Glada vappen!

Sol ute,
sol inne,
sol i hjärta,
sol i sinne!

Pigg och glad känner jag mig i det härliga vårvädret. Jag tycker jag orkar mycket mera och bär det är såhär ljust på kvällarna så kan man ju vara uppe hur länge som helst. Jag har varit ute två timmar med eleverna idag och jag hade till och med för mycket på mig klätt. MEN man har ju fått höra sedan man blev född att man inte skall klä av sig för tidigt på våren för då blir man sjuk :) Ajabaja! Bäst att ha lite varmt istället!

I morgon skall hela skolan sluta klockan ett och jag som vanligtvis är till tre på torsdagar tycker det var ett väldigt bra beslut. Hoppas det är fint väder då också så kan man njuta av en eftermiddag i solen!

Hoppas ni får en trevlig valborg allesammans!


Wipeout

Jag har haft en skön helg som har gått alltför snabbt. Fredagskvällen var jag på lärarfest och det var ett hellyckat fest där jag skrattade så tårarna rann :) Pigg och kry (nästan i alla fall) lördag morgon så for vi till Tuuri på shoppingdag. Det blev några fynd och speciellt Guitar Hero som vi blev frälsta i efter påskens besök hos C och D. Dessutom innehöll paketet två!! gitarrer så nu kan vi lira tillsammans också.

Lördagkväll hade vi besök och bjöd på hemlagad pizza. Den blev utsökt  om man får säga det själv fast man var kock.

Ikväll har jag varit med hettorna till fagerö och dansat afro så nu är det soffan och kaffe och wipeout som gäller. Wipeout är såå roligt att se på och dessutom skall jag vilja vara med och testa på banan själv!

(Skönt att inleda arbetsveckan och veta att det bara är fyra dagar att jobba)

Tillbaka i jobb

Dagen är avklarad och allting är tillbaka i sin ordning. Jag är fortfarande lite krasslig i rösten men det är nog påväg att återställas till det normala. Eftersom vi har haft en temadag idag så var det flera andra personer som skötte snacket idag så jag fick en bra dag!

Jag funderade lite vidare på mitt klagomål om att skaffa vikarier och det som jag skrev i mitt förra inlägg... Jag borde nog inte klaga när man i alla fall får vara sjuk och dessutom få lön för det samtidigt som man har en annan person där och sköter (åtminstone delvis) jobbet åt en :) Det finns alltid de som har det värre!

Slut på dagens tankar och nu är det snart läggdags!

Sjukstuga

Efter fyra dagar i jobb efter påsken hade jag nästan ingen röst kvar på fredag kväll. Jag blev förkyld och sjuk i halsen redan på påsken men för varje dag av undervisning så minskade rösten :/ Med facit i hand borde jag stannat hemma redan förra veckan men det är lätt att vara efterklok. Dessutom är det nästan lättare att åka i jobb och vara halvkrasslig än att söka vikarie, fixa planering åt vikarien och sen "ta igen" jobbet när man väl är tillbaka. Synd men sant!

Det som jag gjort i dag är kort och gott tittat på Sex and the city-filmen. Riktigt passlig lätt underhållning när man ska ta det lugnt och försöka friskna till.

Dagens bild är från lilla prinsessans dop som vi var på förra söndan :)


Små, söta händer.

En dag kvar...

...tills vi får lite påskledigt. Skall bli skönt att få två extra dagar ledigt så det blir en långhelg! Jag har påskpyntat lite smått med söta hönor och kycklingar från cult design. Jag gillar nästan allt som finns i deras sortiment. Så snyggt och stilrent.

Dessa har jag pyntat med:

 

Den senare bilden har jag också en gul variant av, dvs. kycklingar.

Igår var jag på kanonmatch till björneborg. En riktig rysre blev det innan det var klart men oj så härlig seger det blev! I morgon fortsätter hockeykampen och då skall jag vara på plats i vasa och heja fram laget till, förhoppningsvis, en seger!Hönapöna

Nu har jag gjort sex stycken av modellen hönapöna som jag skrev om tidigare. Jag hade lite beslutsångest gällande fötterna på hönorna så därför har en höna metalltrådsfötter medan resten har piprensare.

Nu hänger de i påskriset men jag funderar på att göra något mera pynt att hänga dit. Känns lite klent med bara sex hönor.

Utomhus har jag också gjort påskris bredvid trappan för att pigga upp den annars så slaskiga gården.Såhär ser det ut på vår gård:Väldigt inbjudande, så välkommen men ta på gummistövlar :)

nygammal design

Vinterbilderna börjar känns lite föråldrat nu när våren känns i luften. Denna gång fick en gammal design komma tillbaka så det gick snabbt och behändigt :) Den är lite somrig men vi är ju på väg mot sommaren så den får duga!

Heja sport

I tisdags var jag till Vasa på match och i torsdags var jag till Björneborg, men tyvärr blev det förlust båda gångerna. Kvällens match fick jag ingen biljett till och naturligtvis blir det en kanonmatch med förlängning och allt när jag inte kunde vara där. Jag köpte istället en licens och tittade via datorn så jag kunde nog känna av trycket från hallen ändå :)  Sååå braa när det blev vinst! hmmm... kanske det blir att åka till björneborg nu på tisdag i alla fall ;)

Förutom sportmatch har jag också varit till bollhallen och tittat på en fotismatch idag. Inget desto mera att säga om den.... Sundom-Kraft 2 blev 5-1

Nu har staden lediganslagit tjänsterna som finns att sökas så nu har jag börjat fila på min ansökan. Sen är det väl bara att hålla tummarna och hoppas på det bästa. Det kommer definitivt att bli tufft att få något jobb denna höst men ingenting är ju omöjligt!

Nu skall jag pyssla vidare med dekoration att hänga i påskriset. Det är denna fina hönapöna från skapligt enkelt som jag knåpar ihop just nu!Jag gör den i olika färger så att varje höna blir lite unik!

RSS 2.0