Nu är det klart!

Nu är det avgjort och lyckliga jag fick jobbet jag ville ha :) Känns som jag blivit tio kilo lättare när den tunga stenen från bröstet föll! Jag får alltså fortsätta ett år till i samma skola och min nya klass blir ettor bestående av en hög med pojkar!

Idag har de varit på inskolning så vi fick bekanta oss med varandra och spenderade tre timmar tillsammas. Det kommer nog att bli en verklig utmaning att ha ettorna, men en rolig sådan. Vi trivdes bra tillsammans och allting löpte fint!

Stafettkarnevalen gick riktigt bra men vädret var inte alls på vår sida. Regnkläderna fick vara på hela lördagen! Men oj vad trött jag var innan jag var hemma i egen säng. Det tar nog på att vara allert dygnet runt, men det var det ju värt!

Nu är det slutspurten i skolan och på lördag skall vi definitvt och se på Takida på Fagerö. Hoppas de är lika bra som de var senaste gång vi såg dem.Takida på Fontana


Stafettkarneval

Nu är det packat och klart, det gick mera smärtfritt än det brukar. Så långt jag kan minnas har jag alltid ogillat att packa. Spelar ingen roll om det är en veckas semester eller en helg på villan jag tycker ändå inte om det. Så nu får jag vara glad att det är klart :) Sen funderar man ju alltid tuuusen gånger "Har jag allt??". Men med ett bankkort kommer man ju långt!

Listorna med stafettlagen är också skrivna och kopierade åt alla som skall ha. Även stafettpinnar, tejp och annat viktigt är framplockat på mitt bord i lärarrummet.

Nu tror jag bestämt jag skall gå och lägga mig och försöka sova för det blir att stiga upp en god stund innan jag vaknat :)På återhörande!

Nöjd

Idag steg vi upp ovanligt tidigt för att vara en söndag, men det blev absolut ett lyckat drag. Vi har haft en skön dag och jag har utomhus från tio i morse till åtta ikväll. Så nu är jag jätteslö och jag tror att jag kommer att sova gott inatt.

Jag har fått göra alla trädgårdssysslor och andra uteaktiviteter medan P jobbat flitigt i källaren. Bra arbetsfördelning tycker jag! Utemöblerna har jag oljat så nu borde de vara i skick för säsongen och även grillen är putsad. Typiskt att man aldrig kan putsa den och göra den ren på hösten utan då lägger man gladeligen bort den. Alltid skall man skjuta upp sånt tråkigt!

Inkommande vecka är stafettkarnevalen i fokus. Vi skall träna ännu lite i skolan och i morgon kväll är det ministafettkarneval på Mosedal. På fredag morgon bär det iväg till Helsingfors och sent lördag kväll kommer vi tillbaka. Två intensiva veckor är alltså kvar så jag är jätteglad över att torsdagen i alla fall är ledig :)En liten glimt av källargolvet

Utedag

Har varit så härligt väder nu i flera dagar och jag har varit ute en hel del. Det negativa är den kalla nordanvinden men man kan ju inte få allt heller.

Igår var jag med de minsta eleverna på en liten utflykt på gymnastiken. Då hade vi även tur med vädret och smörgåsen och frukten smakade extra bra utomhus :) Två timmar utomhus och en massa lek gjorde att barnen verkade jättenöjda.

Angående bilden några inlägg ner som skulle insirera eleverna i bildkonst... Jag hade även några andra bilder med jättefina bakgrunder och nästan helsvarta skuggor och resultatet av deras teckningar var jättebra! Så den bilduppgiften rekomenderar jag varmt åt alla kollegor!

Idag har jag fått en hel del saker fixade i trädgården. Jag har t.ex. räfsat grus från gräsmattan, rätat upp den tillfälliga trappan och planterat några blommor. Även Kronblom och Malin har fått komma fram från vintervilan! (Det är morfar som tillverkat dem)Nu skall vi åka till på start-up kväll tillsammans med övriga funktionärer!

Mammas dag

Helgen har varit riktigt skön med lättsamt program och tid att koppla av. Även en hel del vänner har vi hunnit umgås med så då kan det väl inte annat än bli bra!

Avslutningen på denna helg blir också trevlig då alla mammor skall firas. Så idag blir det att åka runt lite så vi hinner gratulera mammorna och umgås med familjerna!Ha en skön dag alla läsare och framför allt alla mammor!

♥Ciz♥

Flitig...

...men inte här!

Det känns verkligen att maj är här för nu börjar det vara fullspäckat program i skolan. Inte en enda vanlig vecka kvar utan det är något extra hela tiden. Bland annat stafettkarnevalen och teaterbesök är vad som står på schemat. Sen skall väl också klassen städas och allt skall plockas hem sista veckan i skolan samtidigt som avslutningssångerna skall övas. Hohho!

Även betygskrivning har börjat snurra på i huvudet men det antar jag lämnar ännu till sista veckan :)

Trots att det är mera jobb och mycket planering kring alla evenemang så är det ändå roligt när det är full rulle. Men det hela hade varit ännu roligare om jag vetat något inför hösten... Det är nog tråkigt att bara gå och vänta och inte alls veta någonting. Dessutom känns det surt att jag blir utan lön över sommaren då hon som varit mammaledig antagligen jobbar jätteflitigt då...hmm! Skitsystem att man faktiskt får göra så ännu i dagens läge!

Många tankar snurrar på i huvudet men livet har hittills visat att det brukar nog ordna sig! Nu skall jag ta en kaffepaus i lugn och ro innan jag skall kolla lite på deklareringen som också snart skall vara inlämnad.
Denna härliga bild hoppas jag skall inspirera mina elever nästa vecka på bildkonst!

RSS 2.0