Dagens hantverkare

Nästa på tur som dagens hantverkare är min mamma. Hon jobbar mest med garn och framför allt stickning. Lite virkning och broderier kan nog förekomma i brist på annat :)

Hennes alster hittar man mest i garderoben hos oss. Det är stickade tröjor, sockor, halsdukar och ponchon för att ge några exempel.

Jag borde nog ha klätt på ponchon för att den skulle se bra ut på bild men såhär blev det denna gång. Fina på är de båda i alla fall, och väldigt varma trots alla "hål" :)Dessa pudlar gör en flaska lite extra trevlig, fyllhundar kallar mormor dom!
I mammas handarbetskorg vilade Maja i något skede i barndomen. Upp i korgen ser man skymten av mönsterstickade sockor.Detta var ett urval av det som mamma har tillverkat och som ni märker så har ja no ti brås på :D

Dörren

Här kommer en bild då nya dörren är på plats.

Även balkongdörren är på plats men jag hade ingen bild i datorn på hur det ser ut i dagsläget. Såhär såg det ut innan vi gjort helt klart runt dörren och det ena fönstret.
Full fart

På bloggen står det stilla men det är desto mera fart på bygget. Mycket småfix har blivit klart, t.ex. allting runt alla fönster och dörrar. Sen börjar alla brädor vara på plats på huset också så jag skall ladda upp några bilder, men det får bli en annan dag.

Nu är jag så trött efter en heldag ute och med klockändringen så får jag kämpa hårt för att orka vara upp en stund ikväll!


Gonatt!


Byggare Bob

En som gillar att vara med och renovera är Maja. Hon gillade speciellt att vara "på vinden" så när en stege står mot väggen klättrar hon upp och kollar ifall det går att komma in under taket :) Hon har rolig teknik när hon är på väg ner på stegen.

 

 


Norra gaveln

Viktigt att göra klart mot vägen först, så det ser bra ut :)Inte ett spår kvar av den röda tegelgaveln som var här förut. Detta är nog mycket mera min stil!


Fönster

Fast jag tycker att vi fotograferat en massa "före-bilder" så har vi ändå missat en del skeden märker jag nu i efterhand. Men här är lite före- och efterbilder i alla fall.De två fönstren längst till höger är alltså wc-fönstren, som ni även ser en före-bild på till höger.Nu är det alltså bara ett fönster och det är lite större än de som var här förut. Insidan har jag tillfälligt "piffat" upp genom att stifta (jaa, stifta!!) upp en ljus tapet så att det inte är så mörkt i wc:n. Det blir många tillfälliga lösningar eftersom det är många projekt på gång. Men jag har märkt att man lätt blir hemmablind och nu märker jag knappt de stiftade tapeterna :)

det går att klicka på bilderna om man vill se dem större.

Nu är det fredag och höstlov så det är en härlig känsla i kroppen :)


Dagens hantverkare

Eftersom morfar var först ut som hanverkare så är det naturligtvis mormors tur idag. Med henne vet jag inte var jag skall börja för jag har så många fina saker som hon har gjort. Hon stickar, virkar, syr, broderar och väver... ja man får lägga in nästan vilken beställning som helst :) I nästan varje rum har jag hemvävda mattor och löpare och en kall vinterdag tar jag på mig stickatröjan och -sockorna som hon gjort åt mig.
Jag frågar ofta om råd gällande handarbeten och jag tycker det är väldigt värdefullt att kunna dela en sund med mormor och prata om handarbeten som ett gemensamt intresse.

Här är ett urval av hennes handarbeten. Lite julinspinspirerat denna gång!

Ett bra ordspråk som hon brukar säga när jag tycker en del handarbeten tar länge för mig så är: Det är ingen som frågar hur länge det tog, utan bara vem som har gjort det!


Dagens hantverkare

Jag har konstaterat att jag har väldigt många händiga personer i min omgivning. Både vänner och släktingar. Därför tänkte jag i bloggen presentera en hantverkare åt gången och först ut är min morfar. Han jobbar mest med trä och snickrar och skapar enligt önskemål.

Här är två exempel på vad han knåpat ihop:


Lådan beställde jag åt kuddarna till utemöblerna. Klockor har han snickrat till båda sina barn och en var till alla fyra barnbarn. Även en till sig själv har han gjort.

En annan kär sak som han har gjort är en kista som jag har i vardagsrummet, men den hade jag ingen bild på nu just.


Hantverksmässa

Igår besökte jag hanteverksmässan i Seinäjoki tillsammans med Patriks mamma och moster. Det var mycket folk där och även många utställare. Det som är mest trevligt med en sådan mässa är att man blir själv så inspirerad att göra en massa saker. Många olika tekninker presenterades och även material till teknikerna såldes, allt på ett ställe. Den söta Tilda-serien är en av de saker jag fastnat för efter att man sett modeller lite överallt. Med mig hem kom därför ett paket med "santa" hem, som jag skall knåpa ihop innan det blir jul. Vilken jul är ännu inte klart :)

Charmig santa :)

 

 


RSS 2.0