Utevistelse

Nu har äntligen värmen kommit och solen skiner så härligt! Jag njuter för fulla muggar och här på bloggen lyser jag nog med min frånvaro.
Midsommar

Kom hem från Stockholm igår och resan var riktigt lyckad men nu är det skönt att vara hemma igen. Som vanligt finns det många sysslor att ta itu med så lite till skall jag jobba innan jag tar midsommarledigt!

Sen ikväll blir det villabesök i goda vänners sällskap och midsommardagen består av konfirmationsfest och på kvällen skall jag funktionera på Fagerö. En traditionell midsommar alltså :)
Trevlig midsommar!

Stockholm

Dagens syssla var att klippa en gräsmatta i Finby och det ville inte vädergudarna... Men jag klippte den ändå, mellan regnskurarna, så nu är dagens syssla gjord! Den hann torka upp precis lagom så att inte hela gräsklipparen kladdade ihop. Bra så!

Det var skönt att få det gjort eftersom jag sticker en sväng till stockholm i morgon. Två nätter på båten och en heldag i stockholm står på programmet så jag kommer passligt hem till midsommar. Mitt resesällskap fyller sjuttio jämna år så det blir knappast ett systematisk upplagt shoppingrace som när vännen C och jag var till stockholm :) Men shopping är ändå det som står på programmet och sällan kommer man helt tomhänt därifrån. Även god mat står på programmet och det gillar jag skarpt. Kul skall det i alla fall bli att andas lite sverigesluft!Packningen sparar jag i vanlig ordning till sista stund, så det fixar jag i morgon!


Dammatch

Idag, äntligen, skall jag ta mig i kragen och åka och se "mitt" lag kämpa om seger. Jag glömde bort förra hemmamatchen men nu finns det inget som stoppar mig. Krafts damlag har match på konstgräset och matchen börjar 14.00En bild från Mosedal från 2005. Den gamla goda tiden när jag själv var med!

Trädgården

Just nu har jag nästan inga ideér hur vi skall fixa för att få en bra och snygg trädgård vid huset. Det ju inte alls aktuellt ännu och dessutom finns en del buskar och sånt här redan, som man ju kunde använda sig av. Men det klarnar säkert med tiden, som det även gjort med många andra delar av renoveringen.

Detta "vattenfall" har mamma och pappa i sin trädgård och den är jättefin men kräver nog mera arbete än vad jag skulle orka med. Kanske när jag blir äldre :)Promenad

Jag har alltid tyckt om att röra på mig och jag har nästan alltid motionerat tillsammans med andra. Att själv åka ut med cykel eller promenera är inte alls lika roligt som när man har någon med sig. Fotboll och andra lagsporter är ju därför perfekt för en som jag :)

När man väl kommer ut då så är det ofta viktigt för en själv att veta hur långt man gått / sprungit / cyklat / skidat. Åtminstone jag vill gärna veta hur långt jag orkat motionera och därför har jag nu suttit länge tillsammans med eniro karttahaku och kollat avståndet på måndagens promenad. Om jag och maskinen räknat rätt så blev det hela 8,9 km och det är nog mycket längre än vad jag brukar gå, men roligt var det och så skönt efteråt.

Nu blev jag så ivrig att jag bestämt skall ge mig ut en sväng i regnrusket. Men denna kväll har jag inget sällskap i sikte så jag tar mp3-spelaren istället. Den går också bra i brist på bättre :)


Sommarsött

Väntar just nu på långväga gäster, ändå från Ekenäs. Jag tänkte bjuda på en av de bästa tilltuggen jag vet till kaffet, nämligen vaniljglass med jordgubbssylt. Hemlagad sylt naturligtvis, så att det är extra gott. Det känns som en riktig sommardag då man får jordgubbar även om dessa är från frysboxen.

Om man tittar ut däremot så är det bara grått och trist. Men regnet behövs nog efter denna långa torrperiod.Känner ni den goda smaken i munnen? :)

3 in 1

Här är resultatet av de tre nya handdukarna gjorda av en stor.


Märks nog att det är dåligt väder och att jag inte har något annat vettigt att göra än att trixa med bilder på datorn :) Men det är ju skojigt också ibland.Höstlov?

Åtminstone känns det som höstlov med stormen utanför fönstret. Idag har mamma och jag haft en Vasa-dag och det passade ju bra i ovädret.

Sökte för att hitta en trevlig handduk att ha i köket, men jag hittade ingen i orange. Igår bytte jag mina blåa köksgardiner mot ett par ljusare med inslag av orange i så då skulle jag ju vilja ha matchande handduk också. På hemtex fyndade jag istället en badhandduk som jag tänkte jag gör tre små handdukar av istället. Fiffigt, enkelt och framför allt ekonomiskt :) De som känner mig bra vet att jag ofta är ekonomisk. Eller snål kan man också kalla det ibland :)Denna köpte jag, men orange istället för gul.

Sommarlov

Nu är sommarlovet här och jag intar min position. Vågrät och i solstolen :D

Denna solstol skulle jag gärna ha för min gamla börjar vara väl sliten, men den får nog duga ännu. Åtminstone medan jag är arbetslös.Lite nytta gör jag nog också fast skolan slutat. Ikväll har jag hjälpt till med att plantera lite gurkplantor. I morgon skall jag klippa en gräsmatta i Finby. Sen finns det nog en hel del att ta itu med inför höstens skolstart också, men det vill jag vila från ännu en stund.

RSS 2.0