min önskelista

image86

Fredag

Idag känns det inte så bra. Halsen e irriterad och nacken e stel, vilket resulterar i huvudvärk :( Helt kort så tror jag att jag håller på att bli förkyld.

Glöggkvällen igår var riktigt trevlig, bättre än förra gången vi träffades :) Eftersom vi var färre var det lättare att få en syl i vädret och eventuellt inflika med någon kommentar. Glöggen smakade som vanligt gott och som pricken över i:et denna kväll så vann jag bodylotion så nu är hela kroppen len och luktar gott :)

Idag skall jag pyssla på i vanlig takt. Håller som bäst på och gör pepparkakegubbsgardiner... Jag vet, låter huuur snyggt som helst, men vänta får ni se!

Har börjat fundera på julklappar en del också men det är nog jättesvårt då alla har allt redan. Alla tips mottages med tacksamhet!

image85

Drömde i natt att jag åkte om en fabrik precis när den exploderade men trots att jag flög många meter i luften så klarade jag mig oskadd!

Nöjd

Slutseminariet idag gick riktigt bra och alla hade bara småfel att kommentera så nu e de bara att finjustera det sista innan allt skrivs ut och skickas till bokbinderiet. Har suttit tre timmar ikväll och rättat och fixat och ändrat olika detaljer i texten så nu e det inte mycket kvar. Skall åka till Vasa en dag i nästa vecka så e det klart!

Känns huuuur skööönt som helst :)

Nu e jag nöjd och skall kolla bonden klart och sen blir det heroes.

image84

Nöjd som Nasse!

M som i mjukstart

Idag har jag legat så länge jag orkat och nu har jag just börjat dagen med två skivor hembakad limpa som jag köpte av G igår på julöppningen. De var ljuvligt gott bröd :)

Nu sitter jag bara och funderar hur lite jag skall göra resten av dagen... Har några par gardiner nystrukna som hänger över räcket men jag tror inte jag riktigt klarar av att få upp dem själv för jag kan nog inte börja klättra på nån stol ännu.

Imårn skall jag till tandläkaren i vasa. Känns lite dumt att åka dit bara för tandläkären men då jag nu engång har tiden beställd så e det väl bara att åka. Onsdag blir det också vasa och då har vi slutseminarium, får se då hur mycket "fel" våra vänner hittar i vår text.

På lördag e det alltså lillajul... Undrar just om man får nån lillajulklapp image83 Kanske man borde köpa nån själv och ge bort om man förväntar sig att man ska få någon... Hur som helst skulle jag gärna dricka glögg på lördag och göra något skojit. Det blir väl nog att ta det lungt hemma med P antar jag.

Julöppning

Gårdagen var riktigt skojig och vi fick avnjuta en jättegod kycklingpasta i Vasa. Det blev lite smått shoppat men på grund av omständigheterna så blev det inte av att springa i så många affärer, trött blev jag ändå :)

Har just varit på julöppning i Näsby och det var överraskande mycket folk där. Man hann gå några meter så blev det att stanna och prata, vilket ju var trevligt! Efter att ha sökt julgardiner på flera ställen i vasa igår så fyndade jag slutligen några fina tomtegardiner på Annie Sigg i Näsby, kan ni tänka er. Och dessutom blev de inte så jättedyra. Alla gardiner som jag sett i reklam från vasa hade naturligtvis tagit slut så nu e jag ändå nöjd att jag hittade några jag ville ha.

Mamma håller på och sticka dessa söta filurer

image82

Känner mig inspirerad att julpynta och greja på nu när vi verkligen har plats för det!


Pyssel och lediga dagar

Idag har varit en skön och ledig pysseldag. Har några projekt på gång speciellt julpyssel känns roligt nu just :)

image80

Tyghjärtan i filt och med en knapp som dekoration är vad som e på gång nu på vardagsrumsbordet. Tur att jag fick mig ett hobbyrum när vi flyttade hit, synd bara att ingen e där :)
Slutresultatet skall bli "gardiner" i hallen. Just wait and see!

Igår var jag så på gång att jag dammsugade hela huset och torkade damm i vardagsrummet. För att få detta att fungera satt jag på skrivbordstolen och rullade på så det stod härliga till. Allt går bara man är motiverad!

I mårn blir dag en vasatur. Ska på lite shopping på eftermiddan och sen ska vi på besök till våra vänner i vasa.

image81
/Ciz

ps. Det var alltså Cecilias namnsdag igår ifall nån var förbryllad :)

Vår dag

Idag e de Cias och min dag... Stoort grattis till oss :)

Ja sätt in in bild åv ås fö siekärhäits skull :)

image79


Mamma har bakat chokladkaka så nu ska hon och jag dricka kaffe och äta gott.

Allt för en kaffekopp

Har varit till Finby och Näsby idag och handlat saker att sätta i julpaketen och så har jag kollat hemma i mina "lager" så där hitta jag lite smått och gott som nog kan glädja om man inte har så mycket. Kritor och papper til exempel.

Mamma skjutsa hem mig innan hon for till jobbet och väl hemma var jag så kaffesnål så jag blev tvungen att koka en kopp åt mig. Medan kaffet kokade gjorde jag en bana från köket till tv:n där jag som vanligt vill sitta när jag dricker min kopp. Jag la ut en stol så att jag kunde flytta koppen först på köksbänken en bra bit, sen till stolen jag lagt ut och sen till vardagsrumsbordet. Men inte nog med det, för tydligen hade jag inte varit tillräckligt uppmärksam när jag lagt filtret i bryggaren så det hade vikt sig. Kaffet smakade långt ifrån så bra som jag tänkt mig men dricka det skall jag banne mej göra :)

Farmor har blivit riktigt dålig nu dessutom, men även om det e jobbigt så känns det inte lika tungt som det gjorde i början. Kanske det beror på att nu vet jag att det finns bara en sak som hon önskar allra mest och det är att sluta lida :(

image78
Bilden e med tanke på allt som Framor gett mig och min tacksamhet att jag haft henne...

Närmast hittills

Efter två dagar i Vasa e detta närmast hittills vi varit en färdig avhandling, men nu e det riktigt nära. Det finns mycket som tar längre tid än man räknat med och med figurer och annat skit i dokumentet kan det till exempel vara ett stort problem att infoga ett vanligt sidnummer. Störande!
Men hur som helst har vi idag lämnat in vår första slutversion och på onsdag nästa vecka är det slutseminarium. Det finns några små justeringar kvar ännu men i det stora hela e vi klara... *Studsar upp och ner av glädje*

image76

P har gjort lasagnette åt mej idag också å det var jättesmaskigt!

I mårn skall jag upp till stass från morgonen och då skall jag köpa några "ingredienser" till årets julpaket som marthorna och hättorna skall skicka med hoppets stjärna. Sen på kvällen skall jag åka och hjälpa till med att packa ihop dem också!

Nu ska jag bara ta det lungt en stund och vara nöjd över mig själv :)
image77


Sammanfattning

Har inte hunnit blogga nu så jag tänkte göra en liten sammanfattning :)

Torsdag: J kom hit och vi skrev lite på gradun och bakade två kakor. Den dagen gick av bara farten.

Fredag: J sov över här så på fredag eftermiddag for vi tillsammans till Vasa och sen vidare till Munsala. Hos H hade vi en superjättemegatrevlig kväll med god mat och trevlig samvaro. Hemmagjord pizza stod på menyn och efter Idol-tittande spelade vi cranium fram till 04.30 :) Inga trötta ögon där inte!

Innan vi åkte från Långvik gjorde J hembesök och tog bort de sex stygnen som fanns på mitt knä. Gjorde inte så ont men nu efteråt känns det lite "stelt" vid såren.

Lördag: Hemfärd från Munsala och på kvällen var det dags för fotbollsavslutning. Den var helt ok... Varken bra eller dålig!

Söndag: Idag har jag varit på basar i Norrnäs och sålt mammas och mommas stickade saker. Det var trevligt att va ut en sväng och en del fick vi sålt också.

Dagens problem e hur jag skall slippa till vasa i mårn. Alla verkar åka redan ikväll och det känns frustrerande att inte komma någon väg själv när man e van att kunna sätta sig i bilen och sköta sig själv.

Nu ska P och jag spela Sonic på playstation 2... Jeee!

image75


Mitt i veckan

Dagens vasadag har varit riktigt givande och nu e de inte mycket kvar så kan jag kalla mig klasslärare :)

Har bestämt mig att jag skall åka på fredagens "pyjamasparty" och i och med det så kommer J hit i mårn. Då hinner vi jobba lite på gradun och sen kan jag åka med henne till vasa på fredan. Nu återstår bara ett problem och det är hemfärden på lördan. Det går nog någon buss men då måste nån hämta mig vid busstationen. Men nog ordnar det sig på något vis.

image74

Nu skall jag läsa lite på teorikapitlet jag skrivit. Det finns väl en del att rätta till där....

Reklampaus

En vanlig kväll kunde jag hinna duscha under en reklampaus och nästan inte missa nåt av programmet. Nu hann jag inte ens förbereda mig för duschen under reklampausen. Programmet var nästan slut när jag kom tillbaks :(

Förutom värk i benet mår jag riktigt bra nu och känner mig pigg. Tyvärr är mina axlar och armar inte vana med att ha kryckor så de tar stryk nu innan jag vant mig... Nåja, tre veckor kvar!

Har faktiskt studerat lite idag och imårn skall jag åter en vända till vasa och studera lite. Jag måste passa på varje gång nån e på väg till vasa så jag kan åka med.

På fredag är jag bjuden på pyjamasparty men har inte riktigt bestämt mig om jag skall åka med tanke på omständigheterna. Men å andra sidan har jag många som kan passa upp mig och dessutom kan det bli en av sista gångerna med studiegänget innan vi alla skiljs åt :( Kanske jag nog skall åka.... På lördag e de i alla fall fotbollsavslutning på Logen. Gratis mat :)

Skall bli sköööönt att krypa i säng ikväll. Nya lakan och jag e nytvättad :)

image73

Skoldag

Idag har jag varit med J och pratat med vår handledare i vasa. Mamma hade ledig dag så hon var snäll och kom med som privatchaufför. Handledaren var riktigt positiv så det e nog bara att sätta full fart på nu och göra klart det som återstår på vår avhandling.

Ringde till skoldirektören i Närpes idag och anmälde mitt intresse för eventuella vikariat efter julen. Hon var riktigt trevlig och glad så det kändes bra efteråt att jag faktiskt ringde. Om jag får något vikariat e å andra sidan inte lika klart :)

Nu har jag spenderat en timme åt att bädda sängen, plocka ur diskmaskinen, vika och plocka bort kläder och sådana småsysslor som normalt skulle tagit femton minuter :) Men nu e det gjort i alla fall coh jag känner mig duktig! Jag har haft ryggsäcken på ryggen och plockat saker i den eftersom jag inte kan bära nåt på grund av kryckorna. Alla knep e bra!

Nu kommer snart P hem så blir det middag!

image72

Snart e julen vid dörren, dessa söta julgardiner skulle jag vilja ha! Gulliga nissar!


/Ciz

Fars dag

Idag blir det en dag fylld med besök. Alla pappor skall besökas och uppvaktas. Först i tur står min pappa och där blir vi bjudna på mat, sen bär det av till P:s pappa och även min morfar skall få ett besök av oss. Skojit och gott :P

image69    image70

Grattis alla pappor!!

Igår såg vi på första pirates of the Caribbean och jag ser redan fram emot den andra :) Jag har nog sett denna förr men delvis sov jag igenom halva och delvis så är det ganska länge sen.

image71

/Ciz

ps. benet hänger fortfarande med :). ds.

Lugn lördag

Nu e jag tillbaka i Långvik och P är hemkommen från Norrvalla. Allt frid och fröjd, men jag tror P blir lite trött på att passa upp mej.

Har inte haft något direkt att blogga om eftersom inget har hänt de senaste dagarna. Jag mår mycket bättre nu och idag har jag till och med varit till både Eepee och Lidl, utan några större problem faktiskt :) Nu efteråt känns det skönt att sitta med benet upp i alla fall!

Maja e glad då alla har kommit hem tillbaka :)

Ikväll blir det god mat och tv för hela slanten. P har köpt alla tre Pirates of the Caribbean-filmerna så om vi tycker tv blir tråkigt så har vi de att ta itu med.

På måndag har jag planer på att åka till vasa en sväng och studera lite. Mamma e ledig så hon skall agera taxi har hon lovat. Hur länge det blir att vara där får vi se då.

image68

Tur jag har många hjälpsamma händer som tar hand om mig :) Tack!
/Ciz

Värk och illamående

Två timmar räckte operationen i tisdags och efteråt var jag kort sagt helt slut. Normalt skulle man få åka hem efter tre eller fyra timmar men för mig räckte det nästan sex timmar innan jag alls var i något skick att åka hem. Det blev lite mera gjort än jag trott så nu har jag ett nytt korsband (som de tog från innerlåret) och så har de lappat inre menisken i knät.

Delvis var jag svag och hade enorma smärtor av operationen men delvis tror jag att det var ena medicinen som jag blev dålig av. Hela gårdagen kunde jag knappt äta av jag mådde illa och varje gång jag steg upp så for världen runt i extra hård fart så det var bara att lägga sig igen.

Nu hare jag minskat på medicinen som jag fick svindel och mådde dåligt av men detta bidrar istället till att smärtorna och värken i knät är lite värre. Men det lever jag hellre med än att jag tuppar av!

Idag har jag sett tydliga framsteg och har kunnat äta vid bordet och orkade med hela portionen, så det blir nog bättre. Knät går inte att röra alls utan smärtor men det var ju inte heller väntat i såhär tidigt skede.

I mårn kommer P hem igen och jag kan flytta tillbaks till Långvik. Tur att han vilat upp sig nu i två veckor så han orkar passa upp mig :)

image67

Såhär umgås jag nu med min bästa vän ispåsen :)  Min näst bästa vän är duntofflan som värmer min vänstra fot.

Duschen e kvällens stora projekt.
/Ciz

Ingen dum blondin

Nu har det sommarblonda håret försvunnit. Idag har jag färgat det mörkt och det blev verkligen mörkt också! Det brukar ju ljusna med tiden förståss men nu just känns det nog mörkt. Hade köpt färg som hade slingor i förpackningen också så man kan se några ljusare inslag där :)

image66


Nu är det mindre än 18 timmar tills jag skall vara på plats inför operationen, nervositeten har inte riktigt kommit än men lugn bara, den kommer nog, med stooora steg :S

P har åkt tillbaka nu till norvalla och kommer igen på fredag. Själv kommer jag delvis att sova hos mamma och pappa för man får inte vara ensam efter man har blivit opererad. Men den som lever får se hur det går!

Håll alla tummar 10.00 i mårn!

Hej mitt vinterland...

.... nu e jag här :)

Blev tvungen att gå ut och ta några fina snöbilder av gården :)


image62image63image64 image61

Idag e det pizzadag. Skall på fotbollsavslutning med D 12-flickorna och vad passar då laget bättre än pizza!

Känner mig orolig över att bli förkyld. Det e ju typiskt förkylningstid detta så det skulle va snyggt om jag blev förkyld just nu. Det skulle innebära att jag inte kan bli opererad. Bäst att ta några whiskey så jag tar kål på alla eventuella baciller :) Botten upp!

/Ciz

P kommer idag :)

Har slarvat lite med bloggande... har helt enkelt inte haft så mycket att skriva om eller någon ork att sitta vid datorn. Nu kommer i alla fall en uppdatering.

I torsdags var jag på Party Lite till grannen. Trots det höga priset ville jag ha några votivljus som passar perfekt till "tvillingarna" som också e från Party Lite. Vi fick den som förlovningspresent, vilket jag tycker den verkligen passade till! Symboliskt med ringarna som sitter ihop.

image59

Igårkväll var jag på middag och föreläsning med Krafts juniortränare och lagledare. Maten var från Lind´s kök och det var utsökt, även drycken smakade bra ;) Föreläsningen handlade om anfallsspel och var helt okej, men jag blev lite trött.

Har haft besök av min ena kusin och hans pojke från sverige igår och idag också. Skojit att träffas och hans unge var så rar å söt :)

Fint fint ute med snötäcke på marken, vinterringarna har blivit påsatta på bilen och allt e så ljust :)

image60


Nu skall jag fixa lite tills P kommer hem. Jag håller på och eldar så han inte behöver frysa å så skall jag börja göra mat.

Nu e det föresten endast fyra dagar kvar! Spännande :)

/Ciz

RSS 2.0