Gott Nytt År 2009!

Hoppas året blir lika roligt som 2008. Jag tycker det varit ett händelserikt år med nästan enbart positiva upplevelser!

 • Fick min examen i januari och köpte en ny bil
 • Böjade jobba i februari
 • En skön sverigeresa stod på programmet i mars och då var också påsken
 • April bara flöt på, mycket skola som skulle bli klart innan maj
 • I maj fick jag veta att jag hade jobb på hösten, sen var det mycket i skolan. Stafettkarneval, skolutflykt och skolavslutning
 • Sommarlovet började i juni och då målade jag blått på huset. Hjälpte även till att förberede inför Mormors 70-årskalas. Sista veckan jobbade jag på Täjby dagis
 • Juli bestod av lite jobb, lite ledigt, mera husmålning och ganska mycket fotboll. Bland annat Kokkola cup och sen var det ju naturligtvis tomatkarneval. I slutet på denna månad fick vi också höra den roliga nyheten att P skall bli farbror.
 • Verklig semester i augusti då även P var lite ledig och sen började skolan. Lugn start med Britta vid min sida :)
 • I september firade jag min födelsedag och fick en ny cykel. Denna månad skrevs också pappren på för husköpet.
 • P fyller år i oktober och annars är det dränering och renovering som gällde.
 • Mera dränering i början på november och i denna månad fick vi bergsvärmen installerad. Denna månad bjöd även på en superrolig takida-konsert med övernattning i vasa.
 • December är julens månad och det märktes av både hemma och i skolan. Roligt men stressigt.
Stor framgång med knäet också så hösten har kunnat bestå av lite mera motion än vanligt. Mycket vattengymnastik, lite innebandy och även en rolig buggkurs. Skall försöka fortsätta i samma takt efter nyåret!Ikväll blir det superpartaj på Fagerö!
/Ciz

Jullov även här

Har varit en skön jul och nu pysslar jag på inför nyåret. Dessa två dagar har P varit i jobbet och då har jag passat på att fixa lite. Igår gjorde jag ljuslyktor som skall stå på bordet på nyårsfesten och idag och ikväll har jag fixat sånghäften. De blev riktigt lyckade om jag får säga det själv, återstår att se vad de andra tycker, men känner jag dem rätt är de nog bara glada och nöjda :)

Håller också på och fixar så skall det låta, som P och jag skall ha tredje året i rad. Trodde nog att folk skulle sucka ifjol när vi hade musiktävlingen, men helt fel kunde det inte varit eftersom de ville att vi skulle ha det i år igen. Tur för min del att jag är programledare för jag skulle nog inte kunna en enda textrad :)

Efter att jag fick denna bok till julklapp har jag bakat en del också:Så nu håller kaffet på att rinna genom bryggaren och så blir det ju kladdkaka till förstås.

Mellandagsjomppan idag blev inte av för min del eftersom mitt knä är lite "trött" efter gårdagens innebandy, men jag skall väl trösta mig med en extra kakbit istället, hehe!

/Ciz

Jul i stugan

Nu är det vila, god mat och trevligt sällskap som gäller i några dagar framåt :)

Önskar alla läsare en riktigt skön jul!


Julkänslor

Nu tycker jag verkligen att julkänslorna börjar infinna sig. Snön är här, klapparna inslagna och allting är fint och i ordning.

Ikväll skall jag bara lata mig på soffan med Patrik och äta ost och kex. Skönt att bara ta det lugnt!Ha en skön kväll!

Lugnt och juligt

Det har varit en ganska intensiv vecka med aktiviteter från morgon till kväll. Bland annat har jag äntligen fått klart alla dörrkransar jag tänkt göra och alla tre granrisbockarna. Min saknar ännu belysning men det kanske jag tar itu med i morgon.

I torsdags hade vi ett väldigt lyckat julfest i skolan och alla verkade nöjda. Höstterminen avslutades igår och för att fira jullovet så var skolans personal på middag. Det var en väldigt lyckad middag med mycket god mat och sällskapet på gott humör.

Idag har vi julstädat och fixat och grejat HELA dagen. Granen är in och allt är jättefint och mysigt. Som avslutning på denna dag blir det bastubad och efter det bänkar vi väl oss med glögg och ser på dansbandskampen. Känns som man blivit lite gammal när man erkänner att man sitter hemma en lördagkväll och ser på dansbandskampen men så är i alla fall fallet :)

Här är kransen som hänger bredvid min dörr:


Igår flyttade en ny tomte in hos oss. Det är mormor som har gjort den:


En annan tidig julklapp hämtade vi i onsdags, nämligen en ny säng. Vi bestämde att vi inte skall köpa några julklappar till varandra utan köpa något gemensamt istället som vi behövde. Så då blev det en skön säng!

Trevlig kväll på er alla!

Lussekatt

Precis just nu så åker lucia med följe genom näsby och här sitter jag. Vi kom hem från Vasa för ca en timme sedan och nu kändes det lite onödigt att åka upp till Näsby  "bara" för lucians skull. Detta innebär att jag inte sett någon lucia alls idag, men jag för väl trösta mig med de som jag såg igår.

Här är en fjolårs bild som jag knåpat ihop, en riktig lussekatt :)Jag förstår inte varför jag gjorde en ful rosa bakgrund men kanske jag blivit lite bättre att komponera ihop bilder på ett år!

Ha en trevlig kväll allesammans!

Julkänslor blandat med stress

Bloggen blir lidande då det finns annat att prioritera, men jag antar att de flesta känner till det.

Just nu känns det stressigt i skolan med allt julfestövas och betygfunderingar. Jag tycker nog ändå att jag har det mesta helt på klart men ändå är det fullt upp. Angående ljusen som vi stöpte i måndags så blev alla jättefina, både jag och eleverna var riktigt nöjda med resultatet. I meddeltal gjorde eleverna fyra ljus per person så det fick alla något att visa upp hemma  :)

Ikväll har vi varit och spelat innebandy och det behövdes både åt kropp och knopp. Bra för huvudet att vila lite från alla tankar och förstås även bra för fläsket att röra lite på sig :)

Nu är det bara en mysig skoldag kvar denna vecka och sen är det helg igen. Vi har julmiddag i morgon och kommer att äta gott. Dessutom har vi luciamorgon med antagligen fler lucior än tärnor så det skall bli mysigt. Det är förskolan som kommer och lussar för oss!

Tack också för alla fina kommentarer om designen!

Vinterdesign

Som vanligt är det lite väl långt mellan gångerna som jag gör om min design här på bloggen. Det för med sig att det som jag kunde senast jag gjorde om så har jag nu glömt och måste lära mig pånytt. Det är nog himla krångligt att få allting att fungera som man ska, alla marginaler och alla färger. Jag fattar inte hur folk bär sig åt som har så jättesnygga sidor...

I morgon skall jag stöpa ljus med eleverna så det skall bli intressant. Jag har aldrig stöpt och gjort något ljus helt själv men vi kommer att vara två lärare så min kollega är lite mera insatt. Jag hoppas att det blir lyckat så det inte bara blir att sitta och vänta för eleverna.

Angående mockarutorna så blev resultatet riktigt bra. Igår gjorde jag en till då som skulle med idag till basaren och den blev ännu mera lyckad än den i torsdags så jag är nog nöjd.

Övning ger träning

Ikväll har jag för första gången i mitt liv bakat mockarutor. Jag har aldrig haft något större intresse av bakning och matlagning men det har blivit mycket roligare med åren. Snart är jag väl som min mormor som bakar och står i varannan dag och det är vi alla glada åt :)

På söndag är det julbasar och loppis i skolan i byn och då skall Patrik ha med mockarutor eftersom han är med i byarådet. Känner jag honom rätt så bakar han nog inga själv så då fick jag träda in i bilden. Ikväll har jag alltså bakat för att se om jag alls får det till något... och hittills ser det nog lovande ut, får se sen när vi smakat :) Jag misstänker att mina kollegor gärna provsmakar i morgon ifall jag inte vet vad jag skall göra med dem.Det var allt från kvällens uppdatering.


Lat kväll

Har haft en skön kväll i soffan och bara tagit det lugnt. Ibland är det precis det man behöver. Jag var inställd på en kväll i jobbets tecken men det blev ändring på grund av att vi inte hade alla rördelar som behövdes. Vi har nämligen fått tag på ett begagnat duschskåp som får duga under renoveringen av källaren och det tänkte vi (läs Patrik) börja montera ihop i den minimala wc:n ikväll. Men det gick alltså inte eftersom vi inte hade alla delarna. Kanske i mårgon!

Idag har vi varit med hela skolan och skrinnat och det var riktigt roligt. Jag kände nog av mitt knä så det blir inget rinkbandy på lördag direkt men att söndagslira gick utmärkt, vackert så!


En vinterbild som Patrik hann knäppa under de få dagar vi hade snö.


Hoppas verkligen att det kommer snö snart igen och att vi får en vit jul för en gångs skull! Som det är just nu är det jättelerigt på vår gård så fötterna sjunker ner 10 cm för varje steg, huj!

Natinatt

RSS 2.0