Orientering och djupvattengymnastik

Ikväll skall jag börja på en kurs i djupvattengymnastik. Jag har varit på det några gånger i vasa och tycker det borde vara bra träning för mitt knä. Det som jag var på i vasa var ibland lite enformigt men träning är det ju i alla fall och dessutom bra för konditionen.

Denna vecka är det orientering som står på gymnastiklistan. Så nu sitter jag och funderar ut morgondagens bana och planerar hur jag skall utföra allting i praktiken. Det jobbiga med orientering är nog att lägga ut kontrollerna innan. Eftersom vi har gymnastik redan andra lektionen så måste jag åka innan skolan börjar och lägga ut kontrollerna. Suck!

En annan sak som också gäller orientering är att jag är med i sportmagasinet i morgon kväll. HÄR kan ni klicka för att komma till deras hemsida och läsa mera. Det handlar alltså om lärare, undervisning och orientering. Programmet börjar på fst 5 kl.21.00 och repris på onsdag.

Alltid lite pinsamt att lyssna på sig själv och vad man sagt för konstigheter.


Alternativt inlägg


Grymheter

Denna gång känns det verkligen grymt och nära. Många frågor dyker upp i huvudet och man kan inte förstå att sånt här får hända. Verkligen sorgligt!

Har suttit en stund och läst om hela skolmassakern så att jag är insatt när jag möter eleverna i morgon. Det finns säkert en del frågor som bör diskuteras.

I går fick vi beskedet om Tage och detta idag... Vart är vi på väg?Vila i frid!

Gräsklippning

Förhoppningsvis för sista gången i år har jag klippt gräsmattan. Nu återstår snart en massa räfsning och jag antar att det kommer att underlätta lite när gräset är klippt. Om jag har förstått det hela rätt så kommer det snart en grävmaskin hit och gräver upp runt hela stugan så då spelar det nog ingen större roll om det var klippt eller räfsat.

Nu e jag slö och det känns att jag varit i full gång i skolan idag. Cyklade med eleverna till mosedal och efter tävlingarna så cyklade vi tillbaka till skolan. En heldag utomhus blev resultatet och termometern visade ynka fem grader... Brrr! Tur att man har lärt sig att klä på ordentligt.

Nu har jag just snaskat på en lördagsgodispåse som jag köpte i måndags när vi var på fotbollsmatch. Det var lite kvar i påsen så jag kunde inte hålla mig, men nu är det slut!En positiv sak med hösten är alla tv-program som börjar. Ikväll är det både idol och heroes bara ögonen hålls öppna!

Välkommen till vårt hus!

Nu har vi gått och blivit husägare! Det har varit klart snart två månader men för två veckor sedan så skrevs pappren på och allt blev helt klart.

Vi har alltså köpt huset som vi redan bor i. Planerna är stora och mycket skall göras eftersom vi tänkte renovera det från topp till tå (eller från golv till tak kanske det heter). Så just nu är allt nytt och roligt men det kommer ju nog att ta sin tid. Dessutom skall vi ju bo mitt i kaoset också så jag får nog städa dygnet runt om jag så önskar.Välkommen hit!

Äntligen ledig kväll

Igår hann jag bara få i mig lite mat efter skolan innan det var dax att åka till ilmajoki på årets sista match. Det blev inte alls ett lyckat avslut som vi hade räknat med men så kan det gå ibland. Innan jag var hemma var klockan läggdags så det blev en låång dag.

Nu har jag avverkat tre av veckan totalt fem cykelturer och hittills har det gått riktigt bra. Konstutställningen som jag besökt med två olika grupper var verkligen lyckad, åtminstone verkade eleverna trivas. En elev hade nog förstås kommenterat att det bästa med konstutställningen var när vi fick saft och pepparkakor :)

Jag hade lite planer på att åka på jomppa till kalax ikväll men då tyckte jag det skulle vara så skönt att bara vara så då blev det så istället.

I morgon har Närpes-skolorna idrottstävlingar på mosedal så då skall jag vara där med en stor del av eleverna. Roligt brukar det vara men ganska jobbigt också!

Ett år visare

Har varit lat att blogga nu igen och som valigt när det gått en tid sedan sist så har man allt för mycket att berätta.

I onsdags så fyllde jag i alla fall år så en stor del av veckan har jag ätit tårta :) Pappa fyllde i fredags så igår kväll hade vi kräftskiva/kalas på skären.

Som födelsedagspresent köpte jag en ny cykel i måndags. Det är en 7-växlad ordentlig cykel med allt vad man kan behöva. Som denna men svart.Inkommande vecka skall jag cykla med eleverna så jag får använda den fem gånger på fyra dagar. Jag skall med olika klasser på konstutställning till konsthallen och så skall vi i flera omgångar till Mosedalsplanen och friidrotta så då blir det att cykla.

Nu är jag så sjuk i ryggen så jag skall lägga mig och se på tv en stund.

♥Och jo, stor grattiskram till Anna och Mattis också ♥

Kort helg

Eftersom det var skoldag igår känns det som om helgen varit lite för kort. Idag skall jag nog inte göra så mycket, så att jag orkar med kommande skolveckan, dessutom är det ju vilodag idag. Femmorna och sexorna är på skolresa denna vecko så det kommer att vara lite lugnare än vanligt i skolan.

Har planer på att gå till svampskogen med pappa idag men det får jag se då. Åtminstone skall vi ner till skären och äta några grillbiffar, ååh så gott!

Gårdagen blev mycket bera lyckad än vad jag hade förväntat mig så det är ju bra. Det var lite folk på fagerö men med det rätta folket så räcker det med bara en person för att ha roligt :)

Mina vänner här i huset har tagit sovmorgon idag, men nu har jag i alla fall fått upp Maja, men gubben ligger fortfarande kvar i sängen. Skall nog snart dra upp honom också så jag får något sällskap. Katten är ju nog trevlig på sitt sätt men gubben ger ändå tydligare svar på mina frågor :)

Nu har jag nog flummat färdigt, tack å hej!
Risnästräsk

Idag har vi haft skoldag och det blev en underbar dag vid risnästräsk. Man kunde inte tro att man inte ens åkt ut ur Närpes när man såg sig omkring. Det som bidrog till att det blev extra bra var förstås det fina vädret vi har haft idag. Från bussen till själva träsken var det 860 meter stod det på en skylt., sen gick vi runt hela träsket på en skogsstig som fanns där bredvid och det tog ungefär 50 minuter. Efter vandringen åt vi smörgåsar och grillad korv, det smakade extra gott ute i skogen :)
Mätta och belåtna gick vi sen 860 meter tillbaks till bussen och jag tror bestämt att eleverna ligger ganska så stilla inatt i sina sängar :)

så här fint var det:


Nu sitter vi och väntar på att gästerna skall komma hit innan vi sen skall bege oss till fagerö på årets sista dans. Och tro det eller ej men jag har faktiskt varit färdig en halvtimme redan och har inte ens stressat.

♥Stoort grattis till Cia och Danni också som har fått ringar på sina finger♥

Förkylningstider

Gårdagens väder var verkligen höstigt. Jag eldade i spisen hela kvällen och det var riktigt mysigt. Bäst av allt var ändå allt trevligt som kom på tv, det vill säga idol-uttagningarna och heroes. Dessutom blir det samma koncept ikväll :) Sköönt!
En annan kul överraskning var att Krista var med i idol och även kom vidare. Nu blir det nog att sitta och heja lite extra!

I övrigt känner jag mig lite krasslig nu och som tur var fick jag ledig kväll från fotbollsträningen. Har lite feberkänsla i kroppen och ont i halsen, vilket inte är så konstit då alla verkar vara förkylda nu just!


På lördag har vi skoldag och åk 1-4 skall till risnästräsk och vandra omkring. Nu just skulle jag inte ha lust med någon skoldag men det är ju skönt att det är en lite annorlunda dag i alla fall!

RSS 2.0