En dag kvar

Som jag misstänkte så går dagarna snabbt förbi, men inte helt utan att jag hinner göra något. Gårdagen spenderades enligt planerna i vasa. Det var en riktigt trevlig dag med god mat och härligt sällskap :)

Idag har jag faktiskt varit till skolan och fixat lite skoljobb :/ Jag tänkte att det var skönare att göra det i lugn och ro istället för att stressa med det en kväll när man kommit från jobbet. Jag har gjort lappar som jag skall använda i cirkelträning och dessa lappar har jag laminerat så de skall hålla alla mina trettio år framöver som lärare!

Dessutom har jag fått mina blommor omplanterade... vissa ser lite lidande ut så jag hoppas de kommer igen efter omplanteringen.


*drömmer mig bort tills badrummet är klart*

Skulle varit skönt att avnjuta ett bad ikväll efter innebandy men man får ju vara glad att vi har en dusch i alla fall!
Sportar vidare

Storstädningen är avprickad från att göra-listan och egentligen hade jag inga andra måsten under sportlovet. Det finns en hel del "borde" men de får lov att vänta ifall något bättre dyker upp.

Idag har jag ätit klimpsopppa och fastlagsbulle så fast det var middagstid för snart två timmar sedan är jag fortfarande mätt av lunchen. Det var jättegott och som vanligt valde P kastrullen utan klimpar och jag tog ur kastrullen med klimpar, vilken skulle du välja? Det finns ju också en annan evig fråga kring fastlagstisdagen, nämligen sylt eller mandelmassa i bullorna... Men där har jag ingen skillnad utan jag äter glatt av båda :)

Ikväll skall jag åka och lira lite fotboll har jag tänkt. Jag kan inte använda ordet träna eftersom jag antagligen måste välja mina övningar och bara vara med på ett hörn. Återstår att se hur det går.

Igår firade jag och P jubileum. Vi har varit tillsammans i tio fina år och varit förlovade i tre. Denna speciella dag firade vi tillsammans i växthus där vi planterade gurkplantor. Den romantiska middagen (tillsammans med 15 andra) bestod av en jättegod fisksoppa och slutligen avslutades kvällen med att spela playstation 2 och sonic :) Men det var en helt bra dag, så jag klagar inte!

I morgon bär det av till Vasa där jag skall träffa några av mina studievänner. Det är ett tag sedan senast så det skall bli roligt att ses igen!

Sportlov

Känns skönt att det är sportlov och jag hoppas dagarna inte går lika fort som en vanlig arbetsvecka. Jag har inte sportat något hittills på sportlovet men idag tänkte jag åka och se när damerna spelar match i hallis. Det känns som evigheter sen jag själv spelade och det skulle vara superroligt att vara med igen... Senast jag spelade var det rinkbandy som gällde och även det skulle vara kul
.


Igår hade jag planer på att åka på fotbollsträning och vara med på ett hörn men tyvärr var det ingen träning igår, utan de hade match. Det är verkligen typiskt när jag en gång skulle åka :) Förhoppningsvis kommer det flera tillfällen.

Nedräkning

Tiden har gått otroligt fort sen jullovet men ändå skall det bli superskönt med sportlov. Bara en dag kvar nu och det kommer att bli en rolig dag. Liten skidutfärd med de minsta i skolan och sedan lite sportlovsskoj med min egen klass. Hoppas bara att det inte blir så superkallt i morgon också men de har lovats varmare. Skidutfärden som vi skulle ha i tisdags slutade med att vi fick mysa med den varam saften i gymnastiksalen istället :) Men det var nog gott det också!

Vi har varit till paviljongen och spelat innebandy ikväll och nu skall jag rätta matteprov ännu innan jag tar ledigt. Men då jag är klar så skall vi gotta oss med fastlagsbulle!Photoshop

Blev lite photoshop-sugen efter en längre paus och passade på att göra ett ganska enkelt collage.

Efter vi var på bostadsmässan i sommar har jag gillat turkosa detaljer i badrummet eller WC:n. Det verkar vara vitt som är innefärgen i mångas inredning i dagens läge men jag säger nog, GE MIG FÄRG! Vit är ju naturligtvis en bra basfärg och även för en del detaljer men alltför mycket vit passar inte mig.Då man tröttnar på turkos så tar man en annan trevlig färg och byter ut detaljerna :)
Inspiration

Det blir att sitta en del och drömma om hur rummen skall se ut när det blir så dags även om det inte är så dagsaktuellt. Det här tycker jag skall passa fint på diskbänken hos oss, för jag tycker inte att diskmedelsflaskan är speciellt fin...


Bilden är från cult designs hemsidaFredag igen :)

Veckorna består mest bara av måndagar och fredagar, men det är väl ett tecken på att man har saker att göra! Kan inte heller fatta att det bara är nästa vecka kvar i skolan innan sportlovet kommer. Roligt är det i alla fall! Sportandet har jag definitivt inlett eftersom jag varit i skidspåret varje dag denna vecka. Men lat som jag kan vara så skidade jag inte alltid så aktivt själv utan lät eleverna jobba mest naturligtvis. Nästa vecka skall vi också vistas i spåret men då tror jag bestämt vi skall beställa fint väder och ta med varm choklad också!

Har varit ganska långa dagar med föräldrasamtal denna vecka, mitt livs första "riktiga" föräldrasamtal dessutom. Det har gått riktigt bra och var inte så farligt :) Dessutom har vi hunnit med ett BB-besök och hälsat på supersöta lilltjejen som kom i söndags!

I morgon bär det åter iväg till Vasa och denna gång är det Wickström och Gustavsson som skall underhålla oss. Dessutom skall min bror och hans färsmö fixa mat åt oss så det är lyxigt!


Trevlig vändag till er alla på lördagen!

Vila behövs också

Därför kommer helgen inte alls att bestå av några betungade sysslor, utan mest av att umgås med vänner och eventuellt lite shopping. Det blir alltså en vasa-helg denna helg med bland annat förlovningsfest hos A och M. Skojigt!

Skolveckan har varit extra rolig med 8 timmar på isen, härligt att kunna skrinna på gymnastiken :) Nästa vecka blir det 8 timmar i skidspåret om vädret håller i sig!

Nu tror jag att jag skall ta en liten powernap efter kvällens goda tortilla-middag, och kanske, bara kanske, orkar jag se hela let´s dance ikväll. Vi får se hur det går!

Trevlig helg på er alla!

Torr och fin :)


Maja i torktumlaren, och nä, ja hade aldrig igång den!
Tri i rad...

Blev inspirerad att blogga nu när jag tömde kameran och hittade många olika bilder. Tänkte bidra med en bild från tidigare idag när P och jag var ner till sjön och skrinnade lite. Det blåste och var ganska kallt, men att skrinna är ju ändå roligt.In action...
Lite till höger bakom träden så bor vi, nära till isbanan alltså :)

Rent hus?

Har svabbat bort det översta lagret av damm nu så det blev riktigt fint i huset, åtminstone på övervåningen. Nedre våningen är fin på sitt sätt, för här har det hänt en del grejer:

Hålet i taket är där trappan gick upp till övre våningen.... Trappan i sin tur är här:

Julklapp

Det är alltid svårt att veta vad man skall ge för presenter till folk som har allting redan. Före julen funderade jag vad vi skulle hitta på till Patriks mormor och plötsligen dök denna idé upp i huvudet. Då började jag söka efter en passlig bild, vilket jag ganska snabbt hittade i mina böcker. Sen bar det iväg till allas vår affär i Närpes och köpte ett örngott. Efter att ha målat i några omgångar så blev resultatet bilden nedan. Jag blev riktigt nöjd och så vitt jag vet blev också Patriks mormor nöjd :)


RSS 2.0