I förbifarten

En gång när jag var på Halpa-Halli och handlade utspelade sig följande berättelse. En mamma hade med sin lilla flicka och handlade. Flickan var ca fem år och en pigg liten brud. När de kom till underkläderna så fick dottern syn på ett par trosor som hon tydligen fattade tycke för och då visade hon stolt upp trosorna och så sa hon högt och tydligt "Si mamm! Di je ju nästan som ny". Alla omkring började småle, likaså mamman. Mamman svarde snällt och förklarade att "Jo, di je nyy".

Det är alltid kul när man hör barn använda något uttryck som de hört av någon vuxen, speciellt roligt när de använder uttrycket på fel ställe :)

image167

Det var allt kul jag hade att komma med för tillfället!

Uppsmyckad

Idag har jag handlat upp presentkortet jag fick till examenspresent så nu är jag riktigt uppsmyckad :) Urvalet var ju inte det allra bästa men jag blev nog nöjd med mitt val innan jag gick därifrån!

Nu har jag planerat lite inför vårens lektioner och försökt kolla upp vad som borde tas upp i de olika ämnerna och årskurserna. Jag har även satt igång och virkat lite så jag inte skall vara så ringrostig på den fronten när vi kör igång i vår! Håller som bäst på med ägghattar sådär passligt inför påsken.

image166
Kul att ni vandrade förbi :) Bajbaj!

sportlov

Här sportas det som bara den..Not! Men jag har starkt funderat att åka på sportmatch i mårn :)

Idag har jag fortsatt med att göra samma som igår, nämligen ingenting! Lite har jag väl pysslat med men inget märkvärdigt. Har haft svenskar på besök så jag har passat på att träffa dem, sen har jag just bakat en kladdkaka.

Nu till kalaset insåg jag nyttan av att ha trettielva tårtspadar och tjugotolv vaser, för vid ett sånt tillfälle kom alla till användning. Bra alltså! Sen var det också bra att ha en helvit fin duk som bara väntade i skåpet på det rätta tillfället, det skall Patriks moster Gunnel ha ett tack för :)

image165

Helgens bästa uttryck: "Man lär så länge man har elever"

Fest och friluftsdag

Nu är kinderna röda och granna efter en dag ute i friska luften. Vi har haft friluftsdag här i byn så där har vi tillbringat dagen idag. Det var ganska lite folk så det var ju trist, men vädret var skönt och passade bra med evenemanget :)

Gårdagen var fullspäckad och det var många gäster som ville vara med och fira. Allt fungerade bra och tårtorna räckte :) Jag fick många fina presenter och även en hel del pengar... så nu får jag komma på något vettigt att köpa för dem. Även presentkortet till smyckesaffären skall bli roligt att handla upp. Planerna är att jag skall köpa en ring eller örhängen, men det får vi se sen när man ser utbudet!

Nu skall jag hämta andan lite innan jag skall iväg pånytt. Har träff med hättorna ikväll så dit far denna kväll, men nu är det ju sportlov så jag hinner bra vila upp mig lite!

Hejtå!

Gonatt

En dag kvar innan man får ta sportlov, skall bli skönt fast jag inte hunnit jobba så länge :) Nu har jag kommit bra in i rutinerna och känner eleverna så jag skall passa på och planera våren nu när jag har lite ledigt!

Har fixat och doonat lite idag inför lördagens bjudning. I mårn tänkte vi åka och äta tortillas efter min vattengymnastik så jag antar att man e ganska så slö efteråt. Bra att ha det mesta gjort då! Men gott skall det bli, jag brukar alltid vara superhungrig efter jag har varit i badet.

Igår var jag på rinkbandy till vasa och det pirrade nog i benen och det såg lika roligt ut som vanligt. De vann i alla fall och P var jätteduktig i målet :) Dessutom hann jag träffa mina kära klasskamrater också så det var ju trevligt!

Nä nu skall jag gå och lägga mig!

Gonatt!

Framsteg??

Idag har jag varit på fysioterapi igen och som vanligt började jag beklaga mig över att det inte känns bra i knät. Trots all träning så ser jag inte så mycket resultat... Efter några test kunde han konstatera att jag vrider knät innåt då jag går eller böjer knät, vilket leder till att allt bara blir fel och sjukt! Det är otroligt svårt att ändra något som är fel. A och o nu just är i alla fall att träna upp vissa specifika muskler för att få ordning på detta. Känns i alla fall mera motiverande att träna nu när jag fått några "nya" övningar.


I dagens tidning var min inbjudan till kaffebjudningen så nu är alla som vill komma bjudna. Otroligt svårt att veta hur många som kommer men det återstår att se. Hur som helst så hade jag tänkt att alla "yngre" gärna kan komma lite senare på kvällen men det kunde jag ju inte skriva i tidningen :) Men nu får ryktet bara gå då! Jag vet ju att en del kan läsa det här!

Nu ska jag ladda inför dr House! Ha det gött!

Handdocka

Lördagen var riktigt trevlig! Per Gynt var helt okej men jag saknade nog den röda tråden... Hade man dessutom haft svårt med dialekten så skulle det nog varit ganska bedrövligt! Men det hade ju inte jag :)

Igår hann vi med mycket och det var en givande söndag. Vi började med en grovstädning av huset och efteråt for vi till Finby. Där högg P ner några träd medan jag pysslade på och gjorde en handdocka. Efteråt for vi via Hallis och kollade på lite dålig ishockey och slutligen for vi hem igen. Då gjorde jag handdockan klar!

Nu har jag planerat inför morgondagen och inför veckans lektioner. Det mesta är klappat och klart!

Här är en bild på handdockan. Har börjat på med detta projekt med en årskurs två idag och motivationen var på topp :)

image164

Redo att åka

Nu är jag redo att åka iväg till vasa. Ett klädbyte till så är det bara att sätta sig i bilen!

Fel par åkte ur let´s dance igår! Jag hade tippat att Mi eller Matte skulle åka ut men icke sa Nicke!Bild av Per Gynt i wasa teater (Bilden är från deras hemsida)

Dagens stora fråga är: Var ska vi äta idag? Jag har fått äran att bestämma var men vet inte ännu... Huvudsaken att det är gott och att vi blir mätt!

Veckoslut

Hemkommen från fredagens vattengymnastik och har just avnjutit en supergod middag. Så otroligt gott då middagen står serverad då man kommer hem och är hungrig!

I morgon är det vasa som gäller igen... Börjar bli trött på den staden men det skall ändå bli roligt! Först skall jag hinna via glasögonbutiken och ställa om mina nya brillor som inte passar, sen blir det god mat och slutligen blir det wasa teater. Enligt vasabladet så var det ju en skitdålig pjäs så det ska bli intressant att se! Middagen kommer att vara en examensmiddag med familjen.

Idag har jag lämnat in en annons till sydin så nästa lördag är alla som vill välkomna att fira min examen med kaffe och tårta :) Från klockan 14 här i Långvik kommer festen  att va!

Let´s dance ikväll igen. Börjar riktigt sprätta i benen när man ser på dem, otroligt duktiga. Jag skulle också vilja lära mig dansa! Om det kommer nån kurs så skall sambon och jag börja på den. Det är bestämt! Här och nu! :)

Bajbaj!

Hjärtedag

Idag har jag blivit uppvaktad med rosor på vändagen :) Han är alltid så snäll min fästman! Jag har också fått ett fint kort av en elev.

Ha en fin vändag alla läsare!

image162

♥Kram♥

Dagens mmmm

mmmm så gott :)

image161
Jag njuuuter!

Hoppas alla får en trevlig vändag i morgon!
♥Ciz♥

Knallar på

Har egentligen inget att komma med. Allt är som vanligt här och dagarna bara springer ifrån mej.

I söndags fick jag gardinerna sydda så nu är det lite vårfräscht i sovrummet också. Igår gick dagen och kvällen förbi utan att jag ens hann blinka och jag gjorde inte ens något vettigt. Ikväll har jag varit på den traditionella tisdagsträningen och dit for den kvällen.

Det som känns skojigt ikväll är att House börjar. Jeee! I like! En annan positiv sak med tisdagar är att jag vet att jag har lite sovmorgon på onsdagar. Så skönt att veta att man har en timme till godo :) Livets små glädjeämnen!

Nu ska jag planera lite inför mårgondagen så jag kan se på House i lugn och ro.

Fötterna på bordet...

...datorn i famnen, smörgåsen i magen och tekoppen rykande het! En helt vanlig söndag!

Igår hämtade jag mitt andra glasögonpar från vasa och det är nästan så att jag gillar det paret mera. Egentligen är de så olika modelller så man kan inte jämföra. Paret som jag hämtade igår har jag inte fått att passa så bra på näsan ännu så det är lite störande. Vill ju ha på dem nu!

Idag skall jag pyssla som bara den. Alla hjärtans dag är ju på kommande och idag skall jag tillverka några kortmodeller som eleverna kan se på. Jag skall också testa vika några pappersboxar som man kan sätta en karamell i och ge bort på vändagen ♥ Och om inspirationen infinner sig efter allt det så skall jag också sy några gardiner som legat i lådan ca 2 år!

Tack för alla fina kommentarer, kul att så många skrivit :)

Jag fick föresten ett skrivbord igår också då vi var i vasa. Ett riktigt fynd som passar mig utmärkt. Det gamla var så litet så det rymdes inte ens ett papper på bordet!

image160

Vissa festar till halv två en lördagskväll. Vi monterade bord och donade på med högtalare och skruvar till samma tid! (Tilläggas kan att det tog inte länge att skruva ihop bordet utan vi började sent!)

Trevlig söndag på er!

Fääärdig

Nu har jag fått gradun och betyget på posten. Det anlände i onsdags. Så nu står det svart på vitt att jag är färdig lärare!

image159

Liten söting

Hittade en bild av Maja då hon var liten och busade på taket i radhuset! Morsan kom å med på ett hörn (Majas alltså!)

image158

Fina fisken

Har kommit bra igång med jobbet och nu är det bara roligt att åka på morgonen. Redan efter denhär veckan har rutinerna börjat sitta och även elevernas namn börjar komma så småningom. Eftersom jag har så många olika årskurser och dessutom i två skolor så är det en hel del namn att lära sig.

På söndag var det meningen vi skall ha träningsmatch i seinäjoki men som det ser ut nu så blir det inte av. Vi blev tillfrågade om vi ville komma dit och spela och när vi väl bestämt oss så ansåg de i seinäjoki att vi skulle betala halva avgiften för hallhyra och domare dessutom. Nej nej! Om vi lägger pengar i buss och bensin så får nog de stå för hyran och går de inte med på det så får de just vara!

Nu just ser jag fram emot morgondagens vattengymnastik. Skall bli så skönt att koppla av efter det och ta helg. Bubbelpoolen var nog en fin investering för närpes simhall. Kan inte fatta att de inte finns någon sån i vasa.

Nu ska jag börja fundera över kvällsmålet så att jag är mätt och belåten inför kvällens träning. Cirkelträning med ny och bra musik!

Inför skolstarten

Kläderna är strukna och färdigt framlagt tills första skoldagen... Nånää! skoja bara! Det känns faktiskt inte något speciellt fast det är i mårn jag börjar med nya jobbet. Jag har ju varit där flera gånger och många av eleverna och lärarna är ju bekanta så det skall bara bli roligt. Har planerat lite inför veckan som kommer och det känns som om det mesta är under kontroll! Sen ser man ju efterhand vad som skall tas itu med speciellt mycket.

Nu ska jag bara ladda batterierna och dricka kaffe resten av kvällen. Och så skall jag sjunga högt och ljudligt ikapp med de tävlande i singing bee! Trevligt program det där men oj vad jag är dålig på låttexter!

En annan kul sak i detta positiva inlägg är dagens fina väder med SOOOL och SNÖÖÖ! Härligt! Det blev till och med en promenad ner till Långviks hamn. Bilden är därifrån!

image156

Min nya bil

Okej! Jag skall väl stilla er nyfikenhet :)

Gårdagens inköp (Inte denna på bilden dock!)

image155

Opel Astra 1.6
Årsmodell 2002

Febern är botad

För en längre tid sen pratade jag om en viss typ av feber, som ni kan läsa om här

Nu kan jag meddela er om att febern är botad, med det enda medlet som hjälpte!

Det blev en grön en... :)

Fredag igen!

Sköönt med helg. Jag slutade redan halv två idag så det har varit en lugn och skön eftermiddag.

Snart skall jag börja rusta mig för kvällens vattengymnastik och sen blir det revydax ikväll. Bara roligt med andra ord.

Har haft bildkonst idag igen och det var ganska roligt att ha det. Ett av mina favoritämnen tycker jag faktiskt, så länge man har idéer och inspiration, men det har jag nu just! I överflöd :) Enligt ryktet finns det antagligen två mattetjänster att söka i högstadiet också tills hösten... Men jag har lite blandade känslor... Det innebär också undervisning i fysik och kemi och det känns inte så jätteskojigt nu just... Vi får se!

Jag skall definitivt behöva klippa mig. Min frisyr är bedrövlig och det är jättelänge sedan jag klippt mig. Problemet är helt enkelt att jag inte vet hur jag vill ha det och därför får det bara växa och vara risigt så länge. Jag har kollat bland annat på nätet och försökt hitta någon fin frisyr som jag skulle vilja ha men hittills har jag inte fallit för någon... Om någon har något bra förslag får man gärna bidra med det :)

image154

Bajbaj!

RSS 2.0