Kvällspyssel

Känns som det varit en yr dag idag, men ändå har det nog gått bra!

Ikväll hade mamma gjort ris och broiler som jag åt och det var så utsökt. Skönt att inte behöva koka varje dag, speciellt nu då jag e ensam hemma. Tråkigt att koka åt en person.

Efter maten pyssla vi å fixa på en flaskpudel... så här blev resultatet :)

image57

image58Nån som vill beställa?? ;)


Har suttit i telefon hur länge som helst idag och försökt få tag i nån på Mehiläinen. Nu e det bara en vecka kvar till operationen och jag har ännu inte fått någon information angående tid eller övrigt. Slutligen fick jag tag på en kvinna och svaret blev att hon skulle ringa mig inom nån dag, eftersom allt inte var klart med tiderna ännu. Man blir inte klok på dagens sjukvård!

/Ciz

Trevlig resa

Tänkte passa på och önska J och S en trevlig resa med denna söta bild :)

image56

Jag e inte säker men jag tycker det ser ut som jorden så därför passar den bra!

Ha det bra!
/Ciz

Vikarie

Hela denna vecka e jag vikarie och dagen har gått ganska bra. Jag har varit rastvakt idag, vilket inte var det allra roligaste med tanke på vädret :/ Men frisk luft fick jag i alla fall! Man märkte på eleverna att det var måndag och motivationen var inte den allra bästa men...

I mårn skall jag ha slöjd med treorna så jag undrar just hur det skall gå :)  Roligt skall det bli i alla fall!

image54

E som sagt ensam hemma nu hela vecka så jag var nog lite rädd igår kväll måste jag erkänna... stort hus, blåsigt och regnigt och en massa skumma ljud i mörkret... Men!!! Jag har sovit jättegott som en stock hela natten när jag väl somnade :)

Skall planera lite inför mårn ikväll annars skall jag bara ta det lungt!

image55/Ciz

Bildgoogla

Detta var ju intressant.
Bildgoogla svaren på alla frågor som ställs här. Ta sedan första bilden och sätt in den.
Frågorna är:
1. ditt förnamn
2. ditt efternamn
3. din gata
4. namnet på personen du pratade med sist
5. din ålder
6. sista du åt idag
7. färgen på tröjan du har på dig nu
8. jag känner mig
9. jag hatar
10. jag gillar

1. image44 2.image45 3. image464. image47   5.image48 6. image497. image50     8.image51  9. image5210. image53

Jag tycker väldigt mycket om de gråa söta nallarna så jag vet inte om det e ödet som gjorde att den fick komma med. Jag sökte på klyftpotatis och innerfilé och första bilder som kom var dendär nallen :)

Ensam hemma

Nu for P iväg till Norrvalla och skall vara borta i två veckor. Det e lite oklart ännu om han kommer hem en sväng under helgen eller om han e där två veckor i sträck. Det får vi ju se men jag hoppas att han kommer hem en sväng i alla fall :)

Lycka till med alla träningar :) image43Idag e det kalas! ska bli gott med tårta :P

image42Grattis till dej!

Nu ska jag far till Momma å Moffa på mat å sist ikväll ska jag på receptbytarkväll!

/Ciz

Byggmässa

Idag var vi till vasa på byggmässa. Jag tycker vi fick många goda idéer och kunde kolla in olika lösningar på hus och planering så just nu e jag jätteinspirerad att bygga upp ett eget hus. Det som e största problemet e väl att jag har noll inkomst och att vi inte vet var vi vill bo... Sånt löser väl sig med tiden hoppas jag :)

image41


Blev superirriterad igår kväll då informationen inte fungerar. Jag skulle varit på tränarkurs idag mellan 9 och 16 men tyvärr har informationen inte nått fram till mig i tid så jag fick veta det först klockan elva igår kväll... Suck! Störande när sånt inte fungerar så står man där dum och ovetande om allt! Dessutom har jag gått två delar av kursen redan så det känns ju helt onödigt om jag ändå inte kan gå hela!

P åker redan 11.30 i mårn till Norvalla så då blir det bara tjejerna kvar i huset. Vi kommer nog att sakna vår kille men vi får väl njuta av varandra Maja å jag :)


Idag e det 10 dagar kvar tills operationen... Nedräkningen har börjat!

/Ciz

Ready for the weekend

Idag har jag en tid att passa till kl.13 och på något konstigt sätt får jag inget gjort när jag har en tid att passa.... Nu e klockan redan 11 och då känns det som att det e onödigt att börja på med något vettigt innan jag ska iväg. Kan ju hända jag får någon gradutext läst på eftermiddan men det återstår att se.

I mårn ska vi spela igen :) Jee, ska bli skojit! C å D e lika spelintresserade som oss så det kan till och med bli flera spleomgångar på samma kväll om vi blir riktigt ivriga. Som pricken över i:et så ska vi äta ost å kex också!

image38
Denna bild passar mej superbra idag :)

Vi planerar att far på byggmässa i mårn i botniahallen... Undrar just om det finns något för mej eller om det e bara P som hittar intressanta saker där, för det e jag säker på att han hittar. Jag kan redan nu se framför mig hur vi står och ser på nån värmepanna i en halvtimme...Jätteintressant ju! hehe!

image39
/Ciz


Motionscykel å vikariat

Har vikarierat onsdag och torsdag denna vecka. Hade planerat in en sovmorgon på onsdagen men vaknade av att telefonen ringde kvart i åtta. Inte ville jag ju tacka nej till jobb så det var bara att klä på sig å åka iväg på vikariat. Dessutom var det redan inplanerat att jag skall vara i den klassen som vikarie hela nästa vecka så det passade bra att tjyvstarta.

Jag har lite kommit igång med motionerandet nu även om det är begränsat det jag kan göra. Igår var jag till simhallen och sparkade på. Bröstsimssparken fungerar inte så då tog jag istället en simbräda och sparkade "vanlig spark" under hela simturen.

Idag har jag lånat motionscykeln av Momma å Moffa så dagens saldo blev 10 km... Nu kommer den att stå här i vardagsrummet och väntar på att jag skall cykla lite varje dag... eller i alla fall nån gång!
image36

I mårn blir det den planerade sovmorgonen. Inte alltför länge men liiite längre än vanligt. Sköönt!

image37


Nååmeen! Alla behöver vi en morot för att orka :)


Ljuset i tunneln

Efter två vasa-dagar börjar jag nu se ljuset i tunneln... det e nog jobb kvar men ändå inte så jättemycket, så snart e jag helt klar. Det ska bli skojit att kunna ha en helt egen klass och hålla undervisning precis som jag vill... Sen undrar jag om jag klarar det?? Meeen, då tänker jag att det finns ju så många dåliga lärare som också verkar klara det så varför skulle inte jag göra det då! Sen e ju största problemet här i trakten att faktiskt få en tjänst...


Pyssel-kvällen var jättemysig. Så skoj att träffas och prata en stund och bara ta det lungt!

Här kommer en hall-bild:image34

Tavlan har jag fått av Mormor. Den e gjord med gammaldags broderi.

image35

Hehe :)

/Ciz

Sköna söndag

Förlovningsfesten var riktigt skojig igår, god mat och dryck å trevligt sällskap! Allt som behövs. Vi spelade Rita och gissa, ett bra sällskapsspel som passar alla!
image31 image32

Cranium rekomenderar jag också varmt om nån funderar på att köpa ett sepl. Det innehåller lite av varje... frågesport, rita och gissa, mima och sjunga, charader osv. Hur roligt som helst, dessutom tycker jag det e bra då man spelar i lag! Tävlingsinstinkten brukar ofta smyga sig fram. Hehe

I mårn skall jag på pysselkväll i vasa med PF-vännerna! Ja e redan inspirerad, men ja vet inte vilket av alla mina pyssel jag skall ta med mej... Det lutar lite mot korsstygnsbroderi, eftersom jag har en jultavla som borde bli klar snart! Det börjar likna lite marthamöte dehär :)

image33

Nu ska jag fortsätta njuta av en lugn händelselös söndag å invänta singa a long-reprisen :)

/Ciz

Efter torsdag kommer fredag

I går var det igen en vasadag och vi kände oss inte så flitiga men vi fick ändå en hel del gjort. Det börjar dra ihop sig... det faktiskt liknar en riktig gradu nu dessutom :)

Skönt med fredag. Ska ta det ganska lungt idag om jag får bestämma, vilket jag antagligen får :)

Ska inleda dagen med att klippa Morfar och dricka kaffe. Han fick upp öronen för att jag klippte Pappa igår så då ville han också ha sig klippt. I något skede i livet tyckte jag det skulle varit roligt att vara frisör, tack och lov kom jag på andra tankar för nu tycker jag det e ganska tråkigt. Va bra att vi e olika, så alla kan göra det som de gillar :)Sen skall jag läsa lite idag också... mera gradu-böcker!        image29Å i mårn ska ja på fest, förlovningsfestimage30Skoj, skoj!


Hej  å hå, stå på tå!
/Ciz

Ny lampa

Idag har jag varit hemma och gjort allt för lite mot vad jag borde. Men det e å andra sidan skönt att ladda batterierna lite också.

Var till Halpa-Halli idag och fyndade en liten fönsterlampa som jag har satt upp i sovrummet. Tyvärr var det förståss fel stöpseltyp så det blev att leka elingengör och skruva lite så då var det bäst att P fixade den åt mig istället!

Det e gjort nu å så här blev fönsterkuben att se ut:

image26

Helt bra tycker jag det blev.

Nu har P åkt på en simtur så jag skall passa på att koka lite kaffe till mej och läsa lite gradu-litteratur såhär på kvällskvisten.

Har föresten fått två tidningar idag så jag undrar om jag kan hålla mig till den trista gradu-boken :)  Dessa tidningar har jag fått idag:

                             image27                  image28          

Skepp å hoj, ha så skoj!
/Ciz   

Pysselinspiration

Nu när mörkret kommit har även pysselinspirationen återvänt. Behöver bara bli lite inspirerad så e ja kreativ igen. Veckans scrapbook och pysseldiskussion med J har inspirerat mycket denna vecka :)

När jag fyllde fick jag ett presentkort till Sinooperi och i torsdas va jag och handlade lite smått och gott att pyssla med, bland annat dessa söta små änglar:
image24

Har inte gjort något speciellt med dem ännu men det kommer väl!

Sen var jag till Nirunaru igrå och då blev jag inspirerad att göra 3D-bilder eller kort. Jag köpte tre papper med olika motiv på, totalt blev det åtta olika motiv. Ett som jag köpte liknar detta:

image25
Om nån har varit snäll och har tur kanske man får ett julkort med 3d-motiv på ;)

/Ciz

Hemma igen

Nu e jag igen hemkommen efter två vasadagar å en vasanatt. En lugn natt men aktiva dagar :)

Har idag konstaterat att vi borde ha gradun färdig att lämnas in redan 11 november om vi vill ha pappren i handen innan årsskiftet och det är nog ganska omöjligt . Eftersom det inte e så många dagar kvar till det datumet så måste vi nog skjuta upp det lite. Målet e nu istället att ha allting inlämnat och klart före julen så får pappren komma då i januari istället. Oj vilken skön jul det skall bli i år då :)

Märks att jag skrivit för mycket gradu när jag utan att tänka på det kantjusterar texten även här på bloggen :)

Igår var J å jag på vattengymnastik i vasa simhall. Första gången jag var på något sånt efter min skada och det märktes. Största problemet e att jag inte litar alls på mitt knä och hela tiden spänner mej och koncentrerar mej till 100 procent på varje liten rörelse. Men det har väl sin orsak också, för när jag i vattnet testade en rörelse som jag visste inte skulle fungera så skar det som med en kniv i knät!

image23

Men det var ändå skön och roligt! Baston e ju allti priima!


Puss å kram vi syns på stan!
/Ciz

Liten blir stor

söta lilla Maja.....
image21


....har blivit en tuff tjej :)
image22

Dessutom får ni en inblick av vårt snygga golv... Månne det blivit modernt igen :)

Helgen som gått

Tillbaka vid datorn!

På fredakväll var vi till Logen och åt tortillas och det var nog lika gott som alltid... mysbelys med tända ljus och lugn musik, riktigt skönt att varva ner en stund.

På lördag jobbade jag igen och efter jobbet tog vi itu med alla löv. Hela gräsmattan var riktigt fin efter att vi använt både lövblåsare och vanlig räfsa men oj va jobbigt. Skönt att va ute i det vackra vädret men mindre skönt med blåsor på händerna av räfsan :( Dessutom verkar löv dyka upp från ingenstans eftersom det nu finns mera löv där.. Tar det aldrig slut??

På lördag kväll hade vi besök vilket var jättetrevligt! Lungt och skojit!

Idag har jag varit och hälsat på farmor. Hon var ganska pigg idag så det var i alla fall skoj, trots allt!

Hela min söndag kväll har gått åt till fotbollens junioravslutning. Oj suck å stön innan alla lag fått sina pris och hedersomnämningar och gud vet allt.  Jag blir så otroligt störd på de tränare som tror att alla andra  e jätteintresserade av just deras lag så att de kan hålla på och prata om lagets alla matcher i evighet.  Vem bryr sig om laget vunnit sju matcher och förlorat två eller hur matchen den tredje Juli gick... Inte jag i alla fall! Det skulle varit roligt att lyssna på om det bara handlat om ett lag men när trettonde laget börjar dra sin historia och när klockan bara går och går så orkar man noll.

Som tack för att jag tränat denna sommar fick jag en termosflaska. Superbra för nån sån hade jag inte från förr! Priima!

I mårn e de vasa som gäller igen.

Vi ses när vi syns! /Ciz

Snö och överraskningsmiddag

Det har nog snöat lite i natt... bilarna var täckta med ett vitt fint lager så nu kan man säga att första snön kommit :) Känns skojit med snö men då skall det vara ett ordentligt snötäcke och ca 5 grader minus hela tiden.

Ikväll skall jag bli bjuden på överraskningsmiddag! Eller egentligen skall jag ju inte veta om det eftersom de e en överraskning men nu råkar jag ändå veta det... Gott skall de bli i alla fall :)

Nu ska jag just sätta mig i bilen och åka via Mamma på mat å sen i jobb på Handrike eftersom V å G ska ut å "råjv" :) hehe

Kort å koncist blev det denna gång!

Trevlig fredag mina vänner!
/Ciz

Skyltat

Vi har fått en jättefin skylt av V som hon gjort åt oss så nu vet alla som kommer hit att de är på rätt (evetuellt fel) ställe då de ser skylten! Tack för den!


image20


E den inte snygg?

/Ciz

Borta bra men hemma bäst

Under avslutande praktiken som var så intensiv så blev det ganska många nätter som jag sov i vasa och nu känns det som jag fick kvoten fyllt för en tid då! Fast jag har varit till vasa varje dag denna vecka e de ändå lika skönt att kunna komma hem till sin egna sköna säng :) Å ti P å Maja förståss :)

image18
Här är en bild på vårt, för tillfälle färgglada, sovrum.

Fick inspiration att byta gardiner i köket ikväll och med snabba ryck lade jag upp nya gardiner och kunde då konstatera att de nya gardinerna som jag lade upp var skitfula och passade inte allts i mitt kök. Då var det bara att ta ner dem igen och eftersom jag inte hade några andra så lade jag upp de gamla tillbaka. Så nu inväntar jag julen så jag får sätta dit något nytt. För då skall minsann nya gardiner dit :)

Ååh vad jag tycker det e mysigt att få tända små lampor och ljus i höstmörkret!
Här kommer en bild av mina samma gardiner å myslampa i fönstret.

image19


Tack å pastej , leverhej!
/Ciz

Dagens bästa

Cia skickade detta mail åt mej idag å jag fick mej ett gott skratt :) Tack fö den!

Det var en kille som fredag eftermiddag jobbat klart för veckan. Han slutade jobbet åtta på kvällen, så han var bra hungrig. Han gick på restaurang och tog en middag och ett par öl. Efter middagen tog han ett par drinkar och ett par whisky. Det hade varit en tuff vecka, så han tog en kaffe och cognac också. Och ett par gin & tonics. Sen skulle han gå hem till sin fru. Men benen bar honom inte. Han föll som en fura. Han försökte ta sig upp, men det gick inte.

- Fan också, jag får väl krypa ut då, och försöka ta mig upp där ute. Att jag kunde bli så full, tänkte killen.

Han ålade sig ut, men utanför gick det inte bättre. Benen bar honom inte. Det var lögn i helvete att kunna ställa sig upp.

- Jag får väl krypa hem då, tänkte killen. Trots allt är det ju inte så långt.

Drygt två timmar senare var killen äntligen hemma. Han drog sig upp i handtaget ill ytterdörren och låste upp. Han ramlade in. Frun sov, tack och lov, och killen ålade sig in i badrummet, fixade till sig så gott han kunde och kröp in i sovrummet, upp i sängen och somnade som en stock. Morgonen efter väckte frun honom:

- God morgon. Var du ute och söp i går?

- Nej, nej! Jag åt mat och tog några pilsner bara. Varför tror du det? frågade killen.

- Nja, de ringde från restaurangen och sa att du glömt kvar din rullstol...

Dagens predikan....

...fick jag hos tandläkaren!

Jag har hört den förut men jag måste väl erkänna att jag tålde höra den igen!

Använd tandtråd var rådet som tandhygienisten gav.

image16                     image17


Det som jag däremot inte hört på ett tag var ät fluortabletter...  Det tänkte jag införa i mina rutiner... Vilka rutiner??

/Ciz

Charmen med att bli lärare

Ibland funderar man om man valt rätt yrke och man kan ju aldrig vara riktigt säker... Men då kommer en stund som får en att bli varm i hela kroppen och som gör att man vet att detta e helt rätt för mig :)

I lördags när jag var på hockey kom just en sån stund. Jag var på väg till kön i cafeterian och såg jag att pojken i kön såg bekant på mej. När jag kom fram och ställde mig bakom honom i kön vände han sig om och log glatt och sa "hej". När jag hälsat på honom såg han på mej med förväntansfulla ögon och frågade: "När skall du komma till skolan igen?". Han skulle vilja att jag kom tillbaks till deras klass som jag nån gång varit vikarie i. Trots att jag antagligen varit i hans klass endast en dag så hade jag i alla fall gjort gott intryck på denna kille. Frågan han ställde var enkel och snäll men hans glittriga ögon var det som gjorde mig glad!

Ett barn säger oftast precis som det känner och just i den stunden så kände jag mig riktigt omtyckt! En liten sak men ändå så roligt!

Operation nästa

Om ganska exakt en månad skall det göras en titthålsoperation på mitt knä. Under operationen så avgör läkaren om skadan e så stor att jag behöver ett nytt korsband eller om jag blir helt återställd med tiden. Om det behövs ett nytt korsband så åtgärdas det då.

Ett nytt korsband innebär kryckor i fyra veckor, rehabilitering i hur många veckor som helst och inga bollsporter på 6 månader. Men jag borde bli helt återställd i alla fall!

Vet inte riktigt hur jag känner för allt det här... Men jag vet att jag vill bli bra igen!

image15
(P vort så rädd åv hande furi bildin så ja bytt :))

Jag e trött efter denna vasa-dag så nu blir det soffan och tv resten av kvällen!

I mårn ska jag till tandläkaren... börjar bli trött på alla läkare!

Hej tå! /Ciz

Sommarträdgård
En tillbakablick på sommarträdgården! Måste minnas det fina från sommaren nu när plätten som jag räfsade igår åter e full av löv :/

Farbror doktorn

I mårn e det dax för ett återbesök med mitt knä. Skall försöka stå på mig och förespråka för en operation, men hur detta går återstår att se!

image8


Återkommer,
/Ciz

Förmiddagsfunderingar

Nu har jag inlett årets räfsning. Konstaterade att det finns nog löv kvar i träden ännu men trots det så har jag räfsat en del. En stor del av tiden går ändå åt till att köra bort löven så jag tänkte det ska ju ändå bort förr eller senare! Jag använde en presenning som jag räfsade upp löven på och sen var det bara att dra iväg dem... fungerade överraskande bra!

Ser ni nån skillnad? :)


image7
Dessutom har jag varit så flitig här på förmiddagen så jag har tvättat fönster. Nya gardiner satte jag upp redan i måndags men nu är alltså fönstren dessutom rena :)


image6Sku vill far å skåd åp håkky idag å men ja får nu just sii åm ja får na medhåll från hisin sambon :)

Ha de bra, mjölkchokla!
♥Ciz♥

Fredagsmys

Gårdagens lyxmiddag blev förskjuten till idag så nu är vi mätta och belåtna! Tänkte att det passade bättre som fredagsmat så kan man lägga lite vin som pricken över iet. Det va supergott!

Ikväll har jag varit ut på min första promenad sen 1 juni... Vädret var kanon och det var jätteskönt att va ute med endast mp3-spelaren och gångstavarna! Jag tyckte det gick förvånansvärt bra... trodde flåset skulle vara mycket intensivare än vad det var men mitt knä sa dock att det räckte med en lite kortare promenad :/

Nu e det dax för mera vin å chips i soffan.... kan ju ha mist ett gram efter dagens promenad så det e ju bäst att inte göra sig allt för undernärd :D

image4

Vem kommer på talko?

Snart har naturen gjort sitt jobb och alla löven har snart fallit ner ur träden på gården. Kvar återstår då vårt jobb... nämligen att räfsa bort allt :/ De e ju inte bara några löv utan det e verkligen hela gräsmattan full!

Tror jag ska ställa till me talko... Finns det öl brukar det finnas frivilliga arbetare också :)

Anmälan tas emot hit!
image3

Som ni ser finns det löv så det räcker åt alla som vill komma... men om det finns öl e en annan sak :D

baj baj äppelpaj!

Ledig dag

Hade tänkt ta sovmorgon idag men pigg och i ordning vaknade jag halv nio så då var det bara att stiga upp. Skulle egentligen åkt till vasa idag å skriva lite gradu men eftersom J å jag var så duktiga igår så tog vi lite ledigt idag :) Men jag skall ändå jobba med gradun här och nu bara jag kommer mig till. Skall börja med att scanna å pyssla med lite bilder så jag får en trevlig start.

Vilken dimma det e idag!! Va just till Norrnäs en sväng men skulle en älg stått vid sidan och tittat på mej hade jag nog inte sett den :S

Idag blir det lyxmiddag här... Lite torsdagslyx ska bli riktigt gott, innerfilé och klyftpotatis står på menyn. Måste passa på att koka gott då jag e hemma och har tid.

image1
                                Hälsningar från Ciz i simpsonsversion

Mörkrets infall

Tänkte jag skulle börja blogga nu när mörkret sakta smyger sig på och det inte finns så mycket annat att göra!

Men vilken tid det kan ta att försöka fixa lite på layouten :/ Jag blir riktigt yr så nu e de dax att koka kaffe och äta lite från gårdagens tårta:)

/Cissi

RSS 2.0