Allsång

Om tio minuter börjar allsång på skansen om jag förstått dethär rätt. Jag är nyss hemkommen från Åminne och fångad av en sång så jag är passligt uppvärmd :) Det var riktigt trevligt att vara på plats och trots att det regnade när vi åkte ner från strandvägen så höll det upp under hela kvällen. Ikväll var det Nordman, M A Numminen och Pedro samt finlands lucia från ekenäs. Nordman var klart bäst men alla var underhållande på sitt sätt, lucian var en riktigt skönsjungande fågel. Nordman sjöng hela fyra låtar och det var verkligen över mina förväntningar, tummen upp!

Nu har jag börjat jobba också, jag har en mjukstart med en veckas jobb och nästa vecka ledigt. Det är riktigt roligt att vara med alla ungar men ljudnivån är på tok för hög. Vädret skulle ju också få visa sig från en trevligare sida så man inte skulle behöva galonisar varje dag :/

Midsommaren har passerat utan några problem. Vi har ätit och druckit gott, spelat spel och till ochmed hunnit sola en liten stund. Härligt!

Morgonstund har guld i mun

Nu sitter jag i soffan med ett gott te och lyssnar på regnet utanför. Känns riktigt mysigt fastän man ju nog skulle önska att det var strålande solsken midsommaraftonen till ära. P är i jobb idag också men han trodde det skulle bli en halvdag, så då borde jag ha maten på bordet när en hungrig byggare kommer hem. Det blir nog en lättare variant av lunch för kvällen brukar ändå gå i matens tecken när det är midsommarafton.

I kväll skall vi ner ti Mammas å Pappas villon med delar av våra familjer så det skall bli riktigt roligt. Brukar bli någon kubbmatch eller pilkastning eller annan trevlig aktivitet. Lekar gillar åtminstone jag å P och då brukar vi dra igång hela gänget :)

I morgon skall kompisgänget vara här innan vi åker ner till fagerö på midsommardans. Jag hoppas det blir någolunda bra väder så vi skulle kunna sitta ute också. Det blir lite trångt med alla inne men det har ju fungerat förut så det går nog ifall vädret inte är på vår sida.

Känns som att det finns en del att göra men nu just skulle jag inte orka göra mycket. Skall sitta en stund och filosofera nu så kanske andan faller på.

Före och efter

Har sökt i mina mappar men hittade verkligen ingen bra före-bild på huset innan vi målat. Inte nog med att bilden är ganska dålig, det var också den enda som fanns i mapparna :/

Före

Efter

Känns lite som en dålig reklam där man på före-bilden är hängig och butter och på efter-bilden strålande glad och rak i ryggen. Speciellt då bilderna är tagna på olika årstider så är det svårt att se tydligt!Baksidan fick också en färgklick, men på grund av solen är färgerna lite missvisande. Denna vrå var ljusgrön förut.

Nu får det vara färdigt uppdaterat med två inlägg på raken. I morgon blir det kalas för hela slanten. Borde inleda morgondagen med träning så man skall få ner all tårta :)

Bilduppdatering

Nu har jag stöpslat i kameran och tänkte lägga in bilder på lådan och gardinerna jag skrev om igår.


Här är lådan som morfar fixat med kudden på som jag sytt. Väldigt bra att ha så man lätt får undan alla dynor till utemöblerna. Denna blev klar för några veckor sedan.

Och av tyget som lämnade blev det denna gardin :)
Pyssligt

Nu fick jag ett pysselsug igen så kvällen har gått åt till att klippa, fixa, sy och vika. Har plastat in några lådor som man kan förvara smått och gott i och så har jag sytt en gardin till det lilla fönstret i hallen. Morfar har för några veckor sedan tillverkat en låda åt mig att ha dynorna till utemöblerna i och efter att jag sytt en dyna till lådan så lämnade det en liten bit som var perfekt i storlek för en liten gardin. Planerna var att göra några blommor i filttyg som skulle hänga i fönstret men jag kan bara hålla med de visa kvinnorna som sa "Halva mitt liv har gått åt till att leta" för det är just det jag gjort. Borde ha lite filttyg i glada färger men jag kan inte komma på var... så då blev det inga blommor.

Idag har vi varit till vasa med mormor och morfar och köpt en perfekt soffgrupp åt dem. Bra pris, bra tyg och hur bekväma som helst! Det som kan vara negativt är att de var ganska stora i deras relativt lilla vardagsrum, men det går nog!

Måndag och tosdag kommer att gå åt till Mormors 70-årskalas. Jag skall hjälpa till med både det ena och det andra både inför och under kalaset så det är bara att stå i. På kvällen i morgon skall jag dessutom till vasa en sväng på fotbolsmatch med tjejerna.

Nu skall jag mysa med min nuvarande bok Jenny SOch föresten tack för kommentarerna angående designen :) Det alltid roligt med kommentarer!

Efter regn kommer solsken

Jag skrev här tidigare att jag väntade på mera regn innan jag orkade ta tag i bakgrundsdesignen men det enda jag tydligen behövde var motivation :) Så nu har jag fixat och trixat och nu får det vara såhär. Aldrig blir man ju helt nöjd men ingen annan har i alla fall likadant som mej!

Idag blåser det ganska mycket men solen skiner i alla fall. Vet inte om jag orkar måla något idag... trots att det skulle vara fint och skönt ute.

Klockan fem skall jag i vanlig ordning vara på plats och träna mina fotbollstjejer och innan det vet jag inte om jag överhuvudtaget tänker göra något. Jag har ju ändå semester och då tycker jag man måste få ta det lungt om man så vill!

Ni får gärna komma med ris och ros angående designen så jag vet vad era kritiska ögon tycker :)

natinatt

Även denna dag har jag målat en hel del. På eftermiddagen grundmålade jag en del åt V så hon sen bara får texta och fixa snyggt. På kvällen har jag målat kring fönstren på ena gaveln. Mycket småpetigt jobb och jag hoppas innerligt att det hann torka ordentligt för nu öser regnet ner. Skulle vara lite skit ifall färgen bara rann nerför väggen...

Det är verkligen roligt att måla då det syns en tydlig skillnad på före och efter. Är lite irriterad att jag inte tog någon bra före-bild av brokvisten så att man skulle kunna jämföra med hur det ser ut nu då vi målat och grejat.  Men hur som helst så är det nog bättre nu än vad det var innan.

En mätt Maja hälsar gonatt... Hon bara fångar möss dagarna i ända och naturligtvis måste de bäras in på gården så alla ser hur duktig hon varit!
Det får duga

Nu har jag fixat lite med bakgrunden så den får duga. Egentligen skulle jag vilja göra helt nytt men det krävs lite mera regn och mera motivation för att jag skulle börja på med det.

Denna helg har jag målat, målat och åter målat. Brokvisten, runt fönstren och mellan fönstren har det blivit blått, jätteblått :) Ganska piggt tycker jag att det blev men ännu är det inte färdigt heller.

Ikväll var jag på fotboll och såg på när kraft blev överkörda och förlorade 4-0. Det var serieledarna som de mötte så det är väl förlåtligt.

Håller som bäst på att läsa andra boken av Dave Pelzer. Verkligen gripande böcker så man kan inte sluta om man börjat.
Pojken som inte fanns heter denna bok.

designproblem

Eftersom det har ändrat lite nu i och med att blogg.se har uppdaterat sig så skulle jag kolla lite på designen och om jag skulle ändra lite. Tydligen har jag ändrat utan att veta om det så nu är det inte alls lika fint som jag vill ha det :/ Det som jag hade förut tyckte jag mycket om och dessutom var det ju personligt då jag hade gjort det själv... Nåja, bara det kommer någon regnig dag skall jag nog fixa till det.

Idag har jag varit till knäläkaren och allt såg nog bra ut. Det är bara att träna, träna och åter träna så är chansen stor att jag kommer att bli riktigt återställd.

Nu är det så vackert väder så datorn lockar inte mera.

Skall gå ut i solen och läsa... Skööönt!

Lost

Passar på med en snabb uppdatering mellan kvällens program av lost.

Har varit fullt program hittills fast jag har sommarlov och som det ser ut nu kommer hela veckan att vara fylld av aktivitet. Måndagen var jag till Lapua på match med tjejerna och tisdagen var jag till skolan och fixade schemat inför hösten. Tisdag kväll var det träning i vanllig ordning och efteråt var jag till JP på middag med personalen i kåtnäs skola. Angående schemat känns det roligt att få en alldeles egen klass till hösten och ämnen i övrigt är jag riktigt nöjd med. Mycket gymnastik och bildkonst och annat roligt :)

Idag har jag varit på cykel till Norrnäs och där hamnade jag i städartagen med Momma. Så nu är köket och stora delar av huset i toppskick.

Denna vecka kommer att bli en läkarvecka så jag blir riktigt trött på alla läkare. Besökte tandläkaren igår och lappade ett hål. I mårgon skall jag besöka en läkare så jag får ett läkarintyg för jobbet till hösten och slutligen skall jag på kontroll till knäläkaren i vasa på fredag. Sen får det nog räcka med besök på ett bra tag!

Nu börjar Lost igen, byebye!

sommarlov

Nu har jag sommarlov tre veckor så det skall bli riktigt skojigt. Igår var det skolavslutning och även säsongsöppning på fagerö. Funktionerade i fagerö och det var ganska skojigt igår tyckte jag. Min uppgift var att räkna pengarna och se till att allting stämde överens och däremellan gjorde jag lite allt möjligt. Hjälpte till där det behövdes!

Har varit på examenskaffe idag också och sen var vi ner till fagerö på söndagslunch. Alltid skönt att inte behöva koka på söndagar. Jag har inte varit så trött idag trots att klockan var tre innan jag var hemma inatt. Det fina vädret gör väl att man är piggare!

Här är en bild på fina hattar som mina elever har virkat. Det är alltså ägghattar som man kan ha på äggen speciellt till påsken men även vid andra äggtillfällen :D

image208

Tjingeling!

RSS 2.0