Fyra dagar jobb

Nu är det fyra dagar jobb och sen är det lite semester igen. Denna gång känns det lite roligare med semester eftresom P också skall vara ledig. Vi har en del planer inför den lediga veckan men ännu är inget bestämt utan det blir nog att ta dagen som den kommer. Några stora berg blir i alla fall inte brutna!

Helgen har bestått av beachvolley, god mat och dryck, underbart väder och trevliga kompisar. Perfekt!

Nästa helg blir det att funktionera hela långa lördagen och söndagen har vi lite planer på bostadsmässan men det får vi se då.

Det var allt kort och gott :)

Natinatt!

Härligt

Det efterlängtade sommarvädret är äntligen här!

Igår kväll var det beachvolleyturnering och fullt med folk på sea side. Alla verkade trivas bra och stämningen var på topp. Tänk så mycket vädret påverkar.

Ikväll skall vi på grillfest till övermark och nu på dagen blir det sol och ännu mera beachvolley.

Nu skall jag inte sätta mer tid vid datorn denna soliga dag :) Humöret på topp!

Efter regn kommer solsken



Det lovas vackert väder från och med i morgon... Jeee!

I morse när jag vaknade kändes det riktigt bra att åka till jobbet så får man i alla fall något vettigt gjort på en såhär grå dag! Men hujj fö alla våta regnkläder :(

Köpa tidning!

Denna regniga dag har varit ganska bra. Jag har fått testa mina nya regnkläder och de höll mot vattnet fast det inte var riktiga "gummikläder" som jag från början tänkt köpa. Bra bra!

Ikväll har vi varit en sväng till Näsby och handlat mat. När vi stod i butiken tyckte vi båda att vi gott kunde köpa oss varsin tidning när det var så grått och trist ute. Skulle vara skönt att krypa under filten och ta det lugnt och läsa. P hittade sin datatidning på direkten och jag stod och bläddrade och försökte hitta något bland ett stort urval. Jag har ingen tidning som jag tycker är självklar att köpa men det blev en story. De har ganska mycket noveller och det är lättlästa och bra att ha till hands tycker jag. Förr köpte jag alltid frida men den är ju åt yngre flickor, samtidigt som allers mera är riktad till äldre... Inredningstidningar och pysseltidningar är ju också ett alternativ... Svårt dethär! Vad brukar ni köpa och läsa?? Ge mig lite tips!



Damigt, flickigt eller händigt??

Bastukväll

Igårkväll kom jag hem från kokkola ca 21.30 och efter att jag satt mig i soffan blev det ingen lång kväll. Jag var jättetrött och somnade i soffan när vi tittade på tv. I Kokkola var det riktigt trevligt men resultatmässigt gick det inget vidare. Vi hade alltför få spelare och i sista matchen var det nog många trötta flickor som kämpade tappert ändå :) Trots att vi sov på skolgolv med en massa fnittriga flickor sov jag riktigt gott och som tur var hade vi även sovmorgon. Trots det så var jag så trött när jag kom hem.

Idag har vi haft en skön dag på skären. Vi sov länge och sen packade vi väskan och for ner till mammas och pappas villa. Där har vi cyklat, spelat mölkky och ätit gott. Väldigt avkopplande och ingen stress.

När vi kom hem gick P ut och klippte gräsmattan medan jag damsugade och tokade golvet här inne. Nu är allt i skick och vi skall avsluta dagen med ett skönt bastubad.

Två veckor kvar på dagis nu och sen är det semester en vecka igen innan jag börjar jobba "på riktigt" :)

Kokkola cup

I morgon börjar jag jobba från morgonen och klockan tre så styr jag kosan mot kokkola cup. Tråkigt att åka den tråkiga vägen helt ensam men desto roligare blir det väl på plats i kokkola. En bild av laget hittar ni HÄR.

I går var jag på afrodansen och det var riktigt roligt. När jag väl fick stegen inpassade så kunde jag få upp flåset lite mera.

Ikväll har jag cyklat totalt 23,5 km. Först 10 km på tjejtrampet och sen cyklade jag från kalax ner till skären. Hade pappas supercykel så det gick jättelätt att cykla...

Men nu måste jag packa och fixa inför morgondagens kokkola cup och jobb.

Störtkruk

Idag har jag varit och köpt en cykelhjälm och är riktigt redo för tjejtrampet :) Får hoppas att vädret inte är helt värdelöst nu då.


Såde sir störtkrukon ut :)

Även om det är bra med hjälm så känns det nog ovant och lite smålöjligt. Ja, det känns lite pinsamt att ha på den men det är väl bara att räta på ryggen och le med min fina nya hjälm på huvudet. På tjejtrampet var det ju obligatoriskt så då är det ju en annan sak.

Nu har jag varit två dagar på dagis i övermark och många av barnen har ju växt och blivit så stora under ett år. Igår var jag lite ovan på nya stället men idag kändes rutinerna mera självklara så det var bara att köra på. Jag misstänker att tre veckor kommer att gå fort som attan!

I morgon kväll är det afro dans i byn igen men jag har inte bestämt mig ännu om jag skall åka. Jag skulle nämligen vilja åka på en aktion i finby också... beror lite på vädret och på sällskapet.

Tjejtrampet

Idag har jag haft min första och antagligen sista träning inför torsdagens "tjejtrampet". Tjejtrampet är en tävling som Kraft cykel ordnar för första gången och den går av stapeln nu på tosdag. Som planerna ser ut nu så skall åtminstone mamma och jag delta och cykla 10 km. Det fanns endast två sträckor att välja på och den andra var hela 30 km och det blir nog för långt för mitt knä. Idag har jag cyklat 12 km och det gick helt bra så det borde inte bli några större problem även om jag hade en lååång paus efter halva sträckan. Vårt mål är att cykla och komma oss igenom 10 km utan några placeringar.

Idag på förmiddagen var jag på Norrnäsdagen och åt god soppa som bland annat momma hade kokat. Nu på kvällen har jag varit på fotbollsmatch i mosedal. Men nu är det bara tråkigt och jag har ingenting att göra. Skall snart lägga mig och sova...

I morgon blir det min första dag på övermark dagis. Skall bli roligt att träffa alla barnen som blivit ett helt år äldre och antagligen förändrats en hel del :)


Vädret och sånt

Det är nog ett tacksamt samtalsämne dethär vädret. Gammal, ung, bekant och okänd... ja med vem som helst kan man alltid diskutera vädret.

Idag är det regn. Har just övertalat mamma att man nog kan åka på marknad fast det regnar så jag skall strax leta reda på ett paraply :) I övrigt blir jag väldigt sugen på att pyssla när det är sånt här väder. Det är så mysigt att bara sitta och trä några pärlor på en metalltråd eller bara klippa, klistra och måla. Det som gör det hela till ett problem är att det saknas lite material för att förverkliga de mest aktuella idéerna så kanske jag hittar något på marknaden så jag kan pyssla sen. Huvudmaterialet skall nämligen vara filttyg i någon ljus fin färg.

För att hålla mig till vädret så borde det bli bättre till kvällen. Eftersom det är grisfest ikväll och alltså fest på fagerö så brukar det bli fint väder. Själv skall jag inte vara någon gris ikväll utan jag skall vara funktionär. Tric och jag skall vara i garderoben och varsamt vakta allas jackor :)

He va he!



Här är skolådor som jag plastat in och nu väntar de på att fyllas med något trevligt innehåll.

Förkyld

Har bara haft lite i halsen nu efter min förkylning som började för två veckor sedan och jag kände mig piggg och kry fram till igår kväll. Då kom det som en blixt från klar himmel och nu är jag förkyld och hängig. I morse när jag skulle stiga upp kände jag mig riktigt dåligt och efter att jag sovit dåligt under natten var jag helt slut. Men som valigt med en förkylning kändes det bättre senare på dagen men nu är det nog tungt igen. Suck!

Det var dagens tyck-synd-om-mig-inlägg!

Vad kan man annat göra en grå och regnig dg som denna?? Jo, baka kladdkaka förståss :) Passar bra så jag får trösta mig lite med något gott vädret och förkylningen till ära! Kaffet kokar som bäst.



Angående afro dansen är jag lite osäker om jag inte känner mig mycket bättre tills i morgon...

Aktiv dag

Har varit igång hela dagen idag även om inga större berg blev brutna. Efter jobbet fixade jag käket på samma gång som jag tvättade och försökte få lite ordning i huset. Efteråt blev det några drag med penseln igen. Känns som det aldrig tar slut men nu är det närmare än det varit någon gång förut.

Före:



Efter:




Delvis före:



Nästan klart:



Slutresultatet är alltså att det behövdes verkligen målas om och hur det än ser ut så är det i alla fall bättre än innan!

Första och andra bilden är tagen av olika fönster men resultatet är nog det samma ändå.


Dagen avslutades med god tårta hos V som fyller år idag, GRATTIS!

Vilken rysare

Ikväll har jag varit på damernas hemmamatch mot Norrvalla och det var en jättebra match. Det blev en riktigt spännande match som kraft tack och lov vann med 2-1 :)

På lördagen på tomatkarnevalen så var P och jag på en riktig shoppingtur. Minipizzor är ett måste då det är marknad och en påse åt vi upp under helgen och den andra väntar i frysen. Men det bästa inköpet var en supersnygg fotboll från Run & Go. Vi konstaterade att vi inte ägde någon fotboll och det tyckte vi verkligen att vi behövde. Ikväll har vi därför varit ute på gården och sparkat och lirat och träningen avslutades senare med bastu. En helkväll i fotbollens tecken med andra ord.

Lördagskvällen blev en helkväll i tältets tecken och det var jätteroligt både på förfesten och i tältet. För mycket av det goda blev det dock och moralen ger sig till känna nu i efterhand :/ Jag tröstar mig med att jag knappast var den enda!

På torsdag hade jag funderat att åka på skolmusikkårens show men eftersom biljetterna är slutsålda till kvällsföreställningen och jag jobbar på dagen så får det vara. Istället skall jag försöka ta mig i kragen och åka på afro dans till fagerö. Förra torsdagen glömde jag totalt bort det. Om jag över huvudtaget hänger med får vi se då men kondisen är i alla fall så dålig den kan vara :/ Och knät är en helt annan historia...

Sängen väntar så småningom för nu måste jag ju stiga upp tidigt på morgonen och jobba för ovanlighetens skull :)

Sommarkänslor

Nu har jag en semestervecka igen och den har ilat förbi i en väldig fart. Kan inte påstå att jag har gjort så mycket men jag har i alla fall tänkt göra mycket. Idag skall jag i alla fall försöka få mattor tvättade som jag tänkte göra både måndag och tisdag men som vädret inte tillät.

Efter en trevlig vecka på dagis så blev jag förstås förkyld. Så nu har jag snorat och hostat i snart en vecka och tycker verkligen att jag borde bli helt frisk snart. Det positiva är att dt nog går framåt i alla fall.

Inte nog med att jag har ledig vecka från jobbet utan jag har också två veckors fotbollsledigt om man bortser från en seinäjoki-match i tisdags. Även ikväll har jag små planer på att åka och se på dammatch men det är inget måste! Det känns som att jag i "normala fall" ändå skulle varit där så då borde jag åka :)

Veckans händelse är väl tomatkarnevalen som är på intågande. Väderrapporten visar att det skall bli fint väder och det känns alltid bra när det är tomatkarneval.

På återhörande!

RSS 2.0