Tips

På tal om att sy i vaxdukar så råkade jag hitta mönster till en haklapp på strömsös hemsida. Bara att klicka på länken och börja klippa och sy!


Förkläde

Regnvädret igår gjorde att jag tog mig tid att sätta mig vid symaskinen och resultatet blev ett förkläde. Jag bläddrade för en tid sen i en bok som heter sy i vaxduk och ville gärna testa sy ett förkläde som jag såg där. Sen köpte jag en tid senare genomskinlig vaxduk för en mycket billig peng och även rosa snedband.


Såhär blev mitt resultat:

 

Jag hade ingen ficka från början, men jag tyckte det behövde piffas till lite och då klippte jag till hjärte-fickan.

Lilla modellen blev mycket nöjd och går nu omkring med förkläde här hemma :)

 


Hörnet i köket

Ett hörn är ofta ett litet problem i ett kök, man vill ju förstås ha så mycket förvaring som möjligt. Att ha spisen i ena hörnet var inget alternativ hos oss eftersom fönstret var i vägen.

Vi har två hörn i vårt kök och det ena är öppet mot matsalen. Där valde vi att utnyttja "baksidan" av skåpet, så vi gjorde lådor som man kommer åt från matsalen. Jag är riktigt nöjd med denna lösning, och här kan man bra förvara servetter och liknande som används i matsalen.

Sett från matsalen:

 

 

 

Sett från köket:

 

 

 


Halvfärdigt

Troget står den på hyllan och väntar på sina armar och på sitt ansikte. Men med vackert väder och andra dåliga ursäkter så har den inte blivit klar ännu. Men med tiden så blir den väl klar.


 

Jag har även planer på att göra flera andra ur Barbafamiljen, men jag skall väl börja med att färdigställa denna!

 


RSS 2.0