fotoorientering

Denna vecka har jag haft fotoorientering med de äldre eleverna, så förra veckan var jag till Öjskogsparken och fotograferade lite allt möjligt som eleverna skulle söka upp. I måndags så hade vi gymnastik och det blev en lyckad lektion med både svettiga och glada elever. Målen var uppnådda :)
När man väl hittat bilden i verkligheten gällde det att hitta den gömda bokstaven också.

Med de yngre eleverna har jag en motsvarande uppgift på skolgården. Även det brukar uppskattas :)


mellanrapport

Innan vi började riva såg baksidan ut såhär:
Och för några dagar sedan såg det ut såhär:I dagens läge är även de två fönstren bredvid dörren utbytta till ett fönster som är samma storlek som de övriga. Men det hade jag ingen bild på.


Bordsdekoration

Efter snart två veckor pryder fortfarande dessa vackra blommor matbordet som finns i vårt vardagsrum. Jätteroligt att komma hem och ha en fin höstbukett med pigga färger på bordet :)

Ljusstaken fick jag som present av V och B och det är en absolut favorit från Partylite. Stilren modell som kan smyckas och användas på många olika sätt, med eller utan glaskupor. Sånt gillar jag fast jag annars inte är en "pryl-människa"  :)  Man märker att höstrusket satt sina spår för nu är ljus-säsongen här igen och det är så roligt att tända både här och där.

 

 

 


blå, blå är kärleken

och även vårt hus så småningom:)
Denna hög med grundmålade brädor står på gården färdiga att spikas upp. Den slutgiltiga nyansen får tiden utvisa, men blått blir det!
Nu har det kommit ett nytt fönster nästan varje dag så det är full fart och mycket jobb! Även mera isolering kommer vartefter så vi inte fryser i vinter.

Nästan alla fönster blir lite mindre än de som varit och det i sin tur innebär att alla rum blir stökiga... Men vi får drömma om hur snyggt det blir sen istället!
Överför allt

Nu tänker datorn så det knakar när jag överför en massa bilder och skolarbeten till min nya hårddisk.

För att få mest valuta för pengarna fick jag nog skippa idéen att den skulle ha en snygg färg. Istället fick jag mycket minne och det är ju nog det den är till för.

Borstat stål är väl inte så plåkigt heller föresten :)

 

Nu är min nya fråga den: Ska man spara allting direkt på denna eller vad är bästa lösningen? Nu just har jag allting på två ställen eftersom jag kopierade filerna men i praktiken sparar man ju endast på ett ställe. I-landsproblem eller vad?


Extern hårddisk

Jag fasar för den dagen då datorn pajar och jag inte har sparat tillräckligt med foton och annat viktigt på någon skiva. För att förhindra detta så funderar jag starkt på att köpa en extern hårddisk, så kanske man har en chans att behålla det viktigaste. Det får bli som en födelsedagspresent till mig själv tror jag.

Nu gäller det bara att hitta den rätta. Som vanligt skall den ha stor kapacitet, vara förmånlig och dessutom snygg :) Utseendet är ju jätteviktig när det gäller en liten låda bredvid datorn, eller hur?

Denna är ju ganska fin, blå och allt!
orientering

Denna vecka skall jag orientera med mina elever. Eftersom jag har fyra olika klasser och 2-3 lektioner per klass så krävs en del förberedelser. Vissa saker kan jag tack och lov använda åt två grupper. Jag drar mig alltid lite för att skriva orientering på listan när det krävs så mycket förberedelser samtidigt som det hela kan regna bort när som helst... Men jag tycker ändå det är en rolig gren.

Om ni ser någon yra på i skogen idag så är det alltså jag som placerar ut kontroller inför morgondagen :)

 

 


Varmt

Utsidan ser ganska städat ut just nu, åtminstone i mina ögon då det varit väldigt mycket grejer på gården hela sommaren. Nu är taket helt färdigt, skorstenen är klar och även takrännorna är på plats. Dessutom har vi fixat ingången och parkeringen med ett gruslass.

Det var lite mörkt när jag fotograferade därför är den lite dålig.

För att förklara min rubrik lite närmare så kan jag berätta att vi isolerat på "milanbåttnin". Hittills har blåsullen isolerat lite väl bra för vi har innetemperaturen över 23 grader och vi har stängt av värmen helt. Skall bli intressant att se i vinter om det är någon större skillnad på värmen i huset.

 

 

Patrik riktar med slangen och isoleringen kommer på plats.

 

Här tömmer jag säckarna i apparaten som skall blåsa upp ullen under taket. 15 kg per säck både syntes som blåsor efteråt och kändes i kroppen. I lastbilen ser man att det nog var några säckar och som tur var så tömde jag bara en bråkdel av alla. Goa gubbar hjälpte nämligen till :)

 

 


Tillbaka

Nu är jag tillbaka och känner att jag faktiskt har en hel del att skriva om, så då är det ju mycket roligare.

Senaste bekymret i renoveringsväg har varit alla dörrar till huset. Innerdörrarna var inte så speciellt svåra men ytterdörren som skall vara vid huvudingången har varit ett problem. Jag ville ju naturligtvis att den skulle se ganska bra ut, ha ett vettigt pris och dessutom skulle den släppa in ganska mycket ljus. Den vanliga traditionella som varannan gård har ville jag inte heller ha men nu har jag beställt och dörren är snart på väg.

Såhär ser vår nya dörr ut men den är helvit. Glasen i fönstren blev inte riktigt de som jag ville men det fick duga. Det är lite "randigt" glas så man inte ser rakt in.

 

 


RSS 2.0