Stjärnor

Jag har blivit väldigt inspirerad av alla stjärnor som förekommer i inredningar nu och det lutar mot att lilla rummet i källaren skall få stjärnor på väggen. Hur många stjärnor och på hur många väggar återstår att se när konsteverket växer fram. Ljusgrått, nästan vitt, är i alla fall basfärgen på väggarna i källaren och accentfärgen blir lila i det blivande datarummet.

Lite inpiration kommer från dessa bilder:Tre av bilderna har jag hittat på styleroom, en trevlig sida med inspiration för inredning!


Bastu

Mycket börjar ta fart nu i källaren, men bastun är en orörd plats ännu. Båda gillar vi att gå i bastun men ändå känns den inte lika viktig som mycket annat, men det kommer väl en dag åt bastun också så den blir klar.

En sak har vi nu bestämt redan i bastun, men inte inhandlat, nämligen ugnen.

Vedeldat var en självklarhet och denna är enda som vi båda gillar så då är valet enkelt. In med roboten bara!

 

 


Målat

Jepp! Nu är det målat och det blev turkos. En liten chock blir det när man går in men jag tror det blir mycket bra sen när möblemang och listor är på plats. Nu är det ju bara väggar så då bara lyser det turkos :)

Sen är det ju väldigt lätt att måla om ifall vi inte är nöjda med slutresultatet.


Väggfärg

Kaklet är på plats på väggarna och även fogarna är fixade, det har hänt mycket utseendemässigt på några dagar.

Ikväll har vi även lagt upp glasfiberväv på väggarna i tvättstugan... så nu uppstod ett nytt problem. Vilken färg skall jag lägga på väggarna där?? Det är mycket grått och vitt annars i källaren så på väggen i tvättstugan tänke jag ha en riktigt pigg färg och det lutar åt limegrönt eller turkos. I morgon tänkte jag åka och handla så jag kan måla över helgen, bara att besluta mig nu då.

Så svårt att ha en liten lapp med färg på och försöka föreställa sig ett helt rum!

 

 


En katt med klös...

Sedan vi bytte ytterdörr så håller katten på och klöser både på dörren och på brädorna bredvid dörren. Nu är det riktigt tydliga märken på brädorna som är bredvid men tack och lov inte på dörren ännu. Hon har ju naturligtvis lärt sig att om hon skrapar så blir hon insläppt...

Nu vet jag inte hur jag skall få stopp på detta... Jag har en teori om att täcka in området med plastfolie, men senast då jag gjorde det så började hon skrapa bredvid. Dessutom ser det ju inte klokt ut.

En annan teori som jag tror att jag läst någonstans är att spraya på ättika, så det skulle vara en variant att testa på.

Tänkte googla lite och se vad som finns för tips men kanske ni har något bra??

Heeelt oskyldig!

 

 Fuktspärr

Nu går det lite framåt i källaren så att det syns att det händer något. Vår vän är nämligen här och fixar fuktspärr i badrummet i källaren. Och om jag förstått det hela rätt så kommer kaklet som nästa projekt. Det känns skojigt! Det är ju det som syns :)

Kaklet har väntat läääänge redan. Så känns det åtminstone.

Dessa vita plattor skall vi ha på väggarna i badrummet. Det är lite struktur i dem.

 

 


Torsdagslunch

Nu är huset städat och i fint skick igen. Jag har länge låtit det vara ostädat eftersom slipdammet från källaren ändå dammar ner huset så snabbt igen men nu var det så bedrövligt att jag inte kunde skylla på det mera. Mina dammråttor liknade mera dammharar :)

Även gården börjar framträda efter att P jobbat på med traktor och spaden en längre stund. Vilken snöyra det varit alltså. Jag tror hela Långvik har drivat igen.

Som avslutning på jobben får vi åka på ärtsoppa och pannkaka till momma och moffa. Passade speciellt bra när vi inte hunnit laga något själva ännu.

Googlade en bild på ärtsoppa först men det såg så oaptitligt ut så ärtorna passade därför bättre på bild.

 

 


Mars

Dags att vända kalenderblad nu igen, tyckte att ja nyss gjorde det!

Sportlovets första dag har jag tagit det lugnt och jag har inte så mycket inplanerat annars heller denna vecka. Skall bli skönt att hinna vila upp lite så det passar mig bra. Efter att ha kalasat i flera dagar och firat både 40- och 60-åring så behövs lite lugn också. Även OS börjar kännas i kroppen efter uppstigning 5.00 igår igen... undras hur idrottarna känner sig :)

Igår var det friluftsdag i byn också, så då passade jag på att motionera dit i regnet. Fick äta lite grillad korv och försvara fjolårets seger i tremannaskidningen. Tyvärr fick vi se oss besegrede i finalen i år, men en fin andraplats i alla fall. Och ett blått knä som bonus :)


RSS 2.0