Briketter

Det har verkligen varit kallt ute nu de senaste dagarna. Så nu har vi verkligen kommit igång med att elda i nya braskaminen. Så skönt att sitta och titta på tv och känna en skön värme från brasan. Dessutom är ju elden väldigt fascinerande att bara titta på.

 

Jag har alltid haft svårt att göra upp eld, men jag gillar att elda när det väl brinner. Men nu har jag hittat lösningen på mitt problem, nämligen briketter! Nu är det bara att rada ugnen full med ved och lägga en brikett underst som man tänder eld på. Lätt som en plätt så har man fyr i brasan!

 

 


Mmm...uffins

Husmor har varit igång i huset och det blev riktigt goda muffins. Kunde inte hålle mig när jag såg receptet och konstaterade att själva muffinsen bestod av samma ingredienser som kladdkaka och det vita ovanpå består av philadelphiaost, florsocker och smör. Bara goda saker alltså!


 

Dessutom fick jag dessa fina muffinsformar i lördags med texten hembakat på. Såklart blir man inspirerad då :)

 


Ingången

Vår ingång hade tidigare två dörrar, alltså en liten farstu innan man kom in.

Före:Sedan tog vi bort den inre dörren:Och nu ser det ut såhär:
Vardagsrummet

Nu får ni äääntligen se vardagsrummet i nya skepnaden!

Vi har tydligen varit dåliga på att ta före-bilder av detta rum så det finns bara bilder där det är fullt med "skrot" i rummet.En bild av samma knut idag ser ut såhär:
Innan fanns det en dörr in till rummet och flera jättestora fönster:

Nu ser hela rummet ut såhär:


Idag firar vi första farsdagen i huset :) Grattis till dej!
Hemleverans

Beställde för en tid sedan en 7-pack med sockor av det kända märket newbody. Damhockeylaget har haft försäljning och i förrgår levererades sockorna hem till gården. Perfekt! De kom precis i rättan tid för de senaste veckorna har mina sockor gått sönder den ena efter den andra. De är så sköna och mina fötter är nästan, ja bara nästan, varma!

De som känner mig vet kanske att mina fötter är obotligt iskalla och min dotter har hittills varit likadan. Även händerna är genomfrusna, men man vänjer sig med allt! Sedan Ronja föddes har jag otaliga gånger hört (och även själv sagt) kommentarer som "meeen va kaaalda hendär!!" sägas åt henne :)

 

Ps. Snaaaart ee dee fredasmyyys!! Ds.

annan vinkel

Tyvärr är jag inte så flitig här men nu tänkte jag i alla fall visa er en annan vinkel av nya matsalen.

Förut använde vi denna del som vardagsrum, men nu är det alltså matsal.

Efter att vi öppnat en del av väggen intill köket ser det ut såhär:Denna lösning är vi jättenöjda med så det var nog värt jobbet!

Nu är även sista listen på plats i nya vardagsrummet och i morgon får vi hämta våra nya soffor från Vasa. Kanske får ni se en glimt av det i nästa inlägg :)


RSS 2.0