Spöken

Idag har eleverna och jag pysslat och gjort jättefina spöken. Själv brukar jag nog inte fira halloween på något speciellt sätt men det är väldigt trevliga pyssel som hör traditionen till. Pumpor med ögon och mun och spöken och annat skrämmande är ju hur skojigt som helst. De flesta gjorde väldigt färggranna spöken så det blev mera glatt än skrämmande :)

Ikväll tycker jag att jag fått mycket smått och gott fixat. Jag har eldat, tvättat kläder och framför allt så har jag tvättat ett fönster och även bytt gardiner där. Det var extra roligt att byta gardiner eftersom jag hade ett par nya gardiner från vårt grannland i väst. det var sovrummet som fick sig lite omstylad och med ett matchande sängöverkast (som jag hade från förr) så är jag riktigt nöjd.

Skall pyssla lite med en elektronik-låda nu framför tv:n, så att jag nästa vecka kan experimentera för fulla muggar med eleverna. Både jag och eleverna är intresserade av att experimentera i fysik så då kommer vi bra överens!

Angående renoveringen så hörs det hela tiden DUNK, DUNK utifrån och så flitig som P har varit så är snart hela skorstenen ner.

Avdammad innebandyklubba

Ikväll har jag varit och spelat innebandy nere på fagerö. Lika roligt som vanligt och dessutom gick det långt över mina förväntningar. Nu känns det verkligen i hela kroppen att jag varit igång och även om knäet också fått sig en omgång är det en bra känsla även där. Jag är sååå nöjd och glad :)

Renoveringsnytt är att P har börjat riva skorstenen som går på ena sidan av vårt hus. Den skall vara bort innan grävaren kommer. Som det ser ut nu så kommer grävaren som vi väntat på nästa vecka och då börjar det på allvar. Jee!

Nu skall jag ta det lugnt på soffan efter en varm dusch!

Hättor

Helgens brasor som jag tidigare skrev om så blev nog att skippa. Stormen gjorde nog att det var aningen riskfyllt att börja elda så det får bli till en annan gång. En hel del annat utepyssel gjorde vi nog men det lockade nog att gå in i värmen och istället dricka te och elda ljus.

Idag har jag spenderat ganska många timmar vid datorn, så det har alltså varit en ganska slapp dag.
Bland annat photoshop och denna bild har jag pysslat med:


Tycker det blev ganska skojigt :)

Annars ikväll har jag varit på träff med hättorna och så har jag även röstat.

Avslutningarnas avslutning

Har varit på fotbollsavslutning ikväll och som vanligt tog det aaaallt för länge innan alla lagen fått sina priser. Jag genomled den i alla fall. Jag skall dessutom avsluta mitt tränarskap för denna gång, och jag kan inte veta om det blir någon fler gång... bristvara på tränare är det i alla fall. Åtminstone skall jag inte träna samma flickor mera men jag har redan fått förfrågningar om jag vill träna ett annat lag. Väldigt lockande men medaljongen har också en baksida så jag får se hur jag gör.

I morgon är det vattengymnastik som vanligt och på kvällen blir det förhoppningsvis någon god mat att lyxa till det med. på tal om mat så glömde jag åka och handla idag :/

Vi har nu börjat röja på allvar i uthuset så vi bättre skall ha rum med byggmaterial och sånt. Så nu står det traktor och vagn på gården som väntar på metallskrot och resten blir det nog en fin brasa av. Eftersom de tidigare ägarna nästan inte alls plockat ut något från uthuset så fick vi med mycket SKROT i köpet. Suck och stön att städa efter andra, men roligt att elda :) Pyromanen i mig ler!

Nu är det soffan som gäller, Ciao!

Mörkare och kortare

Idag har varit en perfekt söndag. Vi har uträttat en hel del men har inte stressat något alls. Bland annat har vi räfsat. Hela framsidan är nu färdigräfsad, så det är inte ett löv så långt ögat når. Det var nog bra att P fick en räfsa till present för det behövdes verkligen varsin.

Sen har håret fått sig en omgång också. Mitt hår har fått sig en traditionell höstfärgning, vilket innebär att det är mycket mörkare och inga slingor. P har i sin tur fått sig klippt. Hans hår hade blivit aaallt för långt så det var nog på tiden. Detta fixades av hemmets aktiva frisör, hehe!

Nu skall vi luta oss tillbaka och äta varma smörgåsar. En skön avslutning på en bra dag. Sen är det morgondagen kvar av detta höstlov. Vad som sker då återstår att se.

Vi har föresten inte varit ur Långvik idag och det vet jag inte när det hände sist.

Lördag hela veckan

Så skönt att ha höstlov och jag tycker jag behövde det också. Är mycket piggare nu så jag orkar ända till julen.

Både tordag och fredag har vi "runnat" på och varit ända från Rosenback i söder till vasa i norr. Har investerat i nya inneskor som jag kan ha när jag tränar men annars har jag inte gjort så stora fynd. På redagen hann jag med en kaffe med Erica och Jenny också så det var roligt att tjattra en stund :)

Nu ska jag ta itu med min "att-göra-lista". Har inte kunnat uträttat så mycket på den i detta regniga väder men nu skiner solen så det är bara att börja på eller att hitta något annat att skylla på.

En dag kvar

sen är det höstlov! Min hjärna tog höstlov redan igår men förhoppningsvis skall jag dega mig igenom morgondagen också. Nu just känner jag mig lite piggare efter ett jomppapass i kalax. Det känns riktigt bra och i vissa övningar överraskade jag mig själv till och med. T.ex. x-hopp gick relativt bra, åtminstone kände jag ingen direkt smärta så det är nog tummen upp!

Vad roligt att så många gissat på bilderna. Nu har det kommit ett rätt svar på samtliga bilder men ingen har ändå prickat alla rätt :)

1. Hårfön
2. Ett av våra fina amerikahandtag med lås på.
3. Knappen på vattenkokaren
4. Vattenkran

Nu skall jag fräscha upp mig innan jag skall bänka mig och se på house... Jeeee! Äntligen e han tillbaka!

Får jag lov?

För ungefär en månad sedan så anmälde jag P och mej till buggkurs som kommer att vara i Västra närpes skola i november. Han är inte så intresserad men han har ändå lovat att följa med mig. Snäll som han är :)

Nu tycker jag någon annan kan anmäla sig också så vi får något trevligt sällskap... Lentzu?? Trickalis??
Har varit en skön helg med lite aktivitet och nu är det bara tre dagar jobb innan det är höstlov. P skall ha lite semester samtidigt så då får vi lata oss tillsammans!

Angående detaljebildsfrågan så har ingen svarat rätt på första bilden ännu, det är alltså ingen högtalare!

Blev det för svårt??

Nu blev det tyst här på bloggen... endast Ann-Sofi som vågade sig på en gissning hittills :) Man kan ju gissa på endast en bild om man inte riktigt vet de övriga.

Ikväll har jag först varit på skön vattengymnastik och sen på en god pizza. Man blir alltid så hungrig av att vara i vattnet och i bastun så det var jättegott med pizza senare på kvällen. Det var fotbollslaget som hade en litet säsongsavslutning och firade med pizza.

I morgon blir det ringfrågan i Töjby för min del fast jag tackade nej från början. Jag hade inte så stort intresse av att delta men när det slutligen inte fanns någon som ställde upp så "offrade" jag mig. Det spelar ingen större roll för mig personligen hur det gå men vi skall väl göra vårt bästa. Jag har ingen aning om hur många frågor det är ens...

Nåja, nu ska jag elda lite och sen blir det soffan hela kvällen.Fotograferade elden i onsdags med nya kameran :)

Detaljbilder del 2

Nu hoppas jag att de är lite svårare detaljbilder :) Jag tycker det är svårt att fotografera på nära håll men det är väl inte så konstigt.

Varsågod och sätt igång och gissa! Man kan vinna ära och berömmelse :)

Rätt svar på förra var alltså ljus, räfsa och volleboll som ni också gissade på!

Kameran

Detta är alltså min (eller vår menar jag ju...) nya kamera:

Det tar nog sin tid innan man lärt sig alla specialinställningar men jag tycker ändå att den är väldigt användarvänlig!

Detaljtävling

Här är tre detaljbilder så nu får ni gissa vad de föreställer!

   

Tryck på bilderna för att se dem större.

Har testat kameran på alla möljiga motiv nu så därav denna tävling. Jag anser att det blev ganska lätta bilder :)

Pussel och pyssel

På Clas Ohlson köpte jag i lördags ett nytt pussel också att lägga nu i höstmörkret. Tycker de är så trevliga dessa händelserika bilder och att lägga pussel är trevligt och avkopplande.Ett annat höstpyssel är att tillverka blommor i olika färger och material. Jag har inte testat att göra någon ännu, men jag väntar att andan skall falla på. Detta hade V hem åt mig från hantverksmässan i Seinäjoki.
Slut

Nu är jag riktigt slut i hela kroppen efter kvällens djupvattengymnastik. Det gick bättre förra måndagen men det berodde mest på att jag hade ett annat bälte ikväll. Det som jag hade förra gången hölls bättre på plats så då var det ju roligare. Trött i kroppen är jag ju i alla fall så det är ju huvudsaken.

Helgen var riktigt givande. Trevligt som vanligt med sällskapet i lördags och så roligt att spela sällskapsspel :) Dessutom var vi och köpte en ny/till kamera, nämligen en systemkamera. Hittills är vi väldigt nöjda men det är ett litet men... Nämligen att vi har fått fel minneskort. Det innebär att vi inte kan spara några kort innan vi inhandlat ett som passar. Har ringt till giganten idag så det kommer nog ett på posten inom kort, det var nämligen de som klåpat!

Då nya kameran är i skick skall det nog plåtas en hel del "före"-bilder så vi får jämföra sen när hela huset är klart.


Nå nu äntligen e den härHar varit på vattengymnastik och känner ingen värk i benen alls.
Har ätit och druckit gott.
Många bra program på tv ikväll.
Inget annat på programmet förutom att ta det lugnt.

Vilken härlig fredag!


I morgon blir det vasa igen. Lite fotboll först och sen en trevlig kväll med goda vänner!

Vikovill

Det är rätta ordet för vad jag är! Jag har väntat på fredagen i flera dagar men ryktet från en säker källa säger att i morgon kommer den, fredagen alltså :) Redan i tisdags så gav jag läxor till tordagen som jag då trodde var nästa dag och i den stilen har jag fortsatt.

För att oreda lite till i hjärnan så var jag på en föreläsning igår kväll och den höll på alldeles för länge. Den började redan klockan sex och höll nästan på till halv tio. Det som var mest frustrerande var att föreläsningen var inte alls så bra som jag hade väntat mig.

Denna vecka har vi orienterat en hel del. Tycker jag placerat ut så många kontroller nu att det räcker för en tid. Jag måste ju hålla det jag sa i tvn om att vi skulle ut och orientera :)

Nu skall jag invänta några kalasgäster.

RSS 2.0