lekstugan

Det saknas bl.a. lite plåt och underspikningar ännu, men såhär ser den ut:

Nysydda gardiner med muffins på. Tyget räckte även till bordsduk. Pallarna är från 80-talet och är från min lekstuga.


En hel köksinredning har Ronjas farfar gjort.

Med induktionshäll och allt ;) Ringarna och "knapparna" har jag klistrat dit med självhäftade plast.Här blir det nog många trevliga lekstunder!


Välkommen in i lekstugan

Nu börjar lekstugan vara färdig och jag tänkte ge er en titt på golvet i lekstugan först och främst.

 

Efter en hel del jobb så har golvet blivit rosa-vitt-rutigt. Det blev riktigt piggt och snyggt, och jag tyckte det var ganska avslappnande arbete sådär på kvällarna.

 

Efter att jag målat det klart så drog jag på ett lager lack för att lite skydda golvet och så man lättare skall kunna torka det om man vill. Tyvärr blev det brunaktigt här och där på det vita, trots att jag använde vanligt genomskinligt lack! Väldigt irriterande när jag var så nöjd med resultatet innan.

 

Nåja, efter att vi gått ut och in några regniga dagar nu så syns inte den bruna nyansen av lack, utan det är jämnt smutsigt istället! Så som en lekstuga brukar vara :)

Skall visa lite mera bilder från lekstugan när jag fotograferat någon dag!

 

 Tunika

Tidigare (här) sydde jag en klänning av det blågröna uggletyget och för någon vecka sedan så gjorde jag en tunika av den andra tygbiten.

Jag gjorde en modell med bredd mudd nertill, och breda muddar i ärmarna. Halsringningen är singoalla-modell, men det syns inte så bra på dessa bilder. 

Jag gjorde en modell som hon lite skulle kunna växa i, men jag är nog inte riktigt nöjd. Tyvärr kommer det att bli för snävt runt armarna ganska tidig verkar det som, men så går det väl när man improviserar och inte har något direkt mönster. Hon får väl använda den aktivt nu istället när den passar!

 

 


RSS 2.0