Spökmönster

Idag och igår knåpade jag ihop en klänning/tunika åt Ronja. Tyget har jag haft en tid och nu äntligen kom jag mig för att sy något av det. Jag hade inget mönster utan tog två tunikor som Ronja redan hade och gjorde ett eget mönster utifrån dem. Jag blev nöjd med resultatet och även lilla fröken verkade nöjd, så då är det ju bra!

Färgglada spöken :)

 
Har även ett annat trikåtyg som väntar på mig, så jag tror det får bli en tunika till. Jag tycker det är passligt klädesplagg till Ronja och dessutom kul att sy! Denna gång med limegröna detaljer har jag tänkt.
 

Babynest och amningskudde

Har sytt en hel del under sommarens regniga dagar, men på bloggen syns det inga spår av det! Tänkte iallafall visa en bild av ett babynest som jag gjort av endast material jag hade hemma. Tyget är köpt på loppis förra sommaren och stoppningen är av en gammal kudde. I botten är en bit av en skumgummimadrass som jag hade hemma och vips så hade jag ett babynest.
När babyn är liten kan man ha det ihopknutet och vartefter babyn växer kan man göra det större. Vi får hoppas att höstens tillskott kommer att trivas i sitt nya bo :)
 
Samma tyg räckte också till ett nytt överdrag åt en amningskudde, som också är ett loppisfynd. Det kostade fem euro och blev som ny med sitt nya överdrag, så det kunde jag inte motstå! 

 
 
 
 

RSS 2.0