Källartak

Tänkte visa lite vad vi (läs: Patrik) gjorde tidigt i höstast, som har varit bra nu mot snö och slask.

Ett tak på källaringången:

Stolpen skall kläs in när andan faller på!

 

Även fönsterraden bredvid har fått smygar och foderbräden (tror jag det heter...):

 

 

En tanke är att det skulle gå en mysig stig till denna ingång, så att eventuella smutsungar och arbetskarar skall kunna använda den till vardags. Med det får vi se sen när vi börjar stuva om i trädgården.

 


Muffins

Såhär efter all julmat kan det vara bra med en sånhär muffins istället för en riktig kaka. Åtminstone tror jag Ronja kommer att gilla dem, bara jag får ihop några stycken virkade.

 

För några dagar sedan fick jag tio gulliga små garnnystan som jag gjorde muffinsen av. Här ser ni de sex övriga färgerna som väntar på att öppnas och användas.

 

 

Om ni också blir sugen på att göra en muffins så hittar ni detta mönster här!

(Jordgubben är dock min egen design, för jag förstod inte den engelska beskrivningen som det bara fanns en länk till...)

 


Barnbord

Jag har sökt lite här och där och funderat på ett bord till Ronjas rum. Efter en del sökande tyckte jag att vi kunde göra ett själva. Med vi menar jag alltså min pappa och jag :)
Med delvis inspiration från formen av en Aalto-vas så ritade jag upp bordet på en MDF-skiva. Sen fortsatte pappa produktionen tills bordet var klart. Målandet brukar höra till mitt jobb men eftersom jag hade en krycka i var hand i detta skede så offrade han sig och målade :)

Till bordet tyckte jag det passade med enkla pallar, så de fick tomten komma med!

 

 

Skålen hittade vi i mammas kökslåda!


Julkors

En julklapp som vi fick står nu på hustaket, nämligen ett julkors. Här kan man läsa lite om bakgrunden till julkors, som är speciellt vanliga i Lappfjärd.

 

 

Vi var nog lite oroliga när stormen Dagmar drog förbi, och två "hängande klockor" har faktiskt fallit ner och saknas därför på bilden.


Snöfri trappa

Nu har det äntligen kommit lite snö och "julblomman" som Farmor har gjort kommer väl till pass!

Det märks att hon vet vilken stil vi gillar, med stjärnor som matchar huset och allt. Tack så mycket!

God fortsättning på det nya året!


RSS 2.0