dag. Idag har jag lämnat kryckorna varje gång jag kommit in i huset och sen har jag gått utan. Detta ledde ju till att jag har ont i knät nu...

Nu e jag rastlös... har varit rastlös hela kvällen och vet inte vad tuusan jag skall hitta på. I Finby idag har jag målat och grejat men det lämnade jag dit eftersom det var praktiskt bäst att vara i garaget. Nu skulle jag gärna fortsätta med målandet.

Hej och hå, gå på tå :)

Juligt på bloggen

Fick ett infall och gjorde lite juligt här på bloggen också. Blev helt nöjd med resultatet, det gick åtminstone mycket lättare än förra gången jag ändrade utseende.

Idag har vi printat ut vår avhandling och har den i en färdig bunt bara att föra in till bokbinderiet. Vi väntar bara på ett sista klartecken från vår handledare, men det borde inte ta så länge :) Nu känns det nog riktigt skönt. Men oj vad mycket av det ena och det andra som måste göras innan man är helt klar. Allt är bara smågrejer men det skall ju ändå göras. Någon underskrift här och något papper där.

Har snart gjort klart mina pepparkaksgubbar och gummor som jag skall ha i ena fönstret nu till jul. Bra att ha något handarbete att ta till när jag inte kunde göra så mycket annat. Morgondagens projekt är att måla ett nattudsbord åt Patrik. Jag målade detta till mig när jag flyttade till vasa och nu skall Patrik få ett likadant men med Kalle Anka istället, Hehe! Det fina e att man kan måla över det när man inte längre vill ha det!

image93


Ikväll skall vi på kalas. Jag känner mig lite kaffesuugen faktiskt :)

Kollage

I fredags ryckte jag i och bytte köksgardiner så nu e det så mysigt med adventsljusstakarna i fönstret. Gissa om jag hade problem innan det hela var genomfört men med stark vilja och motivation så verkar det mesta fungera. Eftersom jag inte kunde börja klättra så fick jag ta kryckorna till hjälp när jag skulle nå lite högre. Nu har jag pysslat på datorn och gjort ett kollage som ni ser här.
image88

Skulle gärna gå på kurs och lära mig mer om just bilder på datorn,men jag är nog nöjd med resultatet. Jag e ju ingen expert på området.

Även datarummet och hobbyrummet har fått sig nya gardiner :)


Har gått och blivit förkyld också, så nu hostar och snörvlar jag för fulla muggar.

Har förresten försökt börja gå nu i helgen. Det går ganska bra men jag är nog osäker och eftersom jag inte får benet rakt så e det inte så smidigt att gå med det böjt hela tiden. Men det tar sig nog :)

♥    ♥    ♥

Sorg

Idag har himlen fått en ängel till i sin skara. Nu får farmor och farfar vara tillsammans igen!

image87

*saknar*

RSS 2.0