Dagens uttryck

För två veckor sedan så skulle jag ha en musiklektion i sexan som jag normalt inte brukar ha. Eleverna var lite förundrade över hur detta skulle gå och om jag visste hur man spelar piano. Efter att de funderat en stund så konstaterade en elev att om jag inte spelar piano "så måst vi ju sjunga för hand". Hehe, klockrent :)


Veckans sista timmar

Nu har denna vecka också nått sitt slut och en ny vecka med nya möjligheter väntar. Nu när B gick i pension så börjar jag på allvar med all undervisning eftersom hon hittills skött all modersmål, matematik och mnk i min klass. Vi har båda varit lärare åt samma klass i tre veckor alltså, lyxigt! Veckan börjar med att jag är rastvakt så jag hoppas att vädret är lite på min sida.

Igår kväll bjöd vi A och M på middag och det var riktigt trevligt. Som vanligt spelade vi spel och denna gång blev det flickorna mot pojkarna :) Som tur var så slutade det 1-1 så alla var ganska nöjda. Men cranium är nog bästa spelet genom tiderna, helt oslagbart roligt!

Trots att vi steg upp relativt tidigt har vi inte gjort så mycket på dagen emn mot kvällen ryckte vi i lite. Vi for och hämtade ett lass med ved från skären, så det har vi burit och lastat nu hela kvällen.

Hoppas alla får en trevlig vecka!


Buffé

Det blir nog lite väl långt mellan inläggen men det finns ofta något annat att sätta tiden på. Allt går ju i vågor.

Ikväll lyxade vi till det med tex-mex buffé på logen. De hade nog buffé på sea side också men eftersom vi inte visste vad de hade för sorters tema där ikväll så valde vi logen där vi visste att vi skulle gilla det. Gott var det!

Idag har vi haft kalas på skolan. B gick i pension nu efter många år som lärare och hon fyllde 60 år i tisdags, vilket vi naturligtvis också firade. Det är nog alltid med blandade känslor när någon går i pension och det var nog svårt att hålla tillbaka tårarna av alla fina ord som sades. Sen blev det kalas och tårta för hela slanten.

I morgon är det villavslutning och vi har inga raketer handlade... vi har ju ingen villa heller förstås men det brukar ju nog höra till att ha en smällare eller två:) Programmet är verkligen oklart, så vi får väl se vad som händer.Denna bild har jag googlat fram för hittills i mitt liv har jag inte lyckats knäppa en enda bra fyrverkeribild!

Aktiv helg

Vi har hunnit med mycket under detta veckoslut och det har varit riktigt roligt!

Fredag eftermiddag bar det iväg till vasa där vi stannade på middag innan vi begav oss vidare till juthbacka. På Juthbacka var det regnväder men vi hann ändå fynda något smått och gott, bland annat tre böcker för två euro hittade jag. Natten spenderade vi i vasa och passade på att shoppa lite på lördagen i stan. Lördag kväll åt vi rövarstek på skären och söndagen spenderades på aktion i böle.

Orkar inte skriva några detaljer men som sakt har vi hunnit med mycket :)

Ikväll har jag röjt undan saker i "sommarrummet". Det blir ofta att man bara slänger in saker dit och till sist ser det ut som ett bombnedslag. Tror bestämt dagens fina väder har bidragit till att jag orkat lite bättre idag, skulle det regnat hade jag nog inte städat!

Min kära mormor var via med nybakade bullar för en stund sen så nu är det kaffedax!

Trötter informerar

Tisdagar och torsdagar blir alltid långa dagar eftersom jag är på fotbollsträning innan jag kommer hem. Idag har jag haft tre timmar gymnastik på dagen och nu tycker jag att jag har fått tillräckligt mycket frisk luft idag. Regnet har duggat nästan hela dagen men det gick ändå att vara ute utan att bli helt våt :)

I lördags köpte vi utemöbler på masku. Tänkte vi skulle fynda något på höstrea men så billigt blev det nog inte sist och slutligen. Nu är möblerna i alla fall köpta och idag fick jag åka och hämta dem. Jag planerade min rutt väldigt noga innan jag åkte så jag inte skulle behöva backa med bilsläpet på något ställe :) Hemma i Finby tog jag en sväng ut på gräsmattan så även där gick det bra.

Möblerna var ett ställbart bord, 4 eller 6 personers, och sex stolar med armstöd. Så här ser stoldynorna ut som vi valde:Nu är det väl bara att gå ut och sätta sig i våra nya möbler och dricka kaffet och njuta av vårt underbart vackra höstväder... Ta regnrockarna på bara så lägger jag på kaffet gott folk!Lördag

Idag vet jag inte vad jag skall göra. Jag har ingenting på programmet idag och det är nog ovanligt. Inte ens något program som kommer på tv som jag skall se eller någon fotbollsträning eller någonting. Skönt på ett sätt men nog är det ganska tråkigt också.


Igår var jag på Slättens mystik i Näsby och där var det mycket folk som hittat ut i det fina vädret. Trevlig tillställning tycker jag :)

Ha en skön lördag gott folk!

e räina som himelin sku va upi

Ja det gjorde det idag när vi skulle börja med kvällens fotbollsträning. Eftersom det inte heller var så jättevarmt bestämde vi oss för att inhibera träningen så det var bara att vända om och åka hem för var och en. Detta resulterade i en ganska ledig kväll och det är ju skönt.

Funderade om jag skulle åka på afrodans ikväll också men eftersom knät inte varit så bra en tid nu så tänkte jag det var bäst att stanna hemma. Jag tränade lite här hemma istället, vilket det har blivit väldigt lite av på senaste tiden. Förhoppningsvis kommer man in i vardagliga rutiner nu när skolan är igång ch då kanske jag börjar träna lite mera... men tyvärr finns det ju alltid något att skylla på :/


Annars tycker jag att jag kommit bra igång med skolan och det känns superbra att ha en egen klass, vilket också innebär ett eget klassrum så man känner sig "hemma" någonstans. Skönt att inte behöva bära alla böcker hit och dit utan allt finns på plats. En annan sak som är härligt är att vara på endast en skola! Man är mera uppdaterad och vet vad som pågår.

Från det ena till något helt annat, nämligen gräsklippning. Nu har det ju regnat så då kan man med gott samvete låta gräsmattan växa men när det väl gäller är jag glad att jag har min nya vän peltor, dvs. hörselskydd med radio i, perfekt!I morgon är det slättens mystik i centrum så då skall jag äventuellt åka dit och se vad som erbjuds i stan!


Hejtå!

Välkommen...

...tillbaka till skolan. Med fin färgad text så stod det på tavlan i så gott som varje klassrum :) I  morgon kommer eleverna.

Idag började alla lärare med föreläsning på mosebacke. Vi lyssnade på en svensk dam och jag hade väldigt svårt att koncentrera mig och fick inte ut så mycket av den föreläsningen. Efter att vi ätit en god lunch på skolan så fortsatte vi till våra respektive skolor.

Eftersom jag och mina elever skall börja i ett nytt rum i skolan så gick dagen ut på att försöka få det praktiska i ordning. En tavla skruvades upp, lite skåp kom på plats och annat smått och gott. Nu är jag redo att börja på riktigt och skall verkligen ta itu med planeringen.


Semestern slut

Nu är semesten slut för tredje gången denna sommar. Det känns ändå helt okej eftersom jag är van med att jobba hela sommaren så denna sommar har varit rena lyxen. Dessutom skall det bli roligt nu när skolan börjar. De första veckorna kommer att gå åt till att fundera och planera en hel del men sen är det bara att tuta och köra :)

Idag har vi inga speciella planer men vi funderar att åka till Korsnäs en sväng för att byta luft lite... Det är Korsnäs lantdag där. Sen får vi se vad vi gör annat.

Ikväll är det kräftskiva på fagerö och då blir det i alla fall att åka ut i dansen :) Det börjar bli en tid sen vi var ut med gänget så det börjar nog bli dax tyckar jag.

Vitsigt

Norrmannen till sin fru:
-Vi kan inte skaffa fler barn nu.
-Varför inte det?
-Jo, jag läste i tidningen att vart fjärde barn är kines.
Andra semesterdagen lider mot sitt slut och dagarna går fort när man har roligt :) Gårdagens Tuuri-resa blev en lyckad dag men shopping och fotboll. Idag började jag dagen med tandläkarbesök och bedövning i ena sidan. Ajaj! Sen har vi bara trallat runt med olika ärenden hit och dit!

Ledigt

Efter en intensiv helg är det nu semester. Ska bli roligt att vara ledig nu när P också är ledig.

Igår funktionerade i hela långa dagen och jag var helt slut innan festen var över. Trots att vi var trötta var vi på bostadsmässa idag som vi hade bestämt. Där var det helt okej att vara men det var för mycket folk där. Trångt överallt! Inredningsmässigt är jag nog inspirerad att göra både det ena och det andra nu just så jag fick nog lite tips och idéer. Det som var negativt var att det var ganska långt samma stil i många av husen, färgerna vitt, beige och brunt var det som gällde tydligen. Själv gillar jag nog att sätta dit någon färgklick också :)

I morgon blir det en tur till Tuuri och efteråt åker vi till jalasjärvi på fotbollsmatch. Så dit far den dagen... Men lite skojigt skall det nog bli :)

RSS 2.0