Knäkylning

Mitt knä mår bäst om det kyls ned lite med jämna mellanrum såhär efter operationen. Redan efter förra operationen hade jag ispåsar som jag lägger i en ficka som är gjord för att kyla knät. Denna fungerade riktigt bra, tills här om dan då den repade sönder och den ena ispåsen knappt hölls i längre.

Den är ganska tunn med jag tänkte jag kunde lappa den med ett vitt tunt "limpapper" som man bara stryker fast, så skulle den hålla lite till... sagt och gjort! Problemet var bara att detta tunna knäskydd inte var gjord för strykjärnet, så då blev det ett ännu större hål än innan!

 

Man kan se strykjärnsformen om man tittar noga!

 

Det blev helt enkelt att sy ett nytt, och det gjorde jag i ett prickit lakanstyg som fanns i syskåpet.


 

Resultatet blev riktigt bra så nu är det bara att kyla vidare!


Julefin

Här tar vi det lugnt och njuter innan julfirandet med god mat börjar. Ronja sover i vagnen och laddar batterierna även hon!

Dagen till ära har hon en ny klänning och kofta som gammelmormors flinka fingrar gjort! Så fina hantverk som är så värdefulla att ha!

 

 

Önskar er alla en skön julhelg, och ta hand om varandra!


Frukost

Även idag har jag inlett dagen med sovmorgon, och nu har jag intagit min position i soffhörnet, med ispåse på knät och kaffekoppen i handen.

Det är fem dagar sen jag blev operarad i mitt "slarv"-knä och nu kan jag gå rätt bra utan kryckor. Lite fööör bra tror jag, för jag gick nog för mycket utan igår, vilket visar sig idag med extra mycket värk. Jag fick orders om att använda kryckor tills jag helt slutat halta, men det har jag nog inte lytt riktigt. Så svårt att hålla fred när det finns så mycket att göra.

Photoshop har i alla fall fått mig att sitta stilla mååånga timmar, och jag tror bestämt jag skall söka upp något gammalt broderi också så jag inte gör något annat.

Nåja, inte mycket av värde här inte, så jag fortsätter njuta av kaffet ur denna fina mugg:

Det är faktiskt Patrik som vunnit den, och sen gett den åt mig :) Och lite godare smakar nog kaffet!


Självständighet

Så skönt med en extra ledig dag såhär inför jul. Dagen till ära bakade vi pepparkakor!

Små flitiga (?) händer:
Dagens konstaterande var att vi borde skaffa en bakduk och att degen smakade bra!


Bastun

Det är inte bara sköldpaddan som är klar, utan också bastun har äntligen blivit färdigställd. Efter snart snart 3 år utan bastu är det superlyxigt att ha den klar.

Den gamla bastulaven:Den nya:


Förr var bastun L-formad, eftersom där fanns en WC som man gick in till från allrummet:


Men nu ser den bakre väggen ut såhär istället:


Konstaterade att jag bara hade "mys-belys-bilder" av nya bastun, men det får vi leva med just nu!
Sköldpaddan

Nu är den äntligen klar, eftersom jag fick en deadline så var det bara att göra den klar! Jag tyckte den skulle passa bra att hänga på en dopgåva, och eftersom dopet var igår så var det bara att sätta sig ner och virka på.

 

Så att alla skall se att det är en flick-sköldpadda fast den är turkos, så fick den en rosett också :)


RSS 2.0