Juligt

Har pysslat och bytt gardiner i köket och jag tror aldrig att jag haft det såhär juligt såhär tidigt förr något år. Men julkänslorna är också större än de varit på länge så kanske det är därför.

     

Den helröda hissgardinen sydde jag i fredags och blev riktigt nöjd med resultatet!

Varmt å skönt

Nu har vi fått bergsvärmen installerat så nu har vi värme i huset igen, ingen mer olja. Roligt! Verkligen fascinerande att man kan borra ett hål tvåhundra meter i marken och sedan få värme i hela huset, kort sagt!

Idag har jag varit till vasa till ögonläkaren och där var allting så bra att synen till och med var 120 procent med glasögonen på. Det var inte illa! Sen blev det också lite shopping då jag nu var på plats :)

Fyndade ett gardinstyg för ynka fem euro så nu skulle jag vilja sätta mig vid symaskinen fast klockan är kvart i tio. Kanske det blir att spara det tills i morgon. Å andra sidan borde man ju smida medan järnet är varmt.

Julöppning

Fredagen och Takida och hela köret var kanon. Jätteroligt från början till slut, ja det var till och med roligt nästa dag hos C och D, men där är det förstås alltid roligt :) I går gick vi också på stan lite så jag har faktiskt fyndat årets första julklapp, verkligen tidigt för att vara jag!

Här är en bild på sångaren i Takida:Idag har jag varit på julöppning i Näsby city och ojojoj vad det blåste och var kallt. Jag förstår inte hur en del alls kunde vara utan mössor för mina öron var jättekalla fast jag hade på min mössa. Jag fyndade inte något men det är ändå mysigt att gå runt lite på julöppningen, nu när det blivit lite av en tradition.

Idag har även grävaren varit här så nu är allt klart inom den fronten. Bergsvärmen är också på gång, så pass på gång faktiskt att några gubbar kommer hit i morgon och börjar installera. Ikväll håller Patrik och Bengt på och kopplar bort oljepannan så nu får vi elda i vedspisen om vi alls skall klara oss några dagar framöver. Det är antagligen svinkallt i morgon när vi kommer hem från jobbet, huj! Börjar frysa av bara tanken på det :/


Bara måndagar och fredagar

Ja veckorna går som bara den och i morgon är det fredag igen, hohho! MEN, inte vilken fredag som helst utan det är Takida på Fontana i Vasa. Jee! Ska bli skojigt.


Takida, bästa låten är nog Curlie sue. (Dessutom kan jag inte så många andra)

Nu e ja slut efter kvällens innebandy så nu bär det raka vägen till soffan!

Trevligt veckoslut alla!

Måndag

"Måndag är så mallig, först han är..." så går texten i en sång om veckodagarna och denna måndag tycker jag det passar bra in på. Det har varit en bra dag idag! Varje måndag är jag rastvakt och är alltså ute varje rast så det blir lätt lite stressigt de dagarna. Men idag har det bara varit riktigt skönt att vara ute och med rätta kläder behövde jag inte ens frysa.

Ikväll var det buggkurs i vanlig ordning. Det var tredje tillfället nu och vi börjar bli riktigt duktiga tycker jag, dessutom är det skojigt!

I morgon vi skolfotografering i skolan, dvs. det blir mitt allra första skolfoto som lärare, så det känns lite spännande :) Har nog letat fram kläderna färdigt så jag inte behöver stressa med det på morgonen.

Reklam

Tänkte jag skulle göra lite reklam för Vivans blogg. Där kan ni gå in och se allt möjligt fint som hon har målat och pysslat ihop. Kanske hittar ni något att lägga i tomtens julklappssäck eller annars bara något fint att vila ögonen på en stund :)

http://vform.blogspot.com är adressen, klicka på den så kommer ni dit!

Filmsöndag

Idag skall vi göra en favorit i repris, nämligen ha filmkväll. Förra söndan hyrde vi ettan av National treasure och ikväll skall vi hyra tvåan. Ettan var passlig söndagsunderhållning, en ganska typisk disney-film med ganska mycket fart i och rekomenderas från 11 år. Jag orkade i alla fall vara vaken hela filmen så då var den nog ganska bra :)

  

Gården har idag fått sig en liten uppsnyggning fast det kanske inte syns... Har bland annat burit bort kvistar från ett omkullsågat träd och så har vi kört bort några skottkärror med sand. Har också tvättat fönster på utsidan fast mätaren stod på minus. Jag kan inte påstå att det gick så jättebra men nu ser vi i alla fall ut genom fönstren!

Nu blir det mys i soffan resten av kvällen, ha en mysig kväll ni också!

Hoppsan

Det är ett tag sedan senaste inlägget, men det har inte funnits något motivation alls.

Dräneringen är nu på slutrakan, i morgon blir sista dagen för grävaren och sen är det klart. Dessutom har två killar från Kimito varit hit och borrat hålet för bergsvärmen, så det blir nästa veckas projekt. Gården är fortfarande lerig och fönsterna ser man knappt ut från men det får jag ta itu med i helgen. Förhoppningsvis så fryser det till lite snart så försvinner den värsta leran.

Annat aktuellt är att jag söker ett duschskåp som vi skulle kunna ha under renoveringstiden. Vi tänkte nämligen installera en dusch tillfälligt i vår lilla oanvända wc här på övervåningen medan vi håller på och donar i källaren. Vi fick tips om en annons i vasabladet om ett duschskåp men det var redan sålt när jag ringde, så om ni vet om något så kan ni ta kontakt :) Har dessutom satt in en annons i vasabladet så kanske det ringer någon på den.

Vi kommer precis hem från innebandy nu och ikväll gick det väldigt bra, mitt lag hade flyt på så vi vann! Nu ska jag duscha och göra mig redo för medium!

  
En bild av dörren till wc och sen en bild av hur snyggt använt wc är nu :)

Inredningstidning

Igår köpte jag min livs första inredningstidning. Har bläddrat en del i andras tidningar men då har jag tyckt att det varit alltför mycket reklam och alltför lite inredning. Den som jag köpte handlade om mycket julpyssel och det visste jag att jag skulle gilla.


Drömhem & trädgård

Hittills har den varit bra så jag är nog nöjd med mitt köp :)

Intresset för inredningstidning kan ju ha något att göra med att ämnet börjar bli aktuellt förstås... Tycker nog det är bra att ha lite idéer innan vi börjar på. Men det är sånthär tråkigt som skall göras nu först så det roliga får lov att vänta en stund ännu coh jag får spinna vidare med idéerna i huvudet.

Lerigt

Det är verkligen lerigt runt hela gården nu, vilket också visar sig här inne. Jag tror bestämt jag skall ta fram dammsugaren för trettioelfte gången denhär veckan så att jag får bort den värsta smutsen. För en stund sedan släppte jag in katten men tänkte inte så mycket mera och en stund efteråt så kom hon in i datarummet. Då kunde man enkelt följa hennes spår genom hela huset och hennes fötter var då riktigt leriga :) Hohho!

Annars går det nog bra med dräneringen men det var synd att det började regna idag eftersom det gör gården ännu lerigare än förut. Jag har tagit det lugnt idag och passat upp jobbarna med kaffe och mat istället.

Nu ska jag försöka göra något vettigt en stund innan denna dag är förbi!

Medium

Ikväll har det varit en mycket lugnare kväll för min del och det känns skönt. För P däremot har arbetsdagen inte slutat ännu... Han är fortfarande ute och grejar på.

Pappa har varit här och hjälp Patrik även ikväll och medan passade jag på att färga håret på mamma. Det blev lite rödaktig grundfärg med lite ljusare slingor, snyggt blev resultatet! Sen har jag också fixat mat, kaffe, eldat och sånt som också behöver göras.

Nu är det duschen som gäller och sen Medium.

Bildbevis

Såhär ser det ut hos oss nu just:Jonä! He va allt froån mieg...

Långa dagar

Idag kom grävmaskinen och det innebär att arbetsdagarna kommer att vara väldigt långa framöver, åtminstone för P som är lite mera händig på det där området. Ena husgaveln är nu framgrävd och det är alltså dränering som skall göras. Kvällens bekymmer har dock varit grunden åt skorstenen som sitter fast som bara den och kommer inte loss på något vis. Som bäst är fyra starka män och jobbar med att få loss den. Den skulle få vara bort tills i morgon...

Igår var vi på buggkurs, det var den första kvällen på kursen så nu har vi dragit igång. Jag var väldigt orolig att P inte skulle ta sig tid men som tur var gjorde han det och det var jätteroligt. Även P tyckte att det var skojigt, men det får man inte säga högt ;) Hehe! Vi var hela 20 stycken på kursen så det var också trevligt. Medelåldern var ganska hög men det spelar ingen större roll för min del, jag tänkte nog bara dansa med P ändå!

Det var allt från denna uppdatering, så om ni ser något som lyser i Långvik så  vet ni att det är vi som har alla strålkastare ute på gården så att vi ser när vi jobbar :)

RSS 2.0